OFICIAL! Comisia de Disciplină a decis: "U" Cluj - CFR Cluj se REJOACĂ din minutul 1, de la 0-0! CFR va contesta decizia

11 mai 2012 65741 afişări Comentează şi tu Liga 1
OFICIAL! Comisia de Disciplină a decis: "U" Cluj - CFR Cluj se REJOACĂ din minutul 1, de la 0-0! CFR va contesta decizia 5 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/9613826/3/bif-3818.jpg

UPDATE 17:30  Membrii Comisiei de Disciplină au anunţat că partida "U" Cluj - CFR Cluj se va rejuca din minutul 1, de la scorul de 0-0. Jucătorii Mircea Bornescu şi Ricardo Cadu vor fi suspendaţi câte două etape, în timp ce Liviu Ciucă, kinetoterapeutul Universităţii Cluj care l-a lovit din spate pe căpitanul oaspeţilor a fost suspendat 12 luni. În mod paradoxal, cei doi jucători se pot reîntâlni în acest meci dacă îşi vor ispăşi etapele de suspendare. O posibilă dată pentru disputarea meciului ar putea fi 18 mai.

Cel mai probabil, CFR va contesta decizia la Comisia de Recurs şi, ulterior, dacă aceasta nu se schimbă, la TAS

Rămâi pe www.prosport.ro pentru mai multe detalii

UPDATE 16:23 De la audieri a ieşit şi Mircea Bornescu, care a ţinut încă o dată să-i transmită un mesaj războinic lui Cadu.

"Nu am de ce să îmi cer scuze în faţa lui Cadu pentru că nici el nu şi-a recunoscut greşeala şi nu a cerut scuze suporterilor şi opiniei publice pentru că s-a dus la galeria noastră şi a făcut gesturile pe care le-a făcut.

Acum, mie personal îmi pare rău pentru faptul că am reacţionat în acest mod pe care îl ştiţi cu toţii, dar am vrut să împiedic o nenorocire care ar fi putut să se întâmple.

Să mă duc la psiholog? Nu are rost să-i răspund deoarece dânsul este un oficial, iar eu sunt jucător
", a declarat portarul lui "U" Cluj.


16:15 Oficialii celor de la "U" sunt siguri că echipa lor nu va pierde derby-ul cu CFR la masa verde, ci în cel mai rău caz celor două echipe li se va da meci pierdut cu 0-3.

"Părerea mea este că ar fi bine ca partida să se rejoace din primul minut, dar este posibil şi ca ambele echipe să piardă partida cu 3-0. Nu CFR-ul face legea în ţara asta, ci Comisia de Disciplină. Ce se decide, noi ne vom supune. Cred că astăzi se va lua decizia. Eu îi sfătuiesc pe dânşii să-l ducă pe Cadu la un concurs de tir...ştiu ei la ce mă refer. Bornescu va fi suspendat fără doar şi poate, a primit cartonaş roşu", a declarat Felix Grigore la ieşirea de audieri


UPDATE 15:40 Iuliu Mureşan a fost audiat de Comisia care va da un verdict în cazul partidei dintre "U" şi CFR Cluj şi a părăsit sediul LPF încrezător că echipa sa va avea câştig de cauză.

"Ne-am susţinut cauza cu probe video, membrii Comisiei ne-au ascultat cauza şi au spus că rămân în pronunţare. Dacă decizia nu va fi favorabilă, adică să câştigăm cu 3-0, vom merge mai departe la TAS. Am precizat că nu suntem de acord cu rejucarea partidei. Nu mai avem timp efectiv pentru aşa ceva, campionatul fiind foarte aglomerat. Niciun jucător de la CFR nu a atacat vreun jucător de la "U". Acesta e un caz simular cu cel de la Ploieşti, nu vedem niciun motiv pentru care nu s-ar lua aceeaşi decizie ca atunci. Bornescu să meargă la psiholog şi psihiatru. Poate Comisia îi va da un răgaz ca să poată să îşi revină. Cadu are o vină de galben, pentru că a părăsit terenul de joc fărăr acordul arbitrului. E posibil să se dea meci pierdut ambelor echipe, pentru că există interesul altor echipe care vor să profite.", a spus Iuliu Mureşan la ieşirea de la audieri.


UPDATE 15:15 După mai multe ore de aşteptare la sediul LPF, a intrat la audieri Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR Cluj.


UPDATE 14:05 Alexandru Tudor a părăsit sediul LPF după ce a fost audiat, el refuzând să acorde vreo declaraţie reprezentanţilor presei. În continuare, la sediul LPF se află Iuliu Mureşan, Felix Grigore şi Mircea Bornescu.


UPDATE 14:00 Deşi toate persoanele implicate în acest caz sunt prezente în sediul LPF pentru a fi audiate de Comisie, analizarea acestui caz nu a început până acum. Comisia încă analizează celelalte cazuri pe care le au pe ordinea de zi.


UPDATE 13:50 În aşteptarea deciziei care va fi luată de Comisia LPF, Alexandru Boc, observatorul partidei, a vorbit despre evenimentele petrecute la Cluj.

