O nouă înfăţişare în cazul morţii lui Ekeng. Mărturie cutremurătoare a lui Hanca în faţa judecătorilor

9 ian 2019 4285 afişări Liga 1
O nouă înfăţişare în cazul morţii lui Ekeng. Mărturie cutremurătoare a lui Hanca în faţa judecătorilor

Jucătorul de fotbal al echipei Dinamo, Sergiu Hanca, a fost audiat, miercuri, la Judecătoria Sectorului 2, în procesul morţii lui Patrick Ekeng, sportivul declarând că a durat "o eternitate" până a venit ambulanţa pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

"S-a auzit tare, ca şi cum a căzut ceva. Eu eram în spatele lui, stânga. Am ajuns al doilea - al treilea. Rotariu (Dorin Rotariu, fotbalist- n.r.) a ajuns primul. Era întins pe spate, horcăia, se auzea. Nu m-am uitat la el, m-am speriat. Lângă el a ajuns doctorul echipei, domnul Bătineanu (Liviu Bătineanu, medicul de la clubul de fotbal Dinamo -n.r.). Doctorii de pe ambulanţă, nu ştiu, dar a durat foarte mult până a venit ambulanţa. Aşa mi s-a părut, o eternitate. După ce au ajuns doctorii, ne-am cam îndepărtat de acolo, le-am lăsat loc. Am văzut că era pe targă şi l-au băgat în ambulanţă. Ştiu că în a doua repriză a fost introdus Patrick Ekeng.

După aproximativ 10-20 de minute, eu mă aflam pe mijlocul terenului, am auzit un zgomot, l-am văzut pe jucătorul Ekeng căzut. Am ajuns lângă acesta, dar auzindu-l horcâind, mi s-a făcut frică, m-am speriat şi am plecat. În scurt timp, lângă jucător a venit medicul echipei Dinamo însoţit de un maseur. Ulterior, a venit şi ambulanţa. După ce a ajuns echipajul medical, nu am văzut ce ajutor a primit Ekeng, vorbeam cu un jucător de la Viitorul. I-am văzut doar când au urcat în maşină. Am vorbit cu medicul de la Dinamo, acesta mi-a zis că nu ştie dacă jucătorul mai trăieşte", a povestit Sergiu Hanca, în faţa judecătorilor.

La termenul trecut, din noiembrie 2018, a fost audiat jucătorul de fotbal Florin Tănase, actualmente la FCSB.

Parchetul Capitalei o acuză pe medicul Elena Mihaiela Duţă că, fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă pe 6 mai 2016, la meciul desfăşurat pe Stadionul ”Dinamo”, "a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume - în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru ”basic life suport”– sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului ”Floreasca”, neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat".

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3). Fotbalistul intrat pe teren în minutul 70 s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului, a fost dus la spital, dar după aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.