OFICIAL Rapid, „U” Cluj și Severin nu au primit licența și așteaptă decizia CEx!** Doar Oțelul a scăpat de emoții

Autori: Costin Negraru, Daniel Remes Publicat: 10 May. 2013, 23:45 Actualizat: 11 May. 2013, 00:45 Liga 1
OFICIAL Rapid, „U” Cluj și Severin nu au primit licența și așteaptă decizia CEx!** Doar Oțelul a scăpat de emoții

Comisia de Apel i-a anunțat pe giuleșteni, aproape de miezul nopții, că nu au primit licența pentru sezonul viitor. Severin și „U” Cluj sunt în aceeași situație. Singura echipă care a scăpat de emoții este Oțelul Galați.

La începutul săptămânii viitoare, Comitetul Executiv ar putea desființa procesul de licențiere.

Rapid nu a primit licența pentru Liga I! Informația care timp de jumătate de zi a fost tratată la nivel de zvon a fost confirmată aproape de miezul nopții, când clubul giuleștean a fost înștiințat oficial prin fax. „E o decizie iresponsabilă! Este o bătaie de joc! Comisiile au judecat greșit, dar ne vom sfătui cu avocații să vedem ce mai putem face. O soluție ar fi să mergem la TAS. Trebuie să ne mișcăm repede”, a reacționat imediat Ion Taban, președintele Rapidului, cel care într-o declarație dată în urmă cu două zile anticipa verdictul: „Din păcate, referatul directorului de licențiere la Comisia de Apel a fost pentru respingerea dosarului Rapidului. Viorel Duru a avut aceeași poziție și la instanța de fond. Din acest motiv eu sunt sceptic că vom primi licența la Apel”.

După amiază DA, seara NU
Ieri, ședința Comisiei de Apel a început aproape de prânz, la ora 11. Problemele rapidiștilor erau aceleași:  planul de reorganizare nu era aprobat de instanță, ci doar de Adunarea Generală a creditorilor, iar întâlnirea lor cu judecătorul sindic va fi abia pe 17 mai, cu o săptămână prea târziu în accepțiunea regulamentelor FRF. Mai mult, echipa lui George Copos are în continuare restanțe financiare către jucători și antrenori. Într-o situație similară cu Rapid se afla o altă echipă cu nume din fotbalul românesc, Universitatea Cluj. Paradoxal, în cursul după-amiezii, ardelenii știau că au scăpat de calvarul licenței: „Am auzit și eu că am primit licența, dar nu este nimic oficial”, spunea Horia Țiril, administratorul judiciar al clubului. Jocul zvonurilor s-a mai derulat ore bune, asta pentru că o instituție serioasă cum este FRF nu își permite să facă publică vreo decizie. Seara, visul frumos al clujenilor a fost spulberat de faxul primit de la Federație: „Nu am luat licența, motivele sunt aceleași ca la instanța de fond. Vom lupta în continuare”, anunța, parcă resemnat, același administrator judiciar.

Oțelul fără emoții
Singura echipă fără emoții în privința viitorului său, cel puțin pentru un an, a fost ieri Oțelul. Gălățenii au fost informați ieri după-amiază că au primit OK-ul Comisie de Apel pentru licență. În primă fază, dosarul moldovenilor a fost refuzat pe motiv că ar fi fost incomplet. Concret, din acesta lipseau câteva informații cheie despre structura acționariatului. Miercuri și joi aceste acte pe care gălățenii nu le-au prezentat au fost adăugate la dosar și lucrurile au intrat în normal.

Desființează licențele?

Al treilea club fără licență, Severin are datorii de 300.000 de euro către foști angajați și, din acest motiv, Comisia de Licențiere le-a refuzat cererea de a juca și anul viitor în Liga I: „Nu mai putem spera decât ca Federația să renunțe la procesul de licențiere”, spunea joi seară președintele Gheorghe Frățică.

Aseară, aprope de 12 noaptea, a venit ultima informație neoficială din federația secretomană: luni, se adună Comitetul Executiv pentru a desființa procesul de licențiere pentru cluburile care nu joacă în Europa, special pentru ca Rapid și Universitatea Cluj să fie și la anul în prima ligă. În acest caz, cluburile care și-au luat licența pe bune se pot considera victimele unei farse penibile.

„Oțelul a obținut cu brio licența pentru sezonul 2013-2014. Acum ne putem concentra doar pe finalul acestui campionat”
Narcis RĂ‚DUCAN, director general Oțelul


UPDATE  23:05 Informațiile ProSport s-au confirmat în urmă cu câteva minute, când oficialii giuleșteni  au fost informați de Comisia de Apel că Rapidul nu a primit licența necesară participării în viitorul sezon al Ligii I.

Președintele CA al FC Rapid, Ion Taban, a confirmat informația și a declarat, pentru agenția MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Apel a Sistemului Național de Licențiere nu au acordat grupării giuleșteane licența pentru ediția viitoare a Ligii I .

„Am primit o adresă din partea Comisiei acum câteva minute în care ne comunică faptul că ne-au respins cererea de acordare a licenței. Practic, din ce spun dânșii aici, s-a păstrat hotărârea instanței de fond. Este o decizie nedreaptă, înseamnă că nu s-a înțeles nimic„, a spus, pentru MEDIAFAX, Ion Taban.

Ion Taban a adăugat că decizia de a ataca hotărârea Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va aparține proprietarului clubului, George Copos. „Următorul pas este TAS-ul. Vom discuta și noi cu avocații, va fi o decizie a proprietarului clubului. La TAS se poate merge în următoarele 21 de zile. Dar este trist că un club ca Rapid stă la mâna unor oameni care nu înțeleg cum se corelează o lege a insolvenței cu reglementările sportive privind acordarea licenței„, a mai afirmat Ion Taban.

Instanța de fond a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2013-2014 a Ligii I, iar gruparea giuleșteană a atacat decizia la Comisia de Apel.

În aceeași situație cu Rapidul se află și clubul „U” Cluj, iar administratorul judiciar al „șepcilor roșii”, Horia Țiril, a confirmat informația pentru ProSport:  „Am primit răspunsul oficial și este negativ. Nu am primit licența, din aceleași motive pentru care și Comisia de Licențiere ne-a refuzat-o.În 21 de zile mergem la TAS”.

Ambele cluburi vor contesta la TAS decizia luată astăzi de Comisia de Apel, însă e greu de crezut că forul internațional va schimba decizia luată de comisiile abilitate din România.


21:30 Răsturnare de situație în cazul Universității Cluj. Ultimele informații venite dinspre Comisia de Apel indică faptul că „șepcile roșii” nu vor primi licența necesară pentru participarea în Liga 1.

Anunțul oficial va fi făcut în această seară, în jurul orei 23:00.


Conform mai multor surse federale, Rapid, CS Severin și Gloria Bistrița nu au primit licența pentru a participa în Liga 1 și în viitorul sezon.

18:40 Deși Comisia de Apel nu a făcut încă niciun anunț oficial, surse federale susțin pentru ProSport că Oțelul Galați va primi licența pentru sezonul viitor. Cel mai probabil, un comunicat în acest sens va fi remis în următoarele ore.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru detalii


Oficialii lui „U” așteaptă cu sufletul la gură faxul Comisiei de Apel.

„Nu avem încă niciun răspuns. Ar putea veni oricând până la ora 24.00. Așteptăm cu nerăbdare verdictul. Sperăm să fie unul favorabil și să scăpăm odată de toată tensiunea”, a spus Horia Țiril.


Universitatea Cluj, ca și Rapid, Severin sau Oțelul, își va afla astăzi soarta din sezonul viitor. Comisia de Licențiere nu a dat un răspuns favorabil, cu privire la dreptul ca aceste echipe să evolueze în Liga I și la anul. În cazul Universității, datoriile către stat și foștii jucători, de dinainte ca societatea să intre în isolvență, dar și lipsa de credibilitate a planului de reorganizare sunt cauzele pentru care oficialii FRF nu au acordat licența în primă fază. Cazul se judecă la Comisia de Apel, care astăzi va da un răspuns.

„Am făcut toate eforturile. Sper că am fost convingători și că vom primi licență. Suntem optimiști. În caz contrar ne vom adresa TAS-ului”, a spus administratorul judiciar de la „U”, Horia Țiril.

Primarul Clujului, Emil Boc, face și el presiuni pe membrii Comisiei de Apel. „Am încrede în maturitatea celor de la Federație, pentru că nu pot lăsa o echipă fanion a țării fără acreditare. Sunt convins că Universitatea va avea viitor în Liga I”, a spus Boc.

www.prosport.ro vă va ține la curent cu verdictul Comisiei de Apel, pe tot parcursul zilei.

Autori: Costin Negraru, Daniel Remes Publicat: 10 May. 2013, 23:45 Actualizat: 11 May. 2013, 00:45 Liga 1
Pe aceeași temă
Serghei Mizil, convocat la șpriț de Gino Iorgulescu, după aventurile amoroase cu femei și băutură
Serghei Mizil, convocat la șpriț de Gino Iorgulescu, după aventurile amoroase cu femei și băutură
Cea mai veche
rafinărie din România a pus lacătul pe uşă. Ce raportau spionii americani despre producţia
de petrol din Câmpina
Cea mai veche rafinărie din România a pus lacătul pe uşă. Ce raportau spionii americani despre producţia de petrol ...
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier din Los Angeles. FOTO
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier ...
Teapa pentru Becali?! FCSB l-a dat afara in mod inexplicabil dupa ce i-a adus victoria cu Craiova! Acum, clubul care l-a transferat pare sa fi dat lovitura in Romania: un gol si o pasa de gol la debut!
Teapa pentru Becali?! FCSB l-a dat afara in mod inexplicabil dupa ce i-a adus victoria cu Craiova! Acum, clubul care l-a ...
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
Obligatoriu pentru toţi cei care stau la bloc. Se dau amenzi usturătoare dacă faci asta
Obligatoriu pentru toţi cei care stau la bloc. Se dau amenzi usturătoare dacă faci asta
Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar
Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar
Uluitor! Mortul „circula” după ora 23 fără declarație și a fost „prins” de Poliția Locală
Uluitor! Mortul „circula” după ora 23 fără declarație și a fost „prins” de Poliția Locală
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te pot OMORÎ. Sunt preferatele multor oameni
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te pot OMORÎ. Sunt preferatele multor oameni
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Cel mai grav ACCIDENT RUTIER din 2021. Cineva a filmat momentul: ”Uite, se chinuie să-l scoată...” - VIDEO
Cel mai grav ACCIDENT RUTIER din 2021. Cineva a filmat momentul: ”Uite, se chinuie să-l scoată...” - VIDEO
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil pentru aprobarea operaţiunii | DOCUMENT
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil ...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Imagini de la momentul teribilului accident în care au murit două fetiţe. Cum s-a petrecut tragedia VIDEO
Imagini de la momentul teribilului accident în care au murit două fetiţe. Cum s-a petrecut tragedia VIDEO
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, în 7 zile consecutive
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, ...
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?