El spune că principalul vinovat pentru faptul că jocul nu s-a reluat este Alexandru Tudor

"Nimeni nu poate să îl schimbe pe Alexandru Tudor, ia hotărâri de unul singur, nimeni nu îi poate impune o decizie, el este singurul vinovat pentru că nu s-a reluat jocul. Ne-am rugat de el ca să înceapă partida, dar nu a vrut sub nicio formă. Chiar dacă spiritele se liniştiseră, el nu a vrut ca să reia partida. Nu ai cum să-l schimbi pe Tudor. El nici măcar nu a fost în tunel, de unde ştie el ce carnete de joc să oprească?", a spus Alexandru Boc la Sport.ro


UPDATE 13:15 Claudiu Niculescu speră ca membrii Comisiei să decidă rejucarea meciului, caz în care partida ar trebuie reluată de la început, de la scorul de 0-0.

"În regulament scrie că, dacă meciul nu se rejoacă în următoarele 24 de ore, meciul ar trebui să fie reluat de la 0-0. Nu mai poate fi continuat din minutul 27, de la scorul 0-1", Claudiu Niculescu la Sport.ro.


UPDATE 13:05 Mircea Bornescu şi-a făcut apariţia la sediul LPF, însă a refuzat să discute cu presa.


UPDATE 12:45 În timp ce oficialii de la "U" îşi doresc rejucarea derby-ului Clujului, cei de la CFR nu vor să audă de altceva decât obţinerea celor trei puncte puse în joc.

"Vrem să câştigăm meciul cu 3-0 la masa verde pentru că aşa scrie în regulament. Dacă nu se va da această decizie, atunci noi avem pregătit un dosar şi vom merge la TAS. Nu vrem rejucarea pentru că nu scrie la regulament un asemenea lucru. Este incredibil ce s-a întâmplat pe arena lui "U", a fost o debandadă totală. Acum am aflat şi noi că Ricardu Cadu a fost lovit de un cetăţean care este de meserie taximetrist şi purta la piept un ecuson de acces. Nu ştiu cum a putut să facă rost de aşa ceva. În plus am aflat că jucătorul nostru a fost scuipat de directorul firmelor lui Florian Walter, un anume domn Tocaci, iar noi considerăm acest gest inadmisibil.
Cadu nu a fost citat de Comisie, deci nu avea niciun motiv să fie prezent aici. Îi întrebăm pe cei de la "U" ce gesturi a făcut Cadu. Cei de la U Cluj au văzut meciul dintre Barcelona şi Real Madrid când Cristiano Ronaldo a făcut un gest suporterilor catalani, s-a întâmplat ceva?"
, a spus Iuliu Mureşan.


UPDATE 12:20 "Ne prezentăm încrezători la Comisie şi vrem ca acest meci să se rejoace. Nu contează din ce moment, minutul 1 sau 27. Binenţeles, de această dată să nu se mai acorde un penalty ca cel din care Cadu a deschis scorul. La Comisie va veni şi Mircea Bornescu ca să dea socoteală pentru gestul comis. Mircea va fi amendat de club pentru faptul că a ripostat la Cadu, iar conform regulamentului de ordine interioară, amenda va fi cea maximă, adiă de 1.000 de euro. Suntem curioşi să vedem dacă şi Ricardo Cadu va avea bărbăţia să vină la Comisie să explice ce s-a întămplat.", a spus Felix Grigore, preşedintele lui "U" la intrarea în sediul LPF.


UPDATE 12:15 Reprezentanţii celor două cluburi sunt aşteptaţi la sediul LPF începând cu ora 13:00.


UPDATE 11:00 La sediul LPF a început şedinţa în urma căreia se va afla deznodământul în cazul scandalului de la Cluj.


ProSport a intrat ieri în posesia rapoartelor scrise de arbitrul Alexandru Tudor şi de observatorul Gheorghe Nedelescu după "U" Cluj - CFR Cluj, meci întrerupt la 0-1, în minutul 27, iar elementele de noutate, dar şi contradicţiile, sunt multiple. Totuşi, tabloul creat în jurul mărturiilor celor doi oficiali ar trebui să ducă la rejucarea meciului. Conform unui punct din regulament, dacă partida se va redisputa, acest lucru trebuie să se întâmple înainte de finalul sezonului. Azi, Comisia de Disciplină va judeca acest caz.

Încă de la început, demn de menţionat e faptul că atât Nedelescu, cât şi Tudor, au trimis miercuri, pe 9 mai, câte un raport suplimentar. După toate aparenţele, arbitrul a fost pus să facă acest lucru de şeful CCA, Ion Crăciunescu, asta pentru ca motivaţia centralului de a întrerupe meciul să fie mult mai clară în faţa Comisiei de Disciplină. Dacă noul raport al observatorului nu aduce prea multe noutăţi, dezvăluirile făcute de arbitrul bucureştean pe parcursul a cinci pagini, format A4, sunt preţioase şi, pe lângă înregistrările video, probabil vor cântări cel mai greu în decizia pe care comisiile LPF o vor lua.

