Noul Alexe nu există! Noroc cu vechiul Matei: Dinamo - Heart of Midlothian 5-1

9 iul 2013 12306 afişări Liga 1
Noul Alexe nu există! Noroc cu vechiul Matei: Dinamo - Heart of Midlothian 5-1 FOTO Alexandru Hojda / Mediafax Foto
GALERIE (12 de imagini) VEZI GALERIA
Dinamo a învins pe Heart of Midlothian (5-1) după un meci în care Cosmin Matei a entuziasmat din postura de coordonator de joc, marcând o dublă. Totuşi, problema lipsei soluţiilor din atac încă persistă
 
„Cel mai tare amical al verii pentru Dinamo”, aşa cum a fost vândut telespectatorilor meciul cu Heart of Midlothian (locul 10 în prima ligă din Scoţia), a arătat modul în care Gheorghe Mulţescu vede echipa care va ataca sezonul următor din Liga I. Într-un 4-2-3-1 care se transformă pe faza de apărare în 4-5-1, antrenorul a imaginat o echipă care să suplinească recenta pierdere a golgheterului Alexe. Cu Matei pe post de coordonator şi cu Joel Thomas în rolul vârfului împins, Dinamo a început în forţă. Cei doi au marcat în primele 25 de minute, reuşite venite la capătul unor faze lucrate, semn că Matei poate fi „creierul” care a lipsit complet în ultimele amicale.
 
Omogenizare în timp record la mijloc
 
Injecţiile cu tinereţe şi talent venite de la Sportul au reuşit să schimbe rapid faţa lui Dinamo. Lazăr şi Şerban s-au integrat perfect în compartimentul median, iar în formula cu Boubacar închizător, Matei în centru şi Curtean în stânga, puştii au reuşit să se facă remarcaţi. Avantajul celor doi puşti poate să fie şi faptul că Mulţescu nu are multe soluţii, cele încercate până acum fiind departe de a aduce satisfacţie. Dacă Şerban are rol de distrugător, lângă Boubacar, Lazăr a avut ocazia să se remarce aseară. Partea dreaptă a fost mult mai vie în prima repriză, insistenţa puştiului fiind decisivă la primul gol, cel marcat de Matei.
 
Al doilea Alexe nu există. Thomas nu e marcator, e pasator
 
Soluţiile lui Dinamo în ceea ce priveşte atacul sunt patru, mari şi clare: Joel Thomas, Cristea, Dănciulescu şi Pape. Asta la prima vedere, pentru că după patru meciuri amicale, Gheorghe Mulţescu pare să-şi fi creionat o imagine în ceea ce priveşte numele pe care se poate baza. Pe Dănciulescu îl vede mai mult un al doilea antrenor, decât o soluţie în atac, în timp ce Cristea a primit semnale cât se poate de clare: „nu face parte din proiectul nostru!”. Astfel, lupta pentru înlocuirea cu succes a lui Marius Alexe se dă între cei doi străini care au venit la Dinamo în această vară. Joel Thomas a fost titular aseară, a şi marcat un gol simplu, însă prestaţia lui a fost departe de a-l mulţumi pe antrenor. Mulţescu a fost în permanenţă cu gura pe francez, reproşându-i, printre altele, faptul că nu intră în combinaţii cu mijlocaşii şi că este prea individualist în momentul în care există soluţii de pase. Atacantul a vrut să-l contrazică în minutul 55, atunci când l-a servit pe Matei pentru 3-0, însă Mulţescu a rămas nervos până la final. Pape, în schimb, porneşte cu şansa a doua, asta după ultima mărturisire a antrenorului: „începe să arate a fotbalist”. Contra lui Hearts, de marcat au mai marcat Rotariu şi Dănciulescu. Primul a finalizat sigur, în minutul 77, o nouă pasă de gol dată de Thomas, iar „Corbul” a marcat şi el pe final, la puţine momente după ce a intrat pe teren.
 
