Nimic la nimic: **Dinamo-Rapid 0-0! „Câinii” au avut un om în plus mai bine de o repriză

Redactor:
Cosmin Boghiu
Nimic la nimic: **Dinamo-Rapid 0-0!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo și Rapid au fost de o sterilitate menită să îndepărteze fanii de stadioane, oferind una dintre cele mai urâte întâlniri directe.

Anemică, Dinamo nu a reușit să câștige primul derby al sezonului, chiar dacă, timp de o repriză, a avut superioritate numerică în fața Rapidului. A fost un meci pe care trebuie să-l uităm repede pentru că fotbalul înseamnă altceva.

Cumva mai matematic și mai puțin expresiv ca alte derby-uri, confruntarea dintre Dinamo și Rapid a început cu mult pragmatism. În consecință, ocaziile au cam lipsit, doar Laurențiu Rus putând înjura între dinți după ce, în minutul 13, a ratat șutând în blocaj din careu.

A urmat apoi, până la odihnă, o suită de acțiuni neterminate de ambele părți, câteva faulturi dure și eliminarea lui Herea, care l-a făcut pe Răzvan Lucescu să intre la vestiare gesticulând nervos la adresa arbitrului Sebastian Colțescu. Acesta are însă acoperire, putând discuta în cazul deciziei lui, doar de, eventual, severitate excesivă.

Fără dinți, fără piper

Dispariția lui Herea din dispozitivul Rapidului a schimbat aspectul jocului în partea a doua. Oaspeții au făcut pasul în apoi, în timp ce Dinamo s-a desfăcut în primele minute ale reprizei a doua ca un paianjen de toamnă în jurul careului giuleștenilor. În același timp însă, fie și în inferioritate numerică, Rapid a căutat în permanență șarja fatală. Mai mult, au fost și minute bune în care giuleștenii au reușit să atace de parcă nu se acordase niciun cartonaș roșu.

În fine, intrarea lui Roman a crescut un pic incisivitatea echipei lui Răzvan Lucescu, dar nu îndeajuns de mult încât să sensibilizeze tabela de marcaj. De partea cealaltă, Dănciulescu a ratat și el două bune ocazii, dar nu a reușit să îndepărteze senzația că a fost un derby cu șanse mari de a intra în topul celor mai urâte meciuri de acest gen.

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT

„Eliminare corectă!”
Cea mai importantă decizie a lui Sebastian Colțescu din meciul de aseară, eliminarea lui Herea din minutul 43, a fost întâmpinată cu proteste de oaspeți, dar a primit girul șefilor CCA.

Arbitrul meciului de aseară nu a avut mari probleme în „Ștefan cel Mare”, chiar și în contextul unui meci mai liniștit decât de obicei. Sebastian Colțescu a fost totuși nevoit să arate un cartonaș roșu chiar înaintea pauzei. Ovidiu Herea a urmărit un balon undeva la 30 de metri de poarta lui Bălgrădean și, neglijent, l-a călcat pe tibie pe Dragoș Grigore, care se lansase într-o alunecare pentru a respinge mingea.

Chiar dacă acțiunea rapidistului a fost lipsită de intensitate, decarul vișiniilor a fost eliminat de Colțescu. „I-a pus în pericol integritatea fizică jucătorului dinamovist”, a fost punctul de vedere neoficial exprimat de CCA aseară, după meci.

Lucescu, eliminat
Antrenorul Rapidului nu a fost de acord cu eliminarea lui Ovidiu Herea și, la pauză, în drumul spre vestiare, l-a așteptat pe Sebastian Colțescu pentru a-i reproșa acestuia decizia din minutul 43. Tonul nervos și cuvintele dure folosite de tehnician l-au determinat pe central să-l trimită în tribune pe Răzvan Lucescu. Este a doua eliminare a rapidistului, după cea de la Piatra-Neamț.


VEZI MAI JOS FAULTUL PENTRU CARE HEREA A FOST ELIMINAT ÎN MINUTUL 43:


UPDATE 22:20: Doi suporteri dinamoviști au fost răniți în incidentele de la meciul cu Rapid, atunci când galeria „alb-roșiilor” a aruncat cu petarde și torțe, după care a fost evacuată din stadion.

Unul dintre fani este rănit la față, iar celălalt are mâna ruptă și a primit îngrijiri într-o ambulanță din afara stadionului.

