Oficialii Astrei au trecut la măsuri drastice. Anunţul care-i conturează într-o mare măsură viitorul lui Şumudică

3 mai 2017 14009 afişări Liga 1
Oficialii Astrei au trecut la măsuri drastice. Anunţul care-i conturează într-o mare măsură viitorul lui Şumudică

Marius Şumudică nu mai pare dispus să continue la Astra, după ce, în urma întâlnirilor cu oficialii echipei i s-a transmis că bugetul va fi redus. În plus, mai mulţi jucători din lotul echipei de la Giurgiu îşi vor termina contractele la finalul sezonului, iar clubul este dispus să păstreze doar o parte dintre aceştia.

În acest sezon, Şumudică s-a plâns în dese rânduri de faptul că cei mai buni jucători au plecat la contracandidatele la titlul Ligii 1, aşa că tehnicianul va refuza mai mult ca sigur prelungirea, după ultimul anunţ al conducerii: "Noi suntem în pierdere de turaţie. Suntem în situaţia în care 14-15 jucători îşi termină contractele şi s-a discutat doar cu doi. Am avut o discuţie cu domnii Petre Buduru şi Dani Coman şi mi s-a spus că bugetul va fi redus la 60%. E greu să-ţi mai motivezi jucătorii când tot ce mai poţi câştiga e onoare... Cine-şi doreşte să facă performanţă ştie numărul meu de telefon. Noi marcăm de fiecare dată, dar primim goluri din neatenţie, pe lipsă de concentrare", a declarat Şumudică la DigiSport. 

Şumudică are şansa să trimită în mare parte titlul la Viitorul, dacă va încurca FCSB, în meciul de luni, de la 20:30: "Eu sunt convins că vom marca şi cu FCSB, dar nu ştiu dacă vom lua. Să marchezi două goluri în deplasare la CFR, două la Viitorul. Nu ai voie dacă eşti echipă matură să te întorci fără puncte când marchezi de două ori în deplasare. Eu sunt convins că vom arăta ok luni pentru că avem şi o săptămână de odihnă, ne putem reface. Astra are însă cele mai multe meciuri din acest sezon.

Şansele FCSB-ului erau dacă nu pierdeau cu Dinamo, erau doar la mâna lor. Acum degeaba câştigă 6 puncte, dacă şi Viitorul câştigă 6 puncte. Toată lumea spunea că ei vor lua titlul dar uite că, din păcate, uşor, uşor, în trei meciuri au pierdut puncte şi acum riscă să ajungă pe locul 3 la ora meciului cu noi. Asta dacă Dinamo şi Viitorul înving... Eu mereu mi-am dorit să câştigăm cu echipele mai bine cotate decât noi şi sper să o facem şi luni. Va fi foarte greu, dar am jucători care ştiu să se mobilizeze exemplar", a adăugat antrenorul. 

În acest moment, FCSB şi Viitorul sunt la egalitate de puncte, dar cu echipa antrenată de Reghecampf pe primul loc datorită golaverajului mai bun. Totuşi, dacă cele două vor merge cap la cap şi în următoarele două etape, situaţia mai bună a meciurilor directe va duce titlul la Ovidiu, acesta fiind principalul criteriu de departajare, la finalul play-off-ului. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.