Dinamo – Heart of Midlothian 5-1
 
Marcatori: Matei ’20 şi ’55, Thomas ’25, Rotariu ’77, Danciulescu ’90/ Hamill ’66
Echipa de start:
Naumovski – Rus (Hasanovic ’77), Luchin (Durimel ’85), Asanovic, Fai (Radu ’84)– Boubacar, Şerban–V. Lazăr (Strătilă ’85), Matei (Dănciulescu ’74), Curtean(Rotariu ’74)– Thomas (Pape ’81)
 
„Pufi” şi Cristea, în afara lotului
Doi dintre cei mai experimentaţi fotbalişti din lotul lui Dinamo par tot mai departe de a-şi găsi un loc în prima echipă. Gheorghe Mulţescu i-a lăsat aseară, cu Heart, în afara lotului pe Cristian Bălgrădean şi pe Andrei Cristea, alături de aceştia fiind odihniţi forţat Vaştag şi Filip. Dacă în ceea ce-l priveşte pe atacant lucrurile par clare, Mulţescu declarând că „nu intră în noul proiect a lui Dinamo”, portarul are în continuare o evidentă problemă cu greutatea.

LIVE-TEXT Dinamo - Heart of Midlothian 5-1 (Matei '17 şi '50, Joel Thomas '21, Dănciulescu '87/ Hamill '62)

FINAL Dinamo se impune categoric în ceea ce trebuia să fie cel mai puternic amical al verii. Din păcate, scoţienii au arătat mari carenţe, e adevărat, pe fondul unui joc excelent al trupei din Ştefan cel Mare.

min 87 GOOL Dinamo. Dănciulescu îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, după un contraatac şcoală.

min 82 ⇔ Luchin şi Lazăr le lasă locul lui Durimel şi Strătilă.

min 81 Dănciulescu are două bune oportunităţi, însă nu cadrează şuturile.

min 80 ⇔ Noi schimbări la Dinamo. Fai îi lasă locul lui Radu.

min 78 ⇔ Joel Thomas este înlocuit de Pape.

min 73 ⇔ O nouă schimbare la Dinamo. Iese Rus, intră Hasanovic.

min 72 Gool Dinamo! "Câinii" reuşesc o fază excelentă. Mingea circulă pe traseul Fai - Joel Thomas - Rotariu, iar ultimul restabileşte diferenţa de trei goluri pe tabela de marcaj.

min 69 ⇔Dublă schimare la Dinamo. Ies Matei şi Curtean, intră Dănciulescu şi Rotariu.

min 68 De minute bune, Dinamo nu se mai apropie periculos de poarta scoţienilor. Mulţescu nu a efectuat nicio schimbare şi jucătorii par să acuze oboseala.

min 67 Cosmin Matei se resimte după o contră dură a unui adversar.

min 62 Gool Hearts! Luchin comite o imprudenţă în careu şi arbitrul dictează penalty. Fundaşul Hamill nu ratează ţinta.

min 59 Luchin respinge excelent la o lovitură liberă periculoasă a scoţienilor şi îşi pune echipa pe contraatac. Deşi erau doi contra doi, "câinii" nu se sincronizează şi irosesc o bună şansă.

min 57 Dinamo încearcă poarta adversă din orice poziţie. Se pare că Mulţescu le-a dat indicaţii clare jucătorilor să tragă cât mai des pe poartă, indiferent de poziţie. Luchin îl testează pe goalkeeper-ul advers cu un şut de la 35 de metri, fără rezultat.

min 55 Matei prinde un nou şut periculos, de la distanţă.

min 53 Hearts reuşeşte să creeze pentru prima oară o fază legată în jumătatea adversă. Din fericire pentru Dinamo, Boubacar intervine salutar.

min 50 GOOL Dinamo. Un nou un-doi care destabilizează defensiva adversă. De această dată Joel Thomas este în rol de servant pentru Matei, care nu ratează din interiorul careului.

min 46 Start în repriza secundă. Nicio modificare operată de Mulţescu la pauză.

min 45+1Final de primă repriză.

min 45 Ionuţ Şerban şi Valentin Lazăr se ciocnesc la mijlocul terenului şi au nevoie de îngrijiri.

min 44 Prima ocazie cu adevărat importantă pentru Hearts vine în finalul primei reprize, în urma unui corner. După o bâlbâială în careul lui Dinamo, scoţienii au două ocazii de a reduce din diferenţă, dar blocajul fundaşilor români şi apoi, o execuţie defectuoasă, stau în calea golului.

min 43 Final tern de primă repriză, cu multe greşeli de ambele părţi.

min 37 "Câinii" rămân extrem de periculoşi la fazele fixe. La un nou corner bătut excelent de Curtean, Asanovic are o dublă ocazie. În cele din urmă, centralul partidei consideră că fundaşul venit de la Severin a faultat în atac.

min 34 Walker îşi încearcă norocul de la 30 de metri, dar Naumovski este la post. Imediat, formaţia din Ştefan cel Mare pleacă pe contraatac şi bifează o nouă ocazie. Joel Thomas prinde un şut puternic, portarul lui Hearts boxează în faţă, iar Matei vrea să rupă plasa. Deşi avea timp de preluare, mijlocaşul a preferat un şut din prima, departe de ţintă.

min 30 O nouă oportunitate bună pentru Dinamo de a înscrie. La un corner de pe partea stângă, Curtean centrează perfect pentru Luchin. Fundaşul profită de marcajul aproximativ al scoţienilor şi trimite periculos, cu capul, puţin peste.

min 25 După un start furibund, meciul s-a mai calmat. Scoţienii încearcă să ajungă cât mai aproape de poarta adversă, însă fundaşii lui Dinamo se descurcă impecabil. De partea cealaltă, elevii lui Mulţescu nu mai forţează, mulţumindu-se cu un joc bun de posesie.

min 21GOOL Dinamo! O nouă fază de clasă a roş-albilor. Matei trimite o pasă ideală, printre, iar Joel Thomas are de îndeplinit o simplă formalitate.

min 20 Ocazie imensă pentru Dinamo. Curtean şi apoi Matei au tras în blocaj, din interiorul careului, din poziţii ideale.

min 19  "Câinii" sunt aproape să îţi majoreze avantajul. Centrarea lui Curtean, din banda stângă, este reluată puţin pe lângă de Joel Thomas.

min 17 GOOL Dinamo! Execuţie de clasă a lui Cosmin Matei. Fostul stelist deranjează păianjenul cu un şut din prima, fără preluare, din marginea careului mare.

min 16 Încă un şut de la mare distanţă pentru "câini", nici de aceasta dată mingea nu este cadrată. Execuţia i-a aparţinut lui Joel Thomas.

min 13 Matei iese pentru prima oară la rampă, prinzând un şut năpraznic de la 28 de metri. Mingea ocoleşte de puţin cadrul porţii.

min 12 Românii sunt aproape de deschiderea scorului. Un scoţian respinge extrem de periculos pentru propria poartă o acţiune a lui Curtean.

min 10 David Smith aduce prima fază importantă a lui Hearts la poarta lui Naumovski. Şutul său trece pe lângă.

min 8 Dinamo presează şi în ciuda faptului că Mulţescu are la dispoziţie foarte mulţi jucători noi pare echipa mai legată.

min 6 Fai urcă mult, astfel procedând la o fază în care depăşeşte un adversar, pentru ca apoi să intre în centru şi să îşi încerce şutul de la distanţă.

min 3 Partida a început destul de abrupt, ambele echipe jucând pe contre, cu pase lungi, direct pe vârfuri. Dinamo este mai periculoasă, însă centrarea lui Lazăr este respinsă.

min 2 Un prim atac al "câinilor", dar arbitrul consideră că Joel Thomas a faultat.

min 1 Start în cel de-al patrulea amical al alb-roşilor din Anglia.

Aproximativ 100 de fani sunt prezenţi la partidă, cei mai mulţi dintre ei fiind scoţieni.


Gigi Mulţescu a anunţat pe site-ul oficial echipa de start:

DINAMO: Naumovski - L. Rus, Luchin, Asanovic, C. Fai - V. Lazăr, Boubacar - C. Matei, Curtean, I. Şerban - J. Thomas


În această seară, de la ora 21:30, Dinamo dispută al patrulea amical al stagiului de pregătire din Anglia şi cel mai important, contra scoţienilor de la Heart of Midlothian, locul 10 în ultima ediţie de campionat.

"Câinii" au reuşit până acum un succes, 3-0 cu Livingston, şi două remize, 2-2 cu Oldham şi 1-1 cu Ayr United, după ce înainte de a părăsi România fuseseră învinşi de nou-promovata Corona Braşov. Acesta este penultimul meci de pregătire al elevilor lui Gigi Mulţescu, ei urmând să revină în ţară după testul cu Barnsley, de joi, ora 18:00.

Partida Dinamo - Heart of Midlothian va fi LIVE TEXT pe www.prosport.ro şi live pe Look TV, de la ora 21:30.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.