Numărul 1

18 iun 2009 16 afişări Liga 1
Numărul 1 Numărul 1

Giedrius Arlauskis a fost adus la Urziceni la începutul campionatului 2007-2008, împreună cu fratele său. Responsabil a fost managerul general, Mihai Stoica, cel care a mers în Lituania pentru a căuta jucători pentru alte posturi.

În timpul acestui periplu baltic, Meme a vizionat şi un meci al echipei FC Siauliai, grupare lituaniană modestă, de cel mult mijlocul clasamentului. Acolo l-a văzut prima dată pe „Miko” Arlauskis, pe care l-a mai spionat la un amical al selecţionatei de tineret în Anglia şi lucrurile erau ca şi făcute. Viorel Moldovan a fost trimis şi el să-şi dea cu părerea şi, înainte de începerea campionatului 2007-2008, transferul era ca şi parafat. Portarul de doar 21 de ani a trecut sub comanda lui Dan Petrescu, la pachet cu fratele său, Davidas, în schimbul sumei - atenţie! - de doar 130.000 de euro! Fratele închizător n-a convins şi a plecat, iar portarul a rămas sub umbra lui Bogdan Stelea în primul sezon, când n-a jucat decât patru meciuri. Arlauskis a explodat cu adevărat după plecarea lui „Arnold” la Braşov. A jucat 30 de meciuri din 34 în actuala stagiune, în care a ieşit şi campion cu Unirea, impresionând prin constanţa sa.

Se roagă să se antreneze mai mult!

Evoluţiile de la Urziceni l-au convins şi pe selecţionerul Lituaniei să-l cheme la lot, fiind în acest moment prima rezervă a titularului Karcemarskas, goalkeeperul lui Dinamo Moscova.
Ceea ce nu prea se ştie despre Arlauskis este faptul că lituanianul e disperat să se antreneze. Cea mai grea viaţă cu „Miko“ o are antrenorul cu portarii, Dumitru Stângaciu. Acesta trebuie să reziste în fiecare zi presiunii şi rugăminţilor lui Arlauskis de a mai rămâne împreună şi după antrenamente, pentru a se pregăti suplimentar. Mai mult, în stagiul de pregătire scoţian, de vara trecută, Arlauskis şi-a cumpărat un catalog de specialitate şi un set de casete cu antrenamentele portarilor englezi, pe care le studiază ore în şir atât acasă, cât şi în timpul cantonamentelor de la baza din Urziceni. Cu o asemenea atitudine, notele primite din partea ProSport nu sunt o întâmplare, Arlauskis având de altfel cea mai mare medie din tot campionatul, indiferent de post!

6 goluri a încasat Unirea Urziceni în retur, 20 în tot campionatul, cele mai puţine!


"Am mers în Lituania pentru fratele lui, Davidas, şi l-am văzut şi pe Miko din întâmplare. Chiar dacă eu nu mă prea pricepeam la portari, mi-am dat seama că este foarte valoros. Într-un amical al naţionalei de tineret, cu Danemarca, au pierdut cu 3-0, dar a fost cel mai bun de pe teren. I-am propus lui Meme să facem investiţia pentru că nu avem nimic de pierdut"

Viorel Moldovan
fostul director sportiv al Unirii Urziceni

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.