Niciun șut pe poartă!** Dinamo – FC Taraz 0-1! Analiza post pe post a elevilor lui Ciobi

Niciun șut pe poartă!** Dinamo - FC Taraz 0-1! Analiza post pe post a elevilor lui Ciobi
  • Publicat:
  • Actualizat:

Primul amical jucat de Dinamo în 2012 a fost unul nereușit pentru Liviu Ciobotariu și elevii săi. „Câinii” au etalat o evoluție lamentabilă, iar înfrângerea cu FK Taraz (0-1) a părut a fi inevitabilă. Singurul plus a fost, poate, evoluția bună a puștiului Cosmin Matei.

Din echipa de bază folosită în turul campionatului, Ciobotariu nu s-a putut baza aseară decât pe trei elemente: Moți, Rus și Dănciulescu. Cu Strătilă și Curtean printre titulari, dintre achiziții, Dinamo nu a dat o replică decentă unei echipe modeste tehnic, care a impresionat doar prin talie.

Portar

În lipsa lui Bălgrădean, Naumovski a fost titularul dintre buturile „câinilor”. Macedoneanul n-a avut nicio emoție în minutele apărate, asta în condițiile în care adversarii nu au tras decât o singură dată la poartă cât timp acesta a fost pe teren. Pena, introdus în ultima parte a meciului, a greșit o degajare la prima atingere și a fost păcălit de o greșeală în apărare la golul primit.

Fundaș dreapta

Laurențiu Rus a revenit pe postul său de bază, după ce în tur a evoluat admirabil ca mijlocaș dreapta. Ardeleanul a fost cel mai activ jucător al „câinilor” cât a fost pe teren, banda dreaptă a „câinilor” fiind zona în care s-a jucat în cea mai mare parte a timpului. În plus, a colaborat bine cu proaspăt venitul Strătilă, pe care l-a coordonat permanent.

Fundași centrali

Fără Luchin și Grigore, Ciobotariu i-a trimis aici pe Scarlatache și Moți, ultimul fiind și singurul integralist al echipei. Cei doi s-au achitat fără probleme de sarcini, cu excepția fazei ce a dus la singurul gol al meciului, când apărătorii centrali au greșit o ieșire la ofsaid.

Fundaș stânga

Pulhac a fost, poate, unul dintre cei mai slabi jucători ai „câinilor”. Venit după jumătate de sezon în care nu a prins niciun minut în jocurile oficiale din cauza problemelor medicale, apărătorul de 27 de ani a stat prost în teren, iar contrele adversarilor l-au prins de mai multe ori în ofensivă. Elocventă este o exclamație din minutul 40 a lui Dănciulescu, căpitanul fiind enervat că Pulhac scăpase un nou adversar din marcaj: „Cristi, ești criminal, frate!”.

Mijlocaș dreapta

Strătilă a fost extrem de activ, dar a greșit și multe mingi. A început curajos, și-a driblat în câteva rânduri adversarii, dar pe măsură ce timpul trecea, iar greșelile sale tehnice se înmulțeau, și-a pierdut din curaj. Accidentat încă de la mijlocul primei reprize, a contat din ce în ce mai puțin în atac.

Mijlocași centrali

În prima repriză, Dorel Stoica și Bucșă n-au reușit să dea nicio pasă utilă atacanților. Nici în a doua parte, Pătrașcu sau Menassel n-au adus mai multe realizări, chiar dacă s-a încercat mai des angajarea vârfurilor

Mijlocaș stânga

Jucat mai puțin de colegi, Curtean s-a zbătut mult în căutarea balonului. A dat dovadă de combativitate, dar atât. În cazul său, jocul de aseară e lipsit de elocvență. În schimb, introducerea lui Cosmin Matei în a doua repriză a revigorat flancul stâng al dinamoviștilor. Puștiul de 21 de ani a reușit câteva acțiuni în viteză și a arătat că vrea să-i convingă pe antrenori că merită un loc în prima echipă.

Atac

Cu Dănciulescu și Ganea în prima repriză, înlocuiți de Țucudean și Buia, oamenii ofensivi ai lui Dinamo au fost aproape inexistenți. Având scuza unui serviciu lamentabil al mijlocașilor, atacanții dinamoviști n-au trimis niciun șut spre poarta celor de la Taraz.


Scarlatache a făcut trei acțiuni și s-a accidentat de patru ori. Cam așa a stat treaba cu acest jucător în meciul cu FK Taraz
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

În loc ca mijlocașii noștri centrali să paseze cu portarul sau mai știu eu prin ce colțuri de teren, mai bine ar sta frumos la hotel și ar servi o ceașcă de ceai
Cornel Dinu, admistrator delegat Dinamo

A fost un rezultat prost, dar un antrenament util. Un prim test în plină perioadă de acumulări fizice, care m-a mulțumit pe aloci
Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo

Lipsesc încă relațiile de joc, s-a văzut mai ales în repriza a doua. În plus, am introdus mai mulți copii de la Dinamo II, jucători care sper să crească în continuare
Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo


PROBLEME – Menassel: „Nu știu dacă mai semnez!”
Francezul Nasser Menassel a debutat aseară în tricoul lui Dinamo, însă situația lui nu e deloc atât de clară pe cât lasă se întrevadă șefii „câinilor”. Din câte se pare, mijlocașul nu a semnat încă înțelegerea cu roș-albii, nemulțumit fiind de anumite clauze stipulate de oficialii campioanei de toamnă. „Nu vorbesc de Dinamo, pentru că nu am semnat niciun act. Nici nu știu dacă o voi mai face”, a precizat Menassel după meciul cu FK Taraz.

TRAGEDIE – Munteanu e în doliu
Aflat în primul cantonament al acestei ierni, Liviu Ciobotariu a mai pierdut un jucător. Cătălin Munteanu a plecat aseară din Antalya, după ce ieri a primit vestea trecerii în neființă a tatălui său. Părintele mijlocașului dinamovist a decedat la 57 de ani din cauza unui infarct, iar mijlocașul a fost învoit de conducerea tehnică pentru a se putea ocupa de funeralii.

ÎNCREDERE – Borcea mizează pe Pulhac
„Pulhac va fi cel mai bun fundaș stânga în acest retur de campionat”, a fost declarația acordată ieri de Cristi Borcea pentru www.fcdinamo.ro. Președintele executiv al „câinilor” și-a motivat spusele: „Mă bucură dorința lui de performanță. Dacă va respecta regulile vestiarului și va fi concentrat doar la jocul său și al echipei, Pulhac va reveni la echipa națională. Totul depinde numai de el!”.

SCHIMBĂ‚RI – Strătilă, și titular, și rezervă

Sorin Strătilă a fost schimbat de pe teren în minutul 58 în urma unei lovituri la piciorul drept, atunci când un adversar a avut o intrare foarte dură, lovindu-l în tibie. Acesta a fost scos de pe teren, însă mutarea nu a durat prea mult, pentru că și Scarlatache a fost accidentat și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Văzând că elevii săi sunt nevoiți să încheie partida în 10, Liviu Ciobotariu l-a reintrodus în teren pe Strătilă.

PROBLEME – Alexe și Bakaj au fost menajați
Dinamo s-a duelat aseară cu FC Taraz fără două nume importante din garnitura sa. Marius Alexe și Elis Bakaj au rămas pe marginea terenului din cauza problemelor medicale mai vechi, Liviu Ciobotariu fiind cel care a hotărât că nu este momentul potrivit pentru a-i expune pe cei doi mijlocași. Cel mai probabil, Alexe va fi singurul care va prinde următorul amical, cel cu SV Ried de sâmbătă, albanezul Bakaj urmând a fi în continuare menajat.


Min 91. Final de meci!

Min 90. Pătrașcu primește cartonașul galben.

Min 81. Pătrașcu trage superb de la 30 de metri, dar mingea nu nimerește spațiul porții.

Min 79. Scarlatache iese accidentat, Ciobotariu nu mai are schimb[ri, dar revine pe teren Strătilă.

Min 75. Lovitură liberă de la 20 de metri pentru Dinamo! Pătrașcu trimite peste poartă.

Min 70. Schimbări la Dinamo! Ies Rus, Liviu Ganea, Curtean, Pulhac , intră Homei, Rafa Stănescu, Buia și Dobrosavlevic

Min 68. Gol Taraz! Lecic înscrie din 4 metri, după o lovitură liberă bătută din poziție lateral stânga.

Min 64. Schimbare la Dinamo! A intrat Pena, a ieșit Naumovski.

Min 58. Schimbări la Dinamo! Au ieșit Bucșă, D Stoica, Dănciulescu și Strătilă și au intrat Țucudean, Nasser, C. Matei, Pătrașcu

Min 46. A început a doua repriză.

Min 45. S-a încheiat prima repriză.

Min 38. Taraz trece pe lângă deschiderea scorului, în urma unui corner. Mingea reluată pe spate, din „foarfecă” se duce pe lângă poartă.

Min 35. Meciul este lipsit de faze de poartă.

Min 26. Strătilă acuză o intrare cu alpa înainte a unui adversar. Mijlocașul lui Dinamo are nevoie de îngrijiri medicale.

Min 21. Bucșă primește primul cartonaș galben al partidei.

Min 16. Moți pierde un duel aerian în propriul careu, reluarea cu capul a unui jucător kazah se duce pe lângă poartă.

Min 14. Una din primele acțiuni ofensive ale kazahilor se termină cu o centrare prin fața porții lui Naumovski.

Min 9. Strătilă centrează de pe dreapta, mingea este reținută de portarul lui Taraz.

Min 7. Curtean execută o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga. Mingea aterizează pe plasa porții kazahe.

Min 5. Primele minute ale partidei s-au scurs fără faze de poartă.

Min 1. A început partida


Dinamo va întâlni FC Taraz, din Kazahstan, în primul meci de pregătire în turneul din Antalya.

Ciobotariu va aborda parida într-un 4-4-2 clasic, din lot lipsind Bălgădean, Luchin, D. Grigore și M. Niculae, toți patru fiind prezenți în Antalya, dar sub comanda selecționerului Victor Pițurcă, la naționala României.

Primul „11” al lui Dinamo
Naumovski – Rus, Scarlatache, Moți, Pulhac – Strătilă, D. Stoica, Bucșă, Curtean – Dănciulescu, Liviu Ganea

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele