OFICIAL Rapid, „U” Cluj și Severin nu au primit licența și așteaptă decizia CEx!** Doar Oțelul a scăpat de emoții

Autori: Costin Negraru, Daniel Remes Publicat: 10 May. 2013, 23:45 Actualizat: 11 May. 2013, 00:45 Liga 1
OFICIAL Rapid, „U” Cluj și Severin nu au primit licența și așteaptă decizia CEx!** Doar Oțelul a scăpat de emoții

Comisia de Apel i-a anunțat pe giuleșteni, aproape de miezul nopții, că nu au primit licența pentru sezonul viitor. Severin și „U” Cluj sunt în aceeași situație. Singura echipă care a scăpat de emoții este Oțelul Galați.

La începutul săptămânii viitoare, Comitetul Executiv ar putea desființa procesul de licențiere.

Rapid nu a primit licența pentru Liga I! Informația care timp de jumătate de zi a fost tratată la nivel de zvon a fost confirmată aproape de miezul nopții, când clubul giuleștean a fost înștiințat oficial prin fax. „E o decizie iresponsabilă! Este o bătaie de joc! Comisiile au judecat greșit, dar ne vom sfătui cu avocații să vedem ce mai putem face. O soluție ar fi să mergem la TAS. Trebuie să ne mișcăm repede”, a reacționat imediat Ion Taban, președintele Rapidului, cel care într-o declarație dată în urmă cu două zile anticipa verdictul: „Din păcate, referatul directorului de licențiere la Comisia de Apel a fost pentru respingerea dosarului Rapidului. Viorel Duru a avut aceeași poziție și la instanța de fond. Din acest motiv eu sunt sceptic că vom primi licența la Apel”.

După amiază DA, seara NU
Ieri, ședința Comisiei de Apel a început aproape de prânz, la ora 11. Problemele rapidiștilor erau aceleași:  planul de reorganizare nu era aprobat de instanță, ci doar de Adunarea Generală a creditorilor, iar întâlnirea lor cu judecătorul sindic va fi abia pe 17 mai, cu o săptămână prea târziu în accepțiunea regulamentelor FRF. Mai mult, echipa lui George Copos are în continuare restanțe financiare către jucători și antrenori. Într-o situație similară cu Rapid se afla o altă echipă cu nume din fotbalul românesc, Universitatea Cluj. Paradoxal, în cursul după-amiezii, ardelenii știau că au scăpat de calvarul licenței: „Am auzit și eu că am primit licența, dar nu este nimic oficial”, spunea Horia Țiril, administratorul judiciar al clubului. Jocul zvonurilor s-a mai derulat ore bune, asta pentru că o instituție serioasă cum este FRF nu își permite să facă publică vreo decizie. Seara, visul frumos al clujenilor a fost spulberat de faxul primit de la Federație: „Nu am luat licența, motivele sunt aceleași ca la instanța de fond. Vom lupta în continuare”, anunța, parcă resemnat, același administrator judiciar.

Oțelul fără emoții
Singura echipă fără emoții în privința viitorului său, cel puțin pentru un an, a fost ieri Oțelul. Gălățenii au fost informați ieri după-amiază că au primit OK-ul Comisie de Apel pentru licență. În primă fază, dosarul moldovenilor a fost refuzat pe motiv că ar fi fost incomplet. Concret, din acesta lipseau câteva informații cheie despre structura acționariatului. Miercuri și joi aceste acte pe care gălățenii nu le-au prezentat au fost adăugate la dosar și lucrurile au intrat în normal.

Desființează licențele?

Al treilea club fără licență, Severin are datorii de 300.000 de euro către foști angajați și, din acest motiv, Comisia de Licențiere le-a refuzat cererea de a juca și anul viitor în Liga I: „Nu mai putem spera decât ca Federația să renunțe la procesul de licențiere”, spunea joi seară președintele Gheorghe Frățică.

Aseară, aprope de 12 noaptea, a venit ultima informație neoficială din federația secretomană: luni, se adună Comitetul Executiv pentru a desființa procesul de licențiere pentru cluburile care nu joacă în Europa, special pentru ca Rapid și Universitatea Cluj să fie și la anul în prima ligă. În acest caz, cluburile care și-au luat licența pe bune se pot considera victimele unei farse penibile.

„Oțelul a obținut cu brio licența pentru sezonul 2013-2014. Acum ne putem concentra doar pe finalul acestui campionat”
Narcis RĂ‚DUCAN, director general Oțelul


UPDATE  23:05 Informațiile ProSport s-au confirmat în urmă cu câteva minute, când oficialii giuleșteni  au fost informați de Comisia de Apel că Rapidul nu a primit licența necesară participării în viitorul sezon al Ligii I.

Președintele CA al FC Rapid, Ion Taban, a confirmat informația și a declarat, pentru agenția MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Apel a Sistemului Național de Licențiere nu au acordat grupării giuleșteane licența pentru ediția viitoare a Ligii I .

„Am primit o adresă din partea Comisiei acum câteva minute în care ne comunică faptul că ne-au respins cererea de acordare a licenței. Practic, din ce spun dânșii aici, s-a păstrat hotărârea instanței de fond. Este o decizie nedreaptă, înseamnă că nu s-a înțeles nimic„, a spus, pentru MEDIAFAX, Ion Taban.

Ion Taban a adăugat că decizia de a ataca hotărârea Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va aparține proprietarului clubului, George Copos. „Următorul pas este TAS-ul. Vom discuta și noi cu avocații, va fi o decizie a proprietarului clubului. La TAS se poate merge în următoarele 21 de zile. Dar este trist că un club ca Rapid stă la mâna unor oameni care nu înțeleg cum se corelează o lege a insolvenței cu reglementările sportive privind acordarea licenței„, a mai afirmat Ion Taban.

Instanța de fond a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2013-2014 a Ligii I, iar gruparea giuleșteană a atacat decizia la Comisia de Apel.

În aceeași situație cu Rapidul se află și clubul „U” Cluj, iar administratorul judiciar al „șepcilor roșii”, Horia Țiril, a confirmat informația pentru ProSport:  „Am primit răspunsul oficial și este negativ. Nu am primit licența, din aceleași motive pentru care și Comisia de Licențiere ne-a refuzat-o.În 21 de zile mergem la TAS”.

Ambele cluburi vor contesta la TAS decizia luată astăzi de Comisia de Apel, însă e greu de crezut că forul internațional va schimba decizia luată de comisiile abilitate din România.


21:30 Răsturnare de situație în cazul Universității Cluj. Ultimele informații venite dinspre Comisia de Apel indică faptul că „șepcile roșii” nu vor primi licența necesară pentru participarea în Liga 1.

Anunțul oficial va fi făcut în această seară, în jurul orei 23:00.


Conform mai multor surse federale, Rapid, CS Severin și Gloria Bistrița nu au primit licența pentru a participa în Liga 1 și în viitorul sezon.

18:40 Deși Comisia de Apel nu a făcut încă niciun anunț oficial, surse federale susțin pentru ProSport că Oțelul Galați va primi licența pentru sezonul viitor. Cel mai probabil, un comunicat în acest sens va fi remis în următoarele ore.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru detalii


Oficialii lui „U” așteaptă cu sufletul la gură faxul Comisiei de Apel.

„Nu avem încă niciun răspuns. Ar putea veni oricând până la ora 24.00. Așteptăm cu nerăbdare verdictul. Sperăm să fie unul favorabil și să scăpăm odată de toată tensiunea”, a spus Horia Țiril.


Universitatea Cluj, ca și Rapid, Severin sau Oțelul, își va afla astăzi soarta din sezonul viitor. Comisia de Licențiere nu a dat un răspuns favorabil, cu privire la dreptul ca aceste echipe să evolueze în Liga I și la anul. În cazul Universității, datoriile către stat și foștii jucători, de dinainte ca societatea să intre în isolvență, dar și lipsa de credibilitate a planului de reorganizare sunt cauzele pentru care oficialii FRF nu au acordat licența în primă fază. Cazul se judecă la Comisia de Apel, care astăzi va da un răspuns.

„Am făcut toate eforturile. Sper că am fost convingători și că vom primi licență. Suntem optimiști. În caz contrar ne vom adresa TAS-ului”, a spus administratorul judiciar de la „U”, Horia Țiril.

Primarul Clujului, Emil Boc, face și el presiuni pe membrii Comisiei de Apel. „Am încrede în maturitatea celor de la Federație, pentru că nu pot lăsa o echipă fanion a țării fără acreditare. Sunt convins că Universitatea va avea viitor în Liga I”, a spus Boc.

www.prosport.ro vă va ține la curent cu verdictul Comisiei de Apel, pe tot parcursul zilei.

Autori: Costin Negraru, Daniel Remes Publicat: 10 May. 2013, 23:45 Actualizat: 11 May. 2013, 00:45 Liga 1
Pe aceeași temă
TOP 30 - Cele mai CRĂCĂNATE vedete din România. S-a văzut TOT
TOP 30 - Cele mai CRĂCĂNATE vedete din România. S-a văzut TOT
Femeia care şi-a trimis soţul să moară într-un duel medieval cu amantul
Femeia care şi-a trimis soţul să moară într-un duel medieval cu amantul
E RAZBOI! ZECI de MORTI si raniti! Sute de rachete au LOVIT. Scene SANGEROASE
E RAZBOI! ZECI de MORTI si raniti! Sute de rachete au LOVIT. Scene SANGEROASE
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit moartea lor cu focuri de artificii
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit ...
Este in pericol postul lui Bogdan Vintila? Care este situatia dupa revenirea lui Mihai Stoica! Ce spune managerul FCSB
Este in pericol postul lui Bogdan Vintila? Care este situatia dupa revenirea lui Mihai Stoica! Ce spune managerul FCSB
Cum fac amor sârboaicele. Orice bărbat înnebunește! Practica sexuală care șochează!
Cum fac amor sârboaicele. Orice bărbat înnebunește! Practica sexuală care șochează!
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
Impiegatul CFR care a vrut să facă sex cu o profă de matematică de 27 de ani. Cum a păcălit-o că este agent SIE: „«Mă simt pierdută». «Mă laşi să te găsesc eu?»“
Impiegatul CFR care a vrut să facă sex cu o profă de matematică de 27 de ani. Cum a păcălit-o că este agent SIE: „«Mă ...
S-a terminat: Euro ar putea fi ÎNLOCUIT
S-a terminat: Euro ar putea fi ÎNLOCUIT
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
Anunţul de ULTIMĂ ORĂ pentru şoferi! Va ploua cu amenzi de 22.300 lei
Anunţul de ULTIMĂ ORĂ pentru şoferi! Va ploua cu amenzi de 22.300 lei
Partida de amor fatală! Au urmat
Partida de amor fatală! Au urmat "orgii, filme porno". Incredibil prin câte a trecut tânăra
Un virus mortal face prăpăd în România. 50 de noi cazuri doar într-o săptămână
Un virus mortal face prăpăd în România. 50 de noi cazuri doar într-o săptămână
S-au îndrăgostit chiar în ziua nunții ei cu Boureanu! Ce făcea Pelinel pe sub masă cu Borcea
S-au îndrăgostit chiar în ziua nunții ei cu Boureanu! Ce făcea Pelinel pe sub masă cu Borcea
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
HALUCINANT! Florin Salam, dupa ce a fost INTERNAT! Unde si CUM a fost surprins. A UIMIT pe toata lumea
HALUCINANT! Florin Salam, dupa ce a fost INTERNAT! Unde si CUM a fost surprins. A UIMIT pe toata lumea
MEGA-EXCLUSIVITATE. Divorț-bombă în showbiz-ul românesc
MEGA-EXCLUSIVITATE. Divorț-bombă în showbiz-ul românesc
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
A fost considerată cea mai sexy femeie din lume, dar astăzi a ajuns de nerecunoscut. Și-a distrus fața cu operațiile estetice
A fost considerată cea mai sexy femeie din lume, dar astăzi a ajuns de nerecunoscut. Și-a distrus fața cu operațiile ...
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut inconjurul internetului
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cei de la RAR au rămas uimiţi când au văzut ce maşină a venit pentru înmatriculare – GALERIE FOTO
Cei de la RAR au rămas uimiţi când au văzut ce maşină a venit pentru înmatriculare – GALERIE FOTO
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. Transformarea e DRAMATICĂ
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. ...
Doliu în muzica populară românească! A murit una dintre cele mai mari voci
Doliu în muzica populară românească! A murit una dintre cele mai mari voci
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie