Noul Alexe nu există! Noroc cu vechiul Matei: Dinamo – Heart of Midlothian 5-1

Autor: Cristian Scutariu Publicat: 09 Jul. 2013, 23:30 Actualizat: 10 Jul. 2013, 08:30 Liga 1
Dinamo a învins pe Heart of Midlothian (5-1) după un meci în care Cosmin Matei a entuziasmat din postura de coordonator de joc, marcând o dublă. Totuși, problema lipsei soluțiilor din atac încă persistă
 
„Cel mai tare amical al verii pentru Dinamo”, așa cum a fost vândut telespectatorilor meciul cu Heart of Midlothian (locul 10 în prima ligă din Scoția), a arătat modul în care Gheorghe Mulțescu vede echipa care va ataca sezonul următor din Liga I. Într-un 4-2-3-1 care se transformă pe faza de apărare în 4-5-1, antrenorul a imaginat o echipă care să suplinească recenta pierdere a golgheterului Alexe. Cu Matei pe post de coordonator și cu Joel Thomas în rolul vârfului împins, Dinamo a început în forță. Cei doi au marcat în primele 25 de minute, reușite venite la capătul unor faze lucrate, semn că Matei poate fi „creierul” care a lipsit complet în ultimele amicale.
 
Omogenizare în timp record la mijloc
 
Injecțiile cu tinerețe și talent venite de la Sportul au reușit să schimbe rapid fața lui Dinamo. Lazăr și Șerban s-au integrat perfect în compartimentul median, iar în formula cu Boubacar închizător, Matei în centru și Curtean în stânga, puștii au reușit să se facă remarcați. Avantajul celor doi puști poate să fie și faptul că Mulțescu nu are multe soluții, cele încercate până acum fiind departe de a aduce satisfacție. Dacă Șerban are rol de distrugător, lângă Boubacar, Lazăr a avut ocazia să se remarce aseară. Partea dreaptă a fost mult mai vie în prima repriză, insistența puștiului fiind decisivă la primul gol, cel marcat de Matei.
 
Al doilea Alexe nu există. Thomas nu e marcator, e pasator
 
Soluțiile lui Dinamo în ceea ce privește atacul sunt patru, mari și clare: Joel Thomas, Cristea, Dănciulescu și Pape. Asta la prima vedere, pentru că după patru meciuri amicale, Gheorghe Mulțescu pare să-și fi creionat o imagine în ceea ce privește numele pe care se poate baza. Pe Dănciulescu îl vede mai mult un al doilea antrenor, decât o soluție în atac, în timp ce Cristea a primit semnale cât se poate de clare: „nu face parte din proiectul nostru!”. Astfel, lupta pentru înlocuirea cu succes a lui Marius Alexe se dă între cei doi străini care au venit la Dinamo în această vară. Joel Thomas a fost titular aseară, a și marcat un gol simplu, însă prestația lui a fost departe de a-l mulțumi pe antrenor. Mulțescu a fost în permanență cu gura pe francez, reproșându-i, printre altele, faptul că nu intră în combinații cu mijlocașii și că este prea individualist în momentul în care există soluții de pase. Atacantul a vrut să-l contrazică în minutul 55, atunci când l-a servit pe Matei pentru 3-0, însă Mulțescu a rămas nervos până la final. Pape, în schimb, pornește cu șansa a doua, asta după ultima mărturisire a antrenorului: „începe să arate a fotbalist”. Contra lui Hearts, de marcat au mai marcat Rotariu și Dănciulescu. Primul a finalizat sigur, în minutul 77, o nouă pasă de gol dată de Thomas, iar „Corbul” a marcat și el pe final, la puține momente după ce a intrat pe teren.
 
Dinamo – Heart of Midlothian 5-1
 
Marcatori: Matei ”20 și ”55, Thomas ”25, Rotariu ”77, Danciulescu ”90/ Hamill ”66
Echipa de start:
Naumovski – Rus (Hasanovic ”77), Luchin (Durimel ”85), Asanovic, Fai (Radu ”84)- Boubacar, Șerban-V. Lazăr (Strătilă ”85), Matei (Dănciulescu ”74), Curtean(Rotariu ”74)- Thomas (Pape ”81)
 
„Pufi” și Cristea, în afara lotului
Doi dintre cei mai experimentați fotbaliști din lotul lui Dinamo par tot mai departe de a-și găsi un loc în prima echipă. Gheorghe Mulțescu i-a lăsat aseară, cu Heart, în afara lotului pe Cristian Bălgrădean și pe Andrei Cristea, alături de aceștia fiind odihniți forțat Vaștag și Filip. Dacă în ceea ce-l privește pe atacant lucrurile par clare, Mulțescu declarând că „nu intră în noul proiect a lui Dinamo”, portarul are în continuare o evidentă problemă cu greutatea.