Jandarmii au trecut la identificarea celor care au provocat incidentele și permite femeilor, copiilor și bătrânilor să iasă din complex.

Forțele de ordine au reținut aproximativ zece persoane, printre care și unul dintre liderii galeriei dinamoviste, Elias Bucurică.


UPDATE 21:45: Partida Dinamo – Rapid a fost întreruptă de arbitrul Sebastian Colțescu de două ori câte 30 de secunde din cauza torțelor aruncate de suporterii dinamoviști, aceștia fiind evacuați de forțele de ordine.

În minutul 5, meciul a fost oprit după ce fanii dinamoviști din Peluza Cătălin Hîldan au aruncat cu petarde și torțe, una dintre acestea ajungând pe teren.

Partida a fost reluată, dar în minutul 7 Colțescu a oprit a doua oară jocul din aceleași cauze. Fanii dinamoviști au afișat și un banner pe care era scris „Foc, fum, teroare, să plece conducerea din Ștefan cel Mare”.

Pompierii prezenți în stadion i-au stropit pe fanii dinamoviști cu furtunele de apă, iar oamenii de ordine au evacuat galeria dinamovistă.

Înainte de începerea meciului, galeria rapidistă a aruncat și ea cu petarde.


UPDATE 20:45 Iată echipele de start pentru derby. ProSport a anticipat ambele formule de start ale folosite de cei doi tehnicieni.

Dinamo (4-4-2) Bălgrădean – Luchin, Grigore, Moți, Diabate – Rus, D. Stoica, Kone, C. Munteanu – Dănciulescu, Niculae

Rezerve: Naumovski, Pătrașcu, Păun, Scarlatache, Ganea, Bakaj, Țucudean

Rapid (4-3-3) Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias – Nicolae Grigore, Alexa, Herea – Surdu, Pancu, Deac

Rezerve: Straton, Cassio, Roman, Oros, Burcă, Apostol, Teixeira


20:41 Primul grup al fanilor rapidiști (aproximativ 200 de suporteri) care-și vor susține echipa în „Groapă” a ajuns la stadion. Circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost blocată pentru aproximativ 15 minute. Urmează „valul” doi.


19:45 În ultimul deceniu Dinamo și Rapid au făcut spectacol aproade de fiecare dată când s-au întâlnit. Indiferent de pozițiile celor două echipe în clasament, întâlnirile dintre cele două rivale i-au încântat pe fani. Care e cea mai frumoasă amintire a ta dintr-un derby Dinamo – Rapid?

DINAMO – RAPID 5-2 (2005-2006 – tur)

DINAMO – RAPID 2-2 2004-2005 (Retur)

19:10: Dinamoviștii sunt favoriți la casele de pariuri. Elevii lui Ciobotariu au cote cuprinse între 2.25 și 2.64, în timp ce victoria Rapidului este cotată între 2.50 și 3.00.

Un egal este cuprins între 3.00 și 3.26. VEZI MAI JOS COTELE:


UPDATE 17:55 Borcea ar face orice să-i convingă pe suporteri să vină la stadion. Chiar se oferă „carne de tun”, doar să se asigure că Dinamo va avea parte de o galerie numeroasă. „Să vină să mă înjure, dar să vină!” Vezi aici ce a declarat.


16:30 Au mai rămas 5 ore până la derby. Iată câteva imagini pe care ne-am dori să le revedem diseară. Nu se va întâmpla, chiar dacă bilete se vor vinde până la ora meciului.


AMUZANT: Derby-ul Dinamo-Rapid a început încă de sâmbătă seara, atunci când la nunta lui Corneluș Dinu, fiul lui Cornel Dinu, rapidiștii și dinamoviștii nu au scăpat prilejul de a-și arunca săgeți. Nașul Nicu Gheară, Nicolae Manea și Gigi Corsicanu pe de-o parte și Cornel Țălnar și brigada dinamovistă pe de cealaltă parte și-au anunțat încă de la masa festivă încrederea în echipele favorite, spre deliciul celorlalți invitați.

