Nici Astra nu stă bine în amicale înaintea meciului din Supercupă cu Steaua. Jucătorii lui Isăilă revin miercuri în țară din stagiul italian

Autori: Cristian Scutariu, Marian Dima Publicat: 08 Jul. 2014, 09:54 Actualizat: 08 Jul. 2014, 09:55 Liga 1

Astra Giurgiu își încheie stagiul de pregătire din Cogolo, Italia, miercuri, atunci când revine în țară. Câștigătoarea Cupei României nu va avea însă liber, jucătorii lui Daniel Isăilă urmând a intra imediat în programul premergător meciului de vineri, 11 iulie, din Supercupa cu Steaua. Prima partidă a noului sezon va începe la ora 21:00 și se va disputa pe Arena Națională.

În cantonamentul din Italia, Astra a jucat doar două meciuri amicale, astfel că, pentru meciul din Supercupă, jucătorii echipei giurgiuvene nu au avut prea mult prilejul să lovească mingea. După egalul, 1-1, cu Bayern Munchen II, în al doilea amical s-a obținut tot o remiză. În weekendul trecut, vicecampioana României a terminat 2-2 cu prim-divizionara slovenă ND Gorica, Willliam și Seto trecându-și numele pe lista marcatorilor.

Steaua, trei înfrângeri în cinci meciuri

Dacă Astra a jucat doar două meciuri de pregătire în acest stagiul, ambele terminate la egalitate, adversara de vineri din Supercupa României, Steaua, a evoluat în mai multe amicale în cele două cantonamente pe care le-a făcut în această vară, însă rezultatele au fost dezastruoase. Bucureștenii au pierdut primele trei jocuri (1-2 cu FC Chiasso, 2-5 cu FC Lugano și 2-4 cu Ludogoreț Razgrad), înregistrând un golaveraj umilitor pentru o campioană: 5 goluri marcate și 11 primite. În ultimele două amicale, Steaua și-a mai spălat din imagine prin victoria, 4-1, cu Oldham Athletic și remiza cu vicecampioanei Cipriului, AEL Limassol, scor 1-1.

Sânmărtean: „Trebuie să ne luăm revanșa față de Astra”

Steliștii se arată încrezători în perspectiva jocului de vineri cu giurgiuvenii. Lucian Sânmărtean spune că își dorește revanșa în fața astralilor, după ce aceștia au cucerit Cupa chiar în fața campioanei, în urmă cu ceva mai bine de o lună.

„A fost o perioadă grea, în care au survenit mai multe schimbări în echipă. Cred că acum suntem pregătiți în proporție de 70-80 la sută, pentru că vineri avem Supercupa, după care urmează câteva meciuri capitale. Suntem gata pentru noul sezon. Am început un nou tip de pregătire, cu fiecare meci care va veni vom crește atât fizic, cât și calitativ. Gâlcă a modificat antrenamentele, le-a modificat și pe cele specifice. Noi eram obișnuiți cu ceva mai mult accent pe fizic, dar acum am început direct cu mingea.

Trebuie să ne luăm revanșa față de Astra după eșecul din finala Cupei. Am fost aproape de event, dar am pierdut în fața lor. Blazonul ne obligă să câștigăm vineri. Vom face tot posibilul pentru acest lucru”, a spus Sânmărtean.

 

Autori: Cristian Scutariu, Marian Dima Publicat: 08 Jul. 2014, 09:54 Actualizat: 08 Jul. 2014, 09:55 Liga 1
Pe aceeași temă