LIVE-TEXT Dinamo – Heart of Midlothian 5-1 (Matei ’17 și ’50, Joel Thomas ’21, Dănciulescu ’87/ Hamill ’62)

FINAL Dinamo se impune categoric în ceea ce trebuia să fie cel mai puternic amical al verii. Din păcate, scoțienii au arătat mari carențe, e adevărat, pe fondul unui joc excelent al trupei din Ștefan cel Mare.

min 87 GOOL Dinamo. Dănciulescu își trece și el numele pe lista marcatorilor, după un contraatac școală.

min 82 ⇔ Luchin și Lazăr le lasă locul lui Durimel și Strătilă.

min 81 Dănciulescu are două bune oportunități, însă nu cadrează șuturile.

min 80 ⇔ Noi schimbări la Dinamo. Fai îi lasă locul lui Radu.

min 78 ⇔ Joel Thomas este înlocuit de Pape.

min 73 ⇔ O nouă schimbare la Dinamo. Iese Rus, intră Hasanovic.

min 72 Gool Dinamo! „Câinii” reușesc o fază excelentă. Mingea circulă pe traseul Fai – Joel Thomas – Rotariu, iar ultimul restabilește diferența de trei goluri pe tabela de marcaj.

min 69 ⇔Dublă schimare la Dinamo. Ies Matei și Curtean, intră Dănciulescu și Rotariu.

min 68 De minute bune, Dinamo nu se mai apropie periculos de poarta scoțienilor. Mulțescu nu a efectuat nicio schimbare și jucătorii par să acuze oboseala.

min 67 Cosmin Matei se resimte după o contră dură a unui adversar.

min 62 Gool Hearts! Luchin comite o imprudență în careu și arbitrul dictează penalty. Fundașul Hamill nu ratează ținta.

min 59 Luchin respinge excelent la o lovitură liberă periculoasă a scoțienilor și își pune echipa pe contraatac. Deși erau doi contra doi, „câinii” nu se sincronizează și irosesc o bună șansă.

min 57 Dinamo încearcă poarta adversă din orice poziție. Se pare că Mulțescu le-a dat indicații clare jucătorilor să tragă cât mai des pe poartă, indiferent de poziție. Luchin îl testează pe goalkeeper-ul advers cu un șut de la 35 de metri, fără rezultat.

min 55 Matei prinde un nou șut periculos, de la distanță.

min 53 Hearts reușește să creeze pentru prima oară o fază legată în jumătatea adversă. Din fericire pentru Dinamo, Boubacar intervine salutar.

min 50 GOOL Dinamo. Un nou un-doi care destabilizează defensiva adversă. De această dată Joel Thomas este în rol de servant pentru Matei, care nu ratează din interiorul careului.

min 46 Start în repriza secundă. Nicio modificare operată de Mulțescu la pauză.

min 45+1 Final de primă repriză.

min 45 Ionuț Șerban și Valentin Lazăr se ciocnesc la mijlocul terenului și au nevoie de îngrijiri.

min 44 Prima ocazie cu adevărat importantă pentru Hearts vine în finalul primei reprize, în urma unui corner. După o bâlbâială în careul lui Dinamo, scoțienii au două ocazii de a reduce din diferență, dar blocajul fundașilor români și apoi, o execuție defectuoasă, stau în calea golului.

min 43 Final tern de primă repriză, cu multe greșeli de ambele părți.

min 37 „Câinii” rămân extrem de periculoși la fazele fixe. La un nou corner bătut excelent de Curtean, Asanovic are o dublă ocazie. În cele din urmă, centralul partidei consideră că fundașul venit de la Severin a faultat în atac.

min 34 Walker își încearcă norocul de la 30 de metri, dar Naumovski este la post. Imediat, formația din Ștefan cel Mare pleacă pe contraatac și bifează o nouă ocazie. Joel Thomas prinde un șut puternic, portarul lui Hearts boxează în față, iar Matei vrea să rupă plasa. Deși avea timp de preluare, mijlocașul a preferat un șut din prima, departe de țintă.

min 30 O nouă oportunitate bună pentru Dinamo de a înscrie. La un corner de pe partea stângă, Curtean centrează perfect pentru Luchin. Fundașul profită de marcajul aproximativ al scoțienilor și trimite periculos, cu capul, puțin peste.

min 25 După un start furibund, meciul s-a mai calmat. Scoțienii încearcă să ajungă cât mai aproape de poarta adversă, însă fundașii lui Dinamo se descurcă impecabil. De partea cealaltă, elevii lui Mulțescu nu mai forțează, mulțumindu-se cu un joc bun de posesie.

min 21GOOL Dinamo! O nouă fază de clasă a roș-albilor. Matei trimite o pasă ideală, printre, iar Joel Thomas are de îndeplinit o simplă formalitate.

min 20 Ocazie imensă pentru Dinamo. Curtean și apoi Matei au tras în blocaj, din interiorul careului, din poziții ideale.

min 19  „Câinii” sunt aproape să îți majoreze avantajul. Centrarea lui Curtean, din banda stângă, este reluată puțin pe lângă de Joel Thomas.

min 17 GOOL Dinamo! Execuție de clasă a lui Cosmin Matei. Fostul stelist deranjează păianjenul cu un șut din prima, fără preluare, din marginea careului mare.

min 16 Încă un șut de la mare distanță pentru „câini”, nici de aceasta dată mingea nu este cadrată. Execuția i-a aparținut lui Joel Thomas.

min 13 Matei iese pentru prima oară la rampă, prinzând un șut năpraznic de la 28 de metri. Mingea ocolește de puțin cadrul porții.

min 12 Românii sunt aproape de deschiderea scorului. Un scoțian respinge extrem de periculos pentru propria poartă o acțiune a lui Curtean.

min 10 David Smith aduce prima fază importantă a lui Hearts la poarta lui Naumovski. Șutul său trece pe lângă.

min 8 Dinamo presează și în ciuda faptului că Mulțescu are la dispoziție foarte mulți jucători noi pare echipa mai legată.

min 6 Fai urcă mult, astfel procedând la o fază în care depășește un adversar, pentru ca apoi să intre în centru și să își încerce șutul de la distanță.

min 3 Partida a început destul de abrupt, ambele echipe jucând pe contre, cu pase lungi, direct pe vârfuri. Dinamo este mai periculoasă, însă centrarea lui Lazăr este respinsă.

min 2 Un prim atac al „câinilor”, dar arbitrul consideră că Joel Thomas a faultat.

min 1 Start în cel de-al patrulea amical al alb-roșilor din Anglia.

Aproximativ 100 de fani sunt prezenți la partidă, cei mai mulți dintre ei fiind scoțieni.


Gigi Mulțescu a anunțat pe site-ul oficial echipa de start:

DINAMO: Naumovski – L. Rus, Luchin, Asanovic, C. Fai – V. Lazăr, Boubacar – C. Matei, Curtean, I. Șerban – J. Thomas


În această seară, de la ora 21:30, Dinamo dispută al patrulea amical al stagiului de pregătire din Anglia și cel mai important, contra scoțienilor de la Heart of Midlothian, locul 10 în ultima ediție de campionat.

„Câinii” au reușit până acum un succes, 3-0 cu Livingston, și două remize, 2-2 cu Oldham și 1-1 cu Ayr United, după ce înainte de a părăsi România fuseseră învinși de nou-promovata Corona Brașov. Acesta este penultimul meci de pregătire al elevilor lui Gigi Mulțescu, ei urmând să revină în țară după testul cu Barnsley, de joi, ora 18:00.

Partida Dinamo – Heart of Midlothian va fi LIVE TEXT pe www.prosport.ro și live pe Look TV, de la ora 21:30.

Autor: Cristian Scutariu Publicat: 09 Jul. 2013, 23:30 Actualizat: 10 Jul. 2013, 08:30 Liga 1
Pe aceeași temă
Am aflat secretul intim rușinos al noului iubit al Andreei Bălan! Multe femei nu ar accepta așa ceva
Am aflat secretul intim rușinos al noului iubit al Andreei Bălan! Multe femei nu ar accepta așa ceva
Tânărul astrolog care a prezis pandemia transmite un nou avertisment. Vom scăpa de Covid-19 în septembrie, dar ne aşteaptă un alt pericol
Tânărul astrolog care a prezis pandemia transmite un nou avertisment. Vom scăpa de Covid-19 în septembrie, dar ne aşteaptă ...
Consilier PSD a distribuit pe Facebook o poză cu o actriţă porno despre care a spus că e ”o elevă de 10 la BAC”
Consilier PSD a distribuit pe Facebook o poză cu o actriţă porno despre care a spus că e ”o elevă de 10 la BAC”
IMENS PENTRU ROMANIA! Anamaria Prodan dezvaluie suma ASTRONOMICA pe care Becali o cere pentru Man: „Nu accepta altfel!”
IMENS PENTRU ROMANIA! Anamaria Prodan dezvaluie suma ASTRONOMICA pe care Becali o cere pentru Man: „Nu accepta altfel!”
Cum arată Dana Rogoz în costum de baie, după ce a devenit mamă pentru a doua oară
Cum arată Dana Rogoz în costum de baie, după ce a devenit mamă pentru a doua oară
Alexandra Stan a comis-o la plajă! A purtat bikini cu 2 numere mai mici și a rămas cu zonele intime la vedere
Alexandra Stan a comis-o la plajă! A purtat bikini cu 2 numere mai mici și a rămas cu zonele intime la vedere
Cum şi-a ratat cariera o
poliţistă din Ploieşti: „A fost o prostie şi o curiozitate
de-a mea“
Cum şi-a ratat cariera o poliţistă din Ploieşti: „A fost o prostie şi o curiozitate de-a mea“
HARTA țărilor europene care au interzis accesul românilor. Vezi AICI unde nu poți să călătorești
HARTA țărilor europene care au interzis accesul românilor. Vezi AICI unde nu poți să călătorești
Mor pe CAPETE și NIMENI nu știe DE CE! „E un DEZASTRU”. Guvernul REFUZĂ să intervină. DE CE le este TEAMĂ?
Mor pe CAPETE și NIMENI nu știe DE CE! „E un DEZASTRU”. Guvernul REFUZĂ să intervină. DE CE le este TEAMĂ?
Cât timp vom mai purta masca de protecție! Anunțul lui Ludovic Orban
Cât timp vom mai purta masca de protecție! Anunțul lui Ludovic Orban
Avertizare meteo ANM! România, lovită de furtuni periculoase! Vremea o ia razna din nou
Avertizare meteo ANM! România, lovită de furtuni periculoase! Vremea o ia razna din nou
Anamaria Prodan, ce AFACERE! Fiecare costă câte 10.000 de euro! A dat lovitura
Anamaria Prodan, ce AFACERE! Fiecare costă câte 10.000 de euro! A dat lovitura
Ultimă oră: Marile proiecte care se ridică în mijlocul României sunt aproape gata. Anunţul unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri
Ultimă oră: Marile proiecte care se ridică în mijlocul României sunt aproape gata. Anunţul unuia dintre cei mai cunoscuţi ...
Imagini rare cu Brigitte Bardot din tinereţe. Era considerată cea mai frumoasă femeie din lume
Imagini rare cu Brigitte Bardot din tinereţe. Era considerată cea mai frumoasă femeie din lume
Un indicator rutier MISTERIOS, necunoscut de 99% dintre șoferi. Ce înseamnă, de fapt?
Un indicator rutier MISTERIOS, necunoscut de 99% dintre șoferi. Ce înseamnă, de fapt?
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat
Decizie fără precendent. Care este primul oraş din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spaţiile publice
Decizie fără precendent. Care este primul oraş din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spaţiile publice
Breaking. Noua lista a tarilor verzi, unde se poate calatori fara carantinare
Breaking. Noua lista a tarilor verzi, unde se poate calatori fara carantinare
Le-am surprins în colanți transparenți și fără sutien! Top 20 vedete care fac sport în poziții indecente! Atenție, se vede TOT
Le-am surprins în colanți transparenți și fără sutien! Top 20 vedete care fac sport în poziții indecente! Atenție, ...
Andreea Balan a trecut peste divortul de George Burcea! Artista, amorezata din nou. Cine este barbatul care i-a luat mintile
Andreea Balan a trecut peste divortul de George Burcea! Artista, amorezata din nou. Cine este barbatul care i-a luat mintile
Se întâmplă din nou: unul dintre cele mai mari oraşe intră în carantină totală pentru 6 săptămâni, după ce numărul infecţiilor de coronavirus a decolat
Se întâmplă din nou: unul dintre cele mai mari oraşe intră în carantină totală pentru 6 săptămâni, după ce numărul ...
Alertă COVID-19! România riscă să ajungă la 800 de cazuri noi în fiecare zi
Alertă COVID-19! România riscă să ajungă la 800 de cazuri noi în fiecare zi
Este ştirea momentului în lume! Preşedintele pozitiv la testul de coronavirus!
Este ştirea momentului în lume! Preşedintele pozitiv la testul de coronavirus!
Lora, blocată de trei luni în Bali, din cauza pandemiei de coronavirus
Lora, blocată de trei luni în Bali, din cauza pandemiei de coronavirus
Cum arată Dacia Dokker rulotă, cu care poți să pleci în vacanță fără să fii nevoit să plătești cazare
Cum arată Dacia Dokker rulotă, cu care poți să pleci în vacanță fără să fii nevoit să plătești cazare
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
Gigi Becali, dezvăluiri incendiare despre fosta soție a lui Borcea! De ce nu a mai păstrat legătura cu Alina Vidican
Gigi Becali, dezvăluiri incendiare despre fosta soție a lui Borcea! De ce nu a mai păstrat legătura cu Alina Vidican