Noul stadion Dinamo începe să prindă contur! A fost semnat contractul pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate. Arena va avea 18.000 de locuri şi va cuprinde spaţii de cazare şi un muzeu al sportului

19 iul 2018 20843 afişări Comentează şi tu Liga 1
Noul stadion Dinamo începe să prindă contur! A fost semnat contractul pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate. Arena va avea 18.000 de locuri şi va cuprinde spaţii de cazare şi un muzeu al sportului

Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a semnat miercuri, 18 iulie 2018, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate la obiectivului de investiţii “Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti” din Şoseaua Ştefan cel Mare, Nr. 7-9, sector 2, Bucureşti.

În urma demarării procedurii de achiziţie publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunţului nr. 1000219 din 17.04.2018, au fost depuse patru oferte:

• DICO ŞI TIGANAŞ birou de proiectare

• S.C. LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L

• Asocierea EURODESIGN SOLUTION & CONSULTING S.R.L – lider şi MARIO PALMONELLA &  ARCHITETTI ASSOCIATI E.O.O.D – asociat

• Asocierea S.C. PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE S.R.L. – lider, S.C. VARZAN & ARHITECTII S.R.L – asociat, S.C. YARDMAN S.R.L - asociat

Potrivit ofertei câştigătoare (S.C LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L), durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate va fi de 75 de zile, iar valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei fără TVA.

Activitatea de elaborare a studiului de prefezabilitate se va face în corelare cu activitatea de elaborare a planului urbanistic zonal. Ordinul de începere a studiului de fezabilitate va emis după aprobarea planului urbanistic zonal.

În funcţie de indicatorii urbanistici care vor fi aprobaţi prin PUZ-ul realizat de C.S. DINAMO, noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare şi drenaj, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zonă food).

Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii C.N.I. - S.A., cu modificările şi completările ulterioare.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.