"Nu pleacă nimeni cu toţi banii de aici. Aşa e omenesc şi fireşte". Declaraţia surprinzătoare a jucătorului care astăzi s-a despărţit de ACS Poli. Ultimele noutăţi din lotul echipei lui Ionuţ Popa

6 ian 2018 7603 afişări Liga 1
"Nu pleacă nimeni cu toţi banii de aici. Aşa e omenesc şi fireşte". Declaraţia surprinzătoare a jucătorului care astăzi s-a despărţit de ACS Poli. Ultimele noutăţi din lotul echipei lui Ionuţ Popa

Schimbările din lotul lui ACS Poli continuă, chiar dacă nu foarte multe la număr. Vineri, înaintea celui de al doilea antrenament de la reluarea pregătirilor, Valentin Creţu s-a despărţit de clubul timişorean şi a dat o declaraţie foarte sinceră, despre cum a renunţat la o parte din salariile restante.

Altfel, la a doua sesiune de pregătire din 2018 a apărut şi mijlocaşul de 28 de ani Adrian Zaluschi, actualmente legitimat la Ripensia, dar format la vechea Poli şi trecut şi la UTA. Nu este exclus să mai apară, până la plecarea în cantonament, alte sosiri, dar şi alte plecări.

Zaluschi la antrenament, Mediop nu vrea la Poli

Deocamdată, Adrian Zaluschi nu a semnat niciun contract cu Poli. Cel mai probabil, ripensistul va veni la echipa de prima ligă fără Mediop, despre care informaţiile sunt că nu ar dori să joace în alb-violet şi îşi caută alt club unde să se transfere. Unele noutăţi sunt şi la juniori, deoarece, de joi, au venit la antrenamente Raul Cochinţu, dar şi Sebastian Velcotă, ultimul împrumutat la CSM Şcolar Reşiţa. Rămâne de văzut dacă formaţia de Liga a 3-a va dori să îl lase să revină la Timişoara după doar jumătate de sezon.

În schimb, Alexandru Popovici este primul transfer oficial al lui ACS Poli, după ce a semnat un contract valabil până în vara anului 2020.

Vineri a venit la antrenament şi portarul Mario Contra, care a fost împrumutat la ACS Ghiroda. Juniorul va continua ori la Poli, ori va merge la Ripensia.

Probe de joc dau şi Costel Zurbagiu şi Zoran Radu, jucători care în toamnă au jucat la echipa din Liga a 5-a a Becicherecului Mic.

Sunt învoiţi în continuare Gabi Cânu şi Alex Ciucur. Cânu şi-a petrecut o vacanţă în SUA, iar Ciucur, în Thailanda. Totuşi, Ciucur îşi face zilele acestea şi un implant dentar.

Creţu a renunţat la o parte din restanţe pentru a pleca de la Timişoara

Valentin Creţu nu s-a mai antrenat vineri, ci şi-a luat rămas-bun de la colegi. Unele informaţii spun că şi Cătălin Straton ar dori să plece, dar portarul s-a antrenat astăzi cu colegii, cu puţin fum violet în spate, de la o fumigenă aprinsă de un mic grup de suporteri.

Creţu a recunoscut că a renunţat la o parte din bani. ”Ne-am hotărât de comun acord, de astăzi ne-am înţeles, şi de azi sunt jucător liber. A fost o perioadă frumoasă. A fost decizia mea să-mi găsesc ceva mai bun. Sper să-mi găsesc ceva, unde să fiu liniştit şi să fiu mulţumit. Nu credeam că mă voi înţelege aşa uşor, ne-am înţeles cum trebuie să se înţeleagă oamenii. De când mi-am depus actele să devin liber am dorit să plec în altă parte. Am renunţat, nu pleacă nimeni cu toţi banii de aici. Aşa e omenesc şi fireşte, chiar dacă am multe probleme şi nu le ştie nimeni. Am renunţat şi eu la bani şi din punctul meu de vedere a fost ok. Nu ştiu dacă a plecat cineva şi liber, şi cu toţi banii”, a punctat Creţu.

Fundaşul dreapta este dorit de CSM Poli Iaşi, dar spune că ar vrea în străinătate. Creţu l-a enervat pe Ionuţ Popa, deoarece înainte de meciul cu Dinamo a plecat la Bucureşti, iar antrenorul nu a fost de acord să îl învoiască. Jucătorul spune că atunci era oricum decis să plece. ”Doar domnul Popică nu a înţeles situaţia. I-am explicat-o după meciul cu CFR, atunci când m-a sunat soţia mea. A avut probleme cu sarcina şi trebuia să merg la Bucureşti cu ele (n.r. - soţia şi fetiţa). I-am explicat, domnul prima m-a învoit dânsul. Domnul Popică nu a înţeles şi nu m-a învoit. Acest episod nu a cântărit, îmi doream mai demult să plec, dar nu puteam. Eram foarte mulţumit cu partea financiară, dar vreau să fac ceva mai mult în viaţa mea de fotbalist, am făcut 29 de ani acum câteva zile. Aş vrea ceva în străinătate dacă se poate. Nu vreau să mă mai grăbesc, m-am grăbit în vară şi uite unde am ajuns”, a mai povestit Creţu.

Sâmbătă, Poli mai face un antrenament, iar duminică echipa are liber. Luni la prânz alb-violeţii vor pleca la Poiana Braşov. Până atunci mai pot apărea noutăţi, dar şi despărţiri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.