Nimic decis, totul de câștigat!** Rapid-Steaua 1-1

Nimic decis, totul de câștigat!** Rapid-Steaua 1-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rapid și Steaua au terminat la egalitate meciul de aseară, scor 1-1. Jocul a arătat că niciuna dintre cele două echipe nu a vrut să riște pierderea șansei de a lupta pentru titlu până în ultima etapă.

Rapid a început bine, dar s-a stins repede. Ca orice lucru intens, trăit la maximum în fiecare moment. Steaua a răspuns prudent, cu doi închizători, mai mult sau mai puțin țărănește, după pohta patronului. Gândind la rece, la ce ne puteam aștepta la un Rapid – Steaua decisiv pentru titlu? Mai ales când pe o bancă e un as al tacticii, l-am numit aici pe Răzvan Lucescu, iar pe cealaltă, un om trecut prin multe, cu suficientă experiență încât să știe să îmbine sfaturile de la lojă cu inspirația de a-l folosi pe Latovlevici paznic la Deac! Căci da, acolo s-a jucat o bună parte din meci, cu Rapid suferind constant cu un om de atac în minus.

Marcos Antonio nu și-a revenit

În plus, Herea a venit obosit de la cabine, iar Marcos Antonio nu și-a revenit deloc după ce a bătut palma cu Krasnodarul lui Petrescu.

Paradoxal, Rapidul s-a trezit după ce a primit gol. Tănase (29) a plătit cu vârf și îndesat ironiile tribunei și a deschis scorul cu un șut plasat la colțul scurt. 0-1, tăcere în tribune, Meme nu mai ține cont de flegme și iese la înaintare să-și salute băieții. Stoichiță nu se vede, dar mîna lui se observă totuși în evoluția Stelei, care dominase jocul pînă atunci. Răzvan e elegant și face un semn discret către teren, pentru cineva indescifrabil. Poate pentru destin, care i-a și surâs câteva minute mai târziu. Nicolae Grigore, jucătorul pe spinarea căruia Rapid a trăit aseară cel puțin o repriză , a speculat un spațiu liber între Chiricheș și Iliev și l-a executat pe Tătărușanu cu sânge rece. 1-1, dar mai era de jucat o repriză. Nimic nu era decis, dar totul de câștigat. Inclusiv un campionat!

Nimeni nu a riscat

Apar și primele mutări. La Steaua, direct de pe firul roșu. Ies Costea și Chipciu, pentru Bălan și Rusescu, în căutarea golului izbăvitor. A schimbat și Răzvan, nu chiar pe placul tribunei, pentru că senzația de teamă pentru rezultat a persistat. Teixeira și Roman n-au schimbat mai nimic. Nimic în bine, evident. S-a jucat surd, dur, oarecum pe contre, dar mai ales la ciupeală. Nimeni n-a riscat, deși au fost multe în joc. S-a terminat 1-1, fad. Deci nimic nu e decis, dar mai ales totul e de câștigat! Pentru că cinci echipe se vor lupta în ultimele șase etape pentru un campionat pe care niciuna n-a arătat că-l merită cu adevărat.


UPDATE 20:36 Echipe de start

Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Bozovic – Grigorie, Alexa, Grigore – Deac, Herea, Surdu

Rezerve: Vâtcă, Ezequias, Roman, Pancu, Oros, Teixeira, Sburlea

Steaua: Tătărușanu – Geraldo, Iliev, Chiricheș, Latovlevici – Bourceanu – Chipciu, Tatu, Bicfalvi,Tănase – M. Costea

Rezerve: Stanca, Gardoș, Martinovic, Pârvulescu, Rusescu, Bălan, Nikolic

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL MINUT CU MINUT, DUMINICĂ‚, DE LA 21:30


UPDATE 20:29 Mihai Stoichiță i-a lăsat în afara lotului pentru acest meci pe Florin Costea și Răduț.