duminică ora 15:00 – Deoarece stadionul Dinamo riscă să fie gol la derby-ul cu Rapid, oficialii grupării roș-albe au decis să țină deschise casele de bilete ale arenei și în ziua meciului. Singura casă care va fi închisă mai devreme, la ora 19:00, va fi cea de pe Calea Floreasca, cele din Șoseaua Ștefan cel Mare și Barbu Văcărescu urmând a funcționa până la 21:30. Pe lângă nemulțumirea cauzată de faptul că Dinamo privește din fața televizorului cum rivalele Steaua și Rapid joacă în cupele europene, fanii câinilor sunt nemulțumiți și de prețul ridicat al biletelor, acestea ajungând să coste la derby-uri cu 150 la sută mai mult decât la un meci normal.

duminică ora 13:55 – Dinamoviștii au revenit în cantonamentul de la Săftica, unde se vor odihni și vor mânca înainte de plecarea spre București pentru derby-ul cu Rapid. Elevii lui Liviu Ciobotariu s-au relaxat la orele prânzului în mall-ul din Băneasa, unde s-au plimbat și au făcut câteva cumpărături.

duminică ora 13.18 – ProSport îți prezintă în exclusivitate primul 11 cu care Răzvan Lucescu va începe meciul cu Dinamo: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias – Nicolae Grigore, Alexa, Herea – Surdu, Pancu, Deac

duminică ora 11:20 – Jucătorii lui Răzvan Lucescu s-au deplasat în dimineața zilei meciului la un club din capitală, unde s-au relaxat jucând biliard


duminică, ora 10:00 În ciuda faptului că Dinamo este lider, statistica le dă un pic de gândit „câinilor”, care dovedesc și în acest campionat că sunt o echipă ce se simte mult mai bine în deplasare. Alb-roșii au o medie de 1,67 goluri marcate în acest sezon acasă, care pare insuficientă pentru a spera la o victorie față de cea a rapidiștilor în deplasare, de 1 gol pe meci.

UPDATE:
Sâmbătă, 17 septembrie, 20:00! S-au vândut doar 1750 de bilete! Rapidiștii nu au prime speciale

UPDATE: Sâmbătă, 17 septembrie, 18:15! Mai puține bilete pentru rapidiști! CITEȘTE AICI

Fanii roș-albilor și cei giuleșteni așteaptă cu sufletul la gură prima mare încercare a sezonului din Liga 1. Dinamo și Rapid vor oferi primul derby al campionatului, atât din punct de vedere al tradiției, cât și prin prisma locurilor ocupate în clasament.

„Câinii” sunt lideri, cu 15 puncte după 6 etape, în timp ce elevii lui Răzvan Lucescu ocupă locul secund, cu 13 puncte. Stările de spirit în cele două tabere sunt diametral opuse. În timp ce dinamoviștii sunt apăsați de primul eșec al sezonului (1-3 la Vaslui), dar și de faptul că au urmărit la televizor meciurile echipelor românești în cupele europene, rapidiștii vin după succesul din primul meci al grupelor Europa League (1-0 la Hapoel Tel Aviv). O motivație în plus pentru alb-vișinii este și faptul că o vor detrona pe Dinamo din fotoliul de lider în cazul unui succes în Ștefan cel Mare.

„Câinii” sunt optimiști înaintea derby-ului și spun că au nevoie de ajutorul fanilor pentru o nouă victorie. O veste bună pentru elevii lui Ciobotariu este externarea lui Cornel Dinu, care a afirmat că vrea să-i susțină pe dinamoviști de la stadion la derby-ul cu Rapid. Prezența lui „Mister” în tribune ar reprezenta, cu siguranță, un imbold psihic pentru „câini”.

De partea cealaltă, giuleștenii au început războiul declarațiilor înaintea partidei. Dinu Gheorghe i-a ironizat pe dinamoviști, după ce aceștia au urmărit la TV evoluția Rapidului în Europa League.

Primul derby al acestui sezon are acoperire TOTALĂ‚ pe www.prosport.ro! Facem LIVE BLOG la Dinamo-Rapid! Duminică, pe tot parcursul zilei, redactorii, reporterii și fotoreporterii ProSport te vor ține la curent cu toate detaliile despre derby!

Informații în timp real, poze și reacții, într-un LIVE BLOG pe care nu ai voie să-l ratezi! Rămâi pe www.prosport.ro, pentru că ȘTIM CE ÎNSEAMNĂ‚ SĂ‚ FII SUPORTER!

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele