O descriere sinceră a fotbalului românesc: "Jucătorii nu sunt plătiţi. S-au făcut blocuri peste terenuri. Impresarii aduc jucători la kilogram". Omul care a spus lucrurilor pe nume

13 mar 2019 4188 afişări Liga 1
O descriere sinceră a fotbalului românesc: "Jucătorii nu sunt plătiţi. S-au făcut blocuri peste terenuri. Impresarii aduc jucători la kilogram". Omul care a spus lucrurilor pe nume ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Fotbalul românesc pare că se îndreaptă spre un minim absolut, iar la orizont nu se întrevăd prea multe perspective. Daniel Iftodi e de părere că fotbalul românesc a luat-o pe o direcţie foarte greşită, dar acest lucru e cumva direct proporţional cu modul în care a evoluat societatea.

Trecut pe la Steaua, Dinamo şi Rapid, Daniel Iftodi e de părere cu nu se întâmplă nimic bun în fotbalul românesc. De vină nu sunt numai oficialii de la FRF şi LPF, deoarece nici cei mici nu mai au unde să joace fotbal. Iftodi spune că lumea s-a schimbat foarte mult. Fostul mijlocaş arată cu degetul şi spre impresarii care aduc numeroşi străini anonimi în fotbalul românesc: "Sunt mulţi jucători care nu sunt plătiţi. Mai ales în ligile inferioare. Sunt plimbaţi de colo, colo, iar acesta este un lucru grav. Aşa era şi la Liga 1, la Sportul Studenţesc. Săracii nu aveau nici bani de tramvai. Nu s-a luat nicio măsură, nu s-a dat nicio lege a sportului. Din '90 nu s-a luat nicio măsură. Cât de grav este? Infrastructura lasă de dorit. Nu mai sunt terenuri. Peste terenurile de fotbal s-au făcut blocuri. Tot ne întrebăm de ce nu mai vin fotbalişti din urmă. N-au unde să joace!

Nici la şcoli nu mai au voie să joace. Înainte era deschis de dimineaţă până seara. E foarte greu să apară jucători peste noapte. S-au adus mulţi jucători la kilogram, de afară. Sunt slăbuţi. Sunt aduşi în avantajul impresarilor. Nu avem grijă de jucătorii noştri. Se pierd multe talente. Acum câţiva ani s-au desfiinţat echipele de juniori de la Liga 1. Obligai Liga 2 să aibă juniori şi să nu aibă la Liga 1", a spus Daniel Iftodi, în direct la ProSport Live.

Recent, Victor Piţurcă a aruncat şi el cuvinte grele în direcţia fotbalului românesc: "În România nu există perspective. Campionatul poate fi câştigat dacă mergi la o echipă bună din Liga I, chiar şi cu o echipă de pe locurile 5-6, pentru că trebuie să recunoaştem că nivelul este foarte slab. Iei campionatul, dar apoi ce mai realizezi? Fotbalul nostru este foarte sărac. Atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere valoric", a spus Piţurcă, pentru Telekom Sport."

CLASAMENTUL PLAY-OFF-ULUI LIGII 1 BETANO:

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.