UPDATE 20:04 Jucătorii Stelei au ieșit pe terenul stadionului din Giulești pentru a inspecta starea gazonului. Fanii giuleșteni nu i-au iertat pe steliști și i-au apostrofat imediat. Singurul jucător al roș-albaștrilor care a avut curaj să-i „înfrunte” a fost Novak Martinovic. Fundașul Stelei s-a dus în zona celor câteva sute de rapidiști, s-a întors cu spatele, după care s-a aplecat pentru a verifica gazonul.


UPDATE 19:04 După ce Gigi Becali a lasat „bomba” spunând că Dinu Gheorghe i-a propus să facă „blat” cu Rapidul, George Copos a reacționat.

Patronul Rapidului spune că a vorbit cu Rui Duarte, jucătorul adus în discuție de Becali, și că nici nu se pune problema de așa ceva.

„N-am niciun fel de emoție și sunt convins că vom câștiga și o vom face la un gol diferență. Vom bate pentru că în primul rând fotbalul e matematic și Lucescu e profesor în matematică.

Cu Rui Duarte e o prostie, am vorbit cu el azi noapte, sunt prostii ce se întâmplă numai în Romania. Asta e educația… cultura, civilizația și fotbalul nu sunt decât o expresie a întregii vieți sociale. Rui e un băiat deosebit, extraordinar, băiat special, cred foarte mult în el, o să vedeți că va juca foarte bine”, a declarat George Copos.


UPDATE 18:30 Steliștii se răzbună după ce au rămas fără bilete pentru meciul din Giulești: „Dinamoviștii merită să fie rivalii noștri, ei ne-au vrut pe stadion”. VEZI AICI replica liderului galeriei Rapidului.


UPDATE 18:00 Casele de pariuri așteaptă un meci închis și urât diseară, lucru relevat de cotele imense acordate de majoritatea bookmakerilor pentru un meci cu multe goluri înscrise. Cota pentru peste 2.5 goluri înscrise într-un meci e de aproximativ 1.8, în cazul partidei Rapid – Steaua aceasta e de 2.5, în timp un pariu pe cel puțin 4 goluri înscrise diseara are cota 5.

În cazul pariurilor „simple”, de tipul 1×2, o vitorie a Rapidului are cotă 2.20, egalul – 3.10, iar victoria Stelei – 3.50.

Cele mai probabile scoruri în opinia caselor de pariuri sunt 1-0 și 1-1 (ambele cu cotă 6), dar și 0-0 și 0-1 au cote apropiate.

Un pariu de tipul 2 pauză / 1 final are cotă 34, în timp ce 1 pauză / 2 final – 41.


UPDATE 16:28 Gigi Becali spune că ar fi mai bine ca suporterii Stelei să nu vină în Giulești la derby-ul cu Rapid


UPDATE 15.23 – FC Rapid a făcut public documentul pe care FC Steaua l-a trimis către clubul giuleștean și din care reiese că Steaua și-a asumat faptul că va ridica biletele pentru suporteri astăzi, la ora 12.00


UPDATE 14.50 Patronul Stelei este sigur că în cazul unei victorii în Giulești, clubul roș-albastru va câștiga titlul în acest sezon.

„Mizez pe tot atacul, și pe Tănase, și pe Costea, și pe Tatu și pe Chipciu. Noi dacă câștigăm în seara asta suntem campioni, nu mai are cine să ne oprească”, a spus Gigi Becali la gsptv, în dimineața dinanitea partidei cu Rapid, de pe Giulești.


UPDATE 14.41Președintele FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat că suporterii echipei Steaua nu vor primi niciun bilet pentru partida din această seară dintre cele două formații, deoarece a fost depășit termenul limită de ridicare a tichetelor.


UPDATE 12.30 – Rapidiștii se relaxează la mall Băneasa înaintea meciului cu Steaua ce va avea loc astăzi de la ora 21.30. Portarul Dani Coman a declarat că nu se teme de adversarii din această seară: „Emoții?! Pentru ce emoții? O să fie un meci tare, iar noi noi suntem un grup puternic!”


UPDATE 10.21 Daniel Pancu a prefațat derby-ul Rapid – Steaua: „Eu spun de opt luni încontinuu că Rapid va fi campioană. Este cel mai important Rapid – Steaua pe care l-am jucat vreodată!”


UPDATE 23:58 Gigi Becali a aruncat „bomba” înainte de derby-ul cu Rapid. Finanțatorul stelist a afirmat că Dinu Gheorghe i-a propus să-l cumpere pe Rui Duarte pentru a câștiga meciul direct dintre Rapid și Steaua.


UPDATE 23:38 Rapid l-a achiziționat pe atacantul Stefan Nikolic, patronul lui Poli – Marian Iancu, confirmând transferul muntenegreanului în Giulești.


UPDATE 21:33 Anghel Iordănescu a analizat derby-ul dintre Rapid și Steaua, precizând că echipa care se va impune în acest meci va avea șanse importante la titlu. Iordănescu a afirmat și că i-a oferit două sfaturi patronului stelist, dar că acesta nu le-a luat în seamă.


UPDATE 19:47 George Copos dă o lovitură puternică rivalilor din Ghencea cu aproximativ 24 de ore înainte de meci! Rapidul îl achiziționează pe Stefan Nikolic.


Tehnicianul giuleștenilor a creionat în mare parte echipa de start pentru duminică. Cel mai probabil, Daniel Pancu și Felipe Teixeira vor fi folosiți în partea a doua a jocului, dar nu e exclus ca Răzvan Lucescu să se răzgândească și să forțeze cu ei încă din primul minut.

Staff-ul Rapidului pregătește meciul cu Steaua până la cel mai mic detaliu. Punctele forte ale adversarului au fost analizate în timpul săptămânii și Răzvan Lucescu le-a trasat câteva sarcini importante fotbaliștilor săi. Prima este legată de jucătorii de bandă ai echipei lui Stoichiță, Cristi Tănase și Alex Chipciu, cei de la care pleacă mai toate acțiunile ofensive ale Stelei.

Cu Pancu sau fără?

Este întrebarea la care, cel mai probabil, vom afla răspunsul abia duminică seara. Situația experimentatului atacant reprezintă una dintre cele două dileme pe care Lucescu le are în acest moment. „Dacă va vrea să înscrie rapid, îl va băga titular. Și pe el, și pe Teixeira. Altfel, vor fi păstrați pentru repriza a doua”, au explicat oameni din anturajul antrenorului.

Vom avea parte de un meci tensionat. Așa au fost mereu. Partidele Rapid – Steaua au fost mereu însoțite de discuții, de orgolii foarte mari. Va fi un spectacol în tribune
Răzvan Lucescu, antrenor Rapid

Nu va fi simplu să câștigăm în Giulești, dar eu cred că avem capacitatea să reușim acest lucru. În astfel de meciuri, când joci cu tribunele pline, te simți cu adevărat fotbalist
Narcis Răducan, director sportiv Steaua

1 o singură victorie are Mihai Stoichiță în 10 meciuri jucate contra giuleștenilor în întreaga sa carieră

În opinia mea, Rapid e favorită, dacă ținem cont de ultimele rezultate. În plus, presiunea publicului își va pune amprenta asupra steliștilor. Problema Stelei e în apărare, în banda dreaptă
Marius Șumudică, ex-antrenor Rapid

107 meciuri directe au Steaua și Rapid, iar bilanțul în acest moment este favorabil steliștilor, cu 41 de victorii

8-2 este cel mai mare scor înregistrat în partidele dintre cele două rivale. Partida respectivă a avut loc în 1989 și a fost câștigată de Steaua

Trebuie să demonstrăm că suntem o echipă mare și să câștigăm în Giulești. Noi considerăm că este un avantaj faptul că vom juca împotriva tuturor contracandidatelor la titlu
Paul Pârvulescu, fundaș Steaua

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare