Nicolae Badea s-a dezlănțuit la adresa lui Ionuț Lupescu, pe care îl acuză că o susține pe Dinamo doar printr-o „retorică ieftină, populistă”: „«Kaiserul» a fost mereu foarte atent la oportunitățile financiare apărute în carieră! Ce-a prestat pentru Dinamo în ultimii ani?”

Redactor:
Ion Filip
Nicolae Badea s-a dezlănțuit la adresa lui Ionuț Lupescu, pe care îl acuză că o susține pe Dinamo doar printr-o „retorică ieftină, populistă”: „«Kaiserul» a fost mereu foarte atent la oportunitățile financiare apărute în carieră! Ce-a prestat pentru Dinamo în ultimii ani?”
  • Publicat:

Nicolae Badea (73 de ani) i-a oferit un răspuns dur lui Ionuț Lupescu (53 de ani), care l-a nominalizat printre principalii vinovați pentru situația în care a ajuns Dinamo.

Fostul internațional Ionuț Lupescu a îmbrăcat doar tricoul lui Dinamo în România, în patru rânduri, club de la care s-a și retras din activitatea competițională. „Kaiserul” este unul dintre idolii suporterilor „alb-roșii”, iar de curând a spus că principalii vinovați pentru situația în care a ajuns gruparea din Șos. Ștefan cel Mare sunt administratorul special Iuliu Mureșan, liderul fanilor Elias Bucurică și fostul finanțator Nicolae Badea. Cel de-al treilea a ajutat echipa cu bani în ultima perioadă, iar acum i-a răspuns fostului fotbalist, despre care spune că a făcut pentru Dinamo mult mai puțin decât șeful galeriei.

Nicolae Badea l-a atacat dur pe Ionuț Lupescu, despre care a spus, printre altele, că „și-a arătat limitele atât prin forma de exprimare, cât și prin conținut”.

Nicolae Badea îl distruge pe Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu nu a scăpat de furia lui Nicolae Badea după ce l-a acuzat că a contribuit serios la retrogradarea lui Dinamo. Fostul finanțator din „Groapă” s-a dezlănțuit la adresa fostului jucător dinamovist, amintindu-și inclusiv de pretențiile salariale foarte mari pe care le-a avut acesta în momentul revenirii la Dinamo.

„Fiecare are dreptul să-și expună orice părere dorește, chiar dacă aruncatul cu pietre a devenit un sport național. Dacă totuși m-a surprins neplăcut cineva, este vorba despre Ionuț Lupescu! Nu mă așteptam ca un sportiv cu o carieră importantă, care știe ce înseamnă viața reală a unui club profesionist, să recurgă la o retorică ieftină, populistă.

Domnul Lupescu a avut și are o prestație publică ratată. Recunosc, nu mă surprinde, fiindcă nu este singura din ultima perioadă… În loc să vină cu soluții și/sau contribuții personale concrete, Lupescu și-a arătat limitele atât prin forma de exprimare, cât și prin conținut. Dacă acuzațiile domnului Lupescu ar fi luat forma unui meci, prestația domniei sale în teren ar fi fost „jenibilă”, ca să-l parafrazez pe cunoscutul jurnalist Răzvan Ioan Boanchiș.

Să vă spun un mare adevăr: Elias Bucurică a făcut în ultimii 3 ani infinit mai multe pentru Dinamo decât Ionuț Lupescu! RTZ, firma lui Zăvăleanu, chiar dacă este o firmă de insolvență și nu de management sportiv, la fel, a depus mai mult efort profesional și financiar decât acest demagog fără substanță în care s-a transformat Ionuț… Ce-a prestat Lupescu pentru Dinamo în ultimii ani? Ce-a făcut concret? Și-a plătit, ca noi toți, contribuția de membru DDB, dacă și-o mai fi achitat-o și pe aceea…

A avut, în schimb, intervenții media din Arabia Saudită sau Elveția, în care n-a făcut altceva decât să deplângă soarta „câinilor” și să-i atace pe toți cei care au mai încercat să sprijine Dinamo, atât cât au putut, fără ca el să pună nimic pe masă. În traducere: zero contribuție minimalistă pentru clubul despre care susține că este „sufletul lui”. Cam mic sufletul, nu?!”, a spus Nicolae Badea, potrivit Fanatik.

Toate detaliile despre dineul jucătorilor lui Dinamo plătit de Nicolae Badea

„Îl felicit pentru maniera în care și-a negociat de fiecare dată pretențiile financiare cu clubul Dinamo”

Nicolae Badea a rememorat un episod petrecut pe vremea când Ionuț Lupescu încă era în activitate și a revenit la Dinamo, nu înainte, însă, de a negocia pentru un salariu mai mare decât cel pe care îl avusese în Bundesliga.

„L-am respectat și îl respect pe Ionuț Lupescu pentru cariera sportivă. Subliniez, pentru ce-a realizat ca fotbalist… Și îl felicit pentru maniera în care și-a negociat de fiecare dată pretențiile financiare cu clubul Dinamo. Când a revenit din Germania, de la Borusia Monchengladbach, salariul pe care l-a pretins și obținut din «Ștefan cel Mare» a fost de 400.000 de dolari pe an. Mai mare decât îl avea în Bundesliga! Marele dinamovist a pretins 3000 de dolari primă de meci câștigat în deplasare și 1500 de dolari primă de meci câștigat acasă! Cum a jucat de banii ăștia? Nu doresc să minimalizez prestația sportivă a lui Ionuț, însă nu pot să nu-l «felicit» din nou pentru meciurile memorabile cu CSM Reșita și mai ales Foresta Fălticeni. Cu ultimul, chiar a intrat în istorie!

Acest mare dinamovist care este «Kaiserul» a fost mereu foarte atent la oportunitățile financiare apărute în carieră. Ca idee, în anul 2000 și-a abandonat marea iubire, pe Dinamo, pentru Bursaspor, unde linia lui statistică a însumat 9 jocuri și 2 goluri. Tot Dinamo, cu mine la conducere, l-a reprimit în 2001 pentru calitatea sa incontestabilă de „câine”, și nu pentru prestația sportivă. Dovadă, în anul competițional 2000/2001, a bifat 17 jocuri și zero goluri!”, a mai spus Nicolae Badea pentru Fanatik.

„Lupescu a solicitat insistent schimbarea antrenorului de atunci, Ion Marin”

Dezlănțuit, Nicolae Badea a ținut să îi reamintească lui Ionuț Lupescu de momentul când „a solicitat insistent” înlocuirea antrenorului principal din acel moment, Ion Marin.

„Kaiserul” a spus că în 2001 a plecat de la Dinamo deoarece nu era pe aceeași lungime de undă cu conducătorii clubului, dar fostul finanțator a ținut să îi transmită că despărțirea s-a produs din cu totul alte motive.

„Nimic mai fals! Lungimea de undă nu era pe direcția și dimensiunile pretențiilor sale financiare. A găsit la Al Hilal, în Arabia Saudită, dimensiunea de pungă care să-l satisfacă… Deși incompatibil cu acei conducători care-l plăteau, Ionuț uită repede diferențele de opinie și revine la Dinamo după numai 5 luni, în ediția 2001/2002. Bineînțeles, rupe iarăși gura târgului: 7 jocuri și zero goluri!

Îl rog pe domnul Lupescu să-și amintească faptul că și-a încheiat cariera de jucător la Dinamo în 2002, dar și detaliile acelui episod. În întâlnirea pe care am avut-o înainte de retragerea sa, Lupescu a solicitat insistent schimbarea antrenorului de atunci, Ion Marin. Motivele invocate le știe! Dacă dorește, i le pot aminti în privat sau public, cum preferă… La finalul întâlnirii am convenit cu Ionuț Lupescu să organizăm o conferință de presă pentru încetarea raporturilor contractuale cu acordul părților. Tot din respect pentru marele dinamovist!

Conferința s-a desfășurat, trei zile mai târziu, la Clubul «Ilie Năstase»… Apoi, și-a încercat cariera de antrenor, pregătind câteva luni, fără succes, echipele FCM Bacău și FC Brașov. Se vede cu ochiul liber că, după aventura din Germania ca fotbalist, interesele materiale și relaționale au prevalat în mod constant în cariera distinsului domn Lupescu. A se vedea recent, petrodolarii Arabia Saudită și nu Dinamo, sau azi, Elveția și nu România! Cele afirmate nu reprezintă neapărat un reproș pentru acest «Dinu Păturică» al administrației sportive. Sunt doar niște constatări…”, a mai comentat Nicolae Badea pentru Fanatik.

Când o să contribuie și Lupescu cu un procent mai mare decât zero din sumele cheltuite de mine pentru Dinamo, atunci are dreptul să vorbească despre Badea și despre cât de mari dinamoviști suntem unul sau altul!

– Nicolae Badea, potrivit Fanatik

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen