OFICIAL | Licenţierea pentru Liga 1 s-a încheiat. 20 de cluburi au solicitat-o şi doar 18 au primit-o. Cine sunt cele două echipe care nu pot juca în noul sezon în prima ligă

24 mai 2019 15558 afişări Liga 1
OFICIAL | Licenţierea pentru Liga 1 s-a încheiat. 20 de cluburi au solicitat-o şi doar 18 au primit-o. Cine sunt cele două echipe care nu pot juca în noul sezon în prima ligă

Administraţia de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a încheiat astăzi, 24 mai 2019, procesul de acordare a licenţei cluburilor care au solicitat acest lucru, pentru participarea în viitorul campionat al Ligii 1 pentru, sezonul 2019-2020.

20 cluburi, 14 din Liga 1 şi şase din Liga 2, au solicitat licenţă pentru a evolua în prima ligă, însă doar 18 dintre ele au îndeplinit cerinţele minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2018 (în continuare RNLC&FPF), anunţă FRF.

Din Liga 1 au solicitat şi au primit toate echipele, iar din Liga 2 au cerut primele şase clasate la finalul primei părţi a sezonului, adică: Sportul Snagov, Academica Clinceni, Petrolul Ploieşti, ”U” Cluj, Chindia Târgovişte şi FC Argeş. Dintre acestea, Sportul Snagov şi FC Argeş nu au primit licenţa.

Sportul Snagov şi FC Argeş vor încheia sezonul de Liga 2 pe locurile 5, respectiv 6, astfel că oricum n-ar fi promovat.

Au solicitat licenţa de Liga 1 următoarele cluburi:

    Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
    Fotbal Club FCSB SA
    Fotbal Club Viitorul SA
    U Craiova 1948 Club Sportiv SA
    Asociaţia Fotbal Club Astra
    Asociaţia Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
    Dinamo 1948 SA
    Clubul Sportiv „Gaz Metan” Mediaş
    Asociaţia Fotbal Club Botoşani
    Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
    Fotbal Club Voluntari SA
    Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt
    Asociaţia Fotbal Club Dunărea 2005 Călăraşi
    Clubul Sportiv Concordia Chiajna
    Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte
    Asociaţia CS FC Academica Clinceni
    Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
    Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52
    Clubul Sportiv Sportul Snagov SA
    Fotbal Club Argeş

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond – a acordat licenţa de participare la campionatul naţional Liga 1 în sezonul 2019-2020 primelor 18 cluburi menţionate mai sus, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2018 (în continuare RNLC&FPF).

Instanţa de fond a respins cererea de acordare a licenţei formulată de Clubul Sportiv Sportul Snagov SA, în insolvenţă, şi a refuzat acordarea licenţei de participare la campionatul naţional Liga 1, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât clubul nu a prezentat un dosar complet, care să permită evaluarea îndeplinirii cerinţelor minime ale criteriului financiar, încălcând astfel prevederile art. 15 alin. 5 din RNLC&FPF.

Instanţa de fond a respins ca inadmisibilă cererea de acordare a licenţei formulată de Fotbal Club Argeş şi a refuzat acordarea licenţei de participare la campionatul naţional Liga 1, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât forma juridică de organizarea a clubului, de drept public, încalcă prevederile art. 11 alin. 1 din RNLC&FPF.

Astăzi, 24 mai, s-a încheiat perioada de apel împotriva hotărârilor instanţei de fond, acestea rămânând definitive prin neapelare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.