În raportul de arbitraj, la numărul 7, apare capitolul "Incidente". Cu verzale, arbitrul Tudor a redat pe parcursul a trei pagini, una tip şi încă două coli albe, versiunea sa vizavi de evenimentele de la "U" Cluj - CFR Cluj. Scrisă la cald, povestea lui Tudor este săracă în detalii, cel puţin comparativ cu al doilea raport, cel suplimentar, trimis la o zi distanţă. A doua zi, la rece şi poate şi după ce a consultat reluările tv, Tudor a adus multe completări şi o corectură. ProSport vi le prezintă mai jos.

"Lovit de o persoană, a doua zi - de două persoane"

Tudor explică în raportul de arbitraj cum "scânteia ce declanşează al doilea incident a fost lovirea lui Cadu de către o persoană neidentificată". A doua zi, în raportul suplimentar, arbitrul spune clar că fundaşul CFR-ului "este lovit de două persoane neidentificate". Aceasta este singura contradicţie care apare în momentul comparării celor două rapoarte.

"Bodyguardul lui CFR a coborât din tribună"

În al doilea raport, Tudor aminteşte şi de un participant surpriză la cele două meleuri formate în drumul spre vestiare, aceasta putând să constituie o circumstanţă agravantă pentru cei de la CFR Cluj. "Am fost informat că şi din tribună a venit un bodyguard al echipei oaspete", este declaraţia scrisă a arbitrului. În prima informare a evenimentelor, acest lucru nu este specificat.

"Sandule, opreşte jocul!"

Tot în al doilea raport, "Brad Pitt" dezvăluie şi un episod interesant care-l contrazice pe observatorul Gheorghe Nedelescu. Chiar dacă oficialul LPF susţine că cel care a luat decizia de a abandona jocul este Tudor, arbitrul îl contrazice. "Primul meleu din spaţiul de sub tribună a durat cam un minut. Urmare acestui incident şi scăpând din mijlocul lui, observatorul jocului, dl. Gheorghe Nedelescu, mi-a strigat: «Sandule, opreşte jocul că nu se mai poate aşa!»".

Tudor aruncă vina pe "domnia sa", Nedelescu

Un alt element important este felul în care Alexandru Tudor explică de ce nu a oprit decât carnetele de joc ale lui Bornescu şi Cadu, asta chiar dacă unul dintre motivele invocate pentru abandonarea meciului a fost faptul că ar fi trebuit să elimine câte 5-6 jucători de la fiecare formaţie. "Consider că pe baza înregistrărilor video ale mass-media şi ale camerelor de supraveghere pot fi identificate exact faptele fiecărui participant. […] dacă reţinem toate carnetele jucătorilor şi probabil ţinând cont şi de faptul că se joacă din trei în trei zile, domnia sa a dispus ca delegaţii să ia legitimaţiile şi semneze raportul care urma să fie completat", este mărturia lui Tudor. Cine este "domnia sa" ? Cel mai probabil, observatorul Gheorghe Nedelescu.

Ajutoarele Szukala şi Andone

Şi chiar dacă martorii au spus că Ioan Andone a avut unele conflicte cu fanii lui "U" chiar înaintea meciului, Tudor pomeneşte şi persoanele care au ales să ajute la stoparea incidentelor, nominalizaţi fiind chiar "Fălcosul", dar şi căpitanul "studenţilor", Szukala. "Trebuie să menţionez că au fost şi persoane implicate în incidente care au încercat să aplaneze. Exemple: Szukala ("U" Cluj), antrenorul Andone în «meleul doi»", este declaraţia arbitrului.

Cadu a fost atenţionat să nu incite chiar de Nedelescu!

În plus faţă de datele oferite de arbitrul Tudor, raportul suplimentar completat de observatorul Gheorghe Nedelescu aduce şi el o noutate care poate fi folosită ca circumstanţă agravantă în defavoarea celor de la CFR Cluj. "Înaintea ieşirii din tunel am discutat cu jucătorul Cadu (care fusese admonestat când a ieşit la încălzire) să nu incite şi să nu răspundă la provocări", este consemnat în raportul suplimentar trimis via e-mail de Nedelescu la sediul LPF.

Tudor a fluierat bătaia

Există şi un element comic al raportului întocmit de Alexandru Tudor. Acesta s-a petrecut în timpul celui de-al doilea meleu, cel pornit în tunelul dinspre vestiare. "Împreună cu observatorul Gheorghe Nedelescu încercasem să intrăm în mijlocul meleului, dar grupul nu mai era controlabil. Am folosit şi fluierul, dar nu mai reacţionau decât agresiv", a fost declaraţia arbitrului bucureştean.

"Vom merge până la TAS, dacă nu vom avea câştig de cauză. O variantă de compromis ar fi să continue meciul din minutul 27", Arpad Paszkany, finanţator CFR

"Nu eu i-am cerut asta. Arbitrul poate întocmi un al doilea raport suplimentar, dar trebuie să specifice că a fost scris după ce a văzut cu atenţie imaginile de la meci", Ion Crăciunescu, preşedinte CCA

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.