O echipă de Liga I are un singur teren de antrenament şi acela impracticabil! Jucătorii se pregătesc la sală şi prin comunele limitrofe

28 mar 2013 5389 afişări Liga 1
O echipă de Liga I are un singur teren de antrenament şi acela impracticabil! Jucătorii se pregătesc la sală şi prin comunele limitrofe

Deşi municipiul Drobeta – Turnu Severin are echipă de Liga I şi un stadion în care s-au investit 4 milioane de euro, la malul Dunării nu există niciun teren de antrenament care să reziste vremii nefavorabile. În mod normal, echipa lui Jerry Gane îşi desfăşoară şedinţele de pregătire  pe baza de la Termo, însă suprafaţa de joc devine impracticabilă dacă plouă sau ninge. Din cauza vremii nefavorabile, jucătorii penultimei clasate din Liga I nu s-au putut antrena nici pe gazonul Stadionului Municipal (foto), pe care CS Turnu Severin îşi dispută meciurile oficiale.

Deoarece în Mehedinţi nu există nici măcar un teren sintetic de dimensiuni normale, nou-promovata din Oltenia se pregăteşte de aproape două săptămâni la sală sau la Şimian, o comună limitrofă Severinului, unde, suprafaţa de joc e la fel de impracticabilă ca pe Termo. La începutul lunii, echipa severineană a fost nevoită să se antreneze chiar şi la Vânju Mare.

„Din cauza ploilor de săptămâna trecută şi a zăpezilor din aceste zile, nu ne-am putut pregăti normal. În lipsa unui teren, am renunţat sâmbăta trecută şi la amicalul cu UTA, dar şi la unele antrenamente. În ultima perioadă ne-am pregătit la sală şi la Şimian. Dacă plouă sau ninge, terenul de la Termo devine impracticabil. Nici pe stadionul Municipal nu ne putem pregăti în aceste condiţii, fiindcă am deteriora gazonul. E o problemă mai veche, dar sper să se rezolve şi din sezonul viitor să avem un teren bun cu iarbă pentru antrenamente, dar şi unul sintetic”, a spus antrenorul Gane.

Terenurile de la Municipal s-au vândut după Revoluţie

Fostele terenuri de antrenament de la Stadionului Municipal, aflate în spatele tribunei a doua şi a peluzei din dreapta oficialei, au fost vândute imediat după Revoluţie şi pe locul acestora s-au ridicat numeroase vile şi un bazar, astfel că în vecinătatea arenei de 20.000 de locuri nu mai există nicio posibilitate în prezent pentru reactivarea suprafeţelor de joc. Nici Stadioanele „Severnav” şi „Dr. Angelescu” nu au mai fost reabilitate, aşa cum se promisese înainte de promovarea echipei.

Foto Facebook

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.