”New Poli”, accentul pe tineri! Iaşiul va transfera jucători tineri, pe care să-i valorifice în scurt timp. Căpitanul Frăsinescu, despre venirea lui Mihai Teja: ”Reprezintă o garanţie”

20 iun 2019 1461 afişări Liga 1
”New Poli”, accentul pe tineri! Iaşiul va transfera jucători tineri, pe care să-i valorifice în scurt timp. Căpitanul Frăsinescu, despre venirea lui Mihai Teja: ”Reprezintă o garanţie”

În fiecare vară din ultimii trei ani, echipa de fotbal a Politehnicii Iaşi a pornit la drum cu un nou proiect. Acum doi ani, clubul s-a restartat aproape în totalitate şi a început pregătirea cu tandemul Adrian Ambrosie - Flavius Stoican, care l-a înlocuit pe cel format din preşedintele Florin Prunea şi antrenorul Eugen Neagoe, în schema administrativă apărând şi moldovenii de la Fotbal Hebdo. Rezultatul, unul puţin scontat la început, accederea în play-off şi clasarea în final pe locul 6.

Anul trecut, după renunţarea la colaborarea cu moldovenii, Iaşiul l-a primit în casă pe omul de afaceri băimărean Horia Sabo, asociere care s-a dovedit a fi falimentară pentru gruparea din Copou. O nouă reconstrucţie, noi jucători, mulţi dintre ei de un nivel foarte slab, iar rezultatul s-a văzut la final de stagiune: locul 10.

Acum, Poli porneşte la drum un nou proiect, unul ambiţios, care se doreşte a avea efect pe termen lung. Preşedintele executiv Adrian Ambrosie şi-a asumat noul proiect şi are astfel şansa de a relansa gruparea din Copou, după un sezon plin de frământări.

Şeful executivului ieşean l-a convins mai întâi pe antrenorul Mihai Teja să preia banca tehnică, apoi l-a adus alături în departamentul de scouting pe Anton Heleşteanu şi împreună speră să pună pe picioare un ”New Poli” care să producă bani în cel mai scurt timp.  

”Ne vom axa pe jucători tineri”

Oficialii ieşeni încearcă să transfere jucători tineri, de perspectivă, pe care apoi clubul să-i vândă şi să se autofinanţeze, acesta fiind şi principalul obiectiv al conducerii. Şi prezenţa celor patru jucători noi la reunirea de luni, toţi sub 23 de ani, vorbeşte de la sine despre intenţiile Iaşiului. Dacă în trecut ieşenii apelau la multe împrumuturi pe jumătate de an şi la jucători trecuţi de o vârstă, noua optică în Copou este clară: jucători tineri, talentaţi, care să explodeze la Iaşi şi apoi să fie vânduţi pe sume bune de bani. ”Nu vreau să creştem jucători pentru alte formaţii. Vrem să transferăm tineri care să confirme aici”, spunea Toni Heleşteanu.

”Începem un nou proiect şi sperăm, cu mai multă atenţie şi susţinere din partea tuturor, să putem egala lucrurile frumoase din urmă cu două sezoane. Este greu, pentru că orice început e greu. Orice schimbare dă şi un disconfort. Dar eu cred că acest proiect, dacă va avea susţinere, va pune bazele unei echipe aşa cum Iaşiul îşi doreşte. Vom aduce jucători tineri, pe care ne dorim să-i valorificăm în scurt timp. Sunt datorii, dar dacă vom avea susţinerea Primăriei eu cred că vom reuşi”, a declarat şi preşedintele executiv Adrian Ambrosie.

Cosmin Frăsinescu: ”Fapul că Mihai Teja a venit la Iaşi, pentru mine personal este ca o garanţie că lucrurile încep să se mişte”

Căpitanul Cosmin Frăsinescu admite că situaţia din Copou este plină de incertitudini, dar spune că venirea lui Mihai Teja la Iaşi reprezintă o garanţie că lucrurile merg în direcţia bună.

”Ne-am obişnuit ca în fiecare vară din ultimii ani să avem un nou început. Aşa se întâmplă şi acum. Nu avem decât să începem cu inima deschisă şi să sperăm că vom avea un an bun. Spre deosebire de ceilalţi ani, acum parcă sunt mai multe necunoscute. Nu ştim mai nimic. Totuşi, a venit un antrenor nou, cu un CV destul de bun. Nu cred că îşi asuma să vină la o echipă unde nu crede că poate face treabă. Pentru mine, personal, faptul că a venit Mihai Teja la echipă poate fi considerată ca o garanţie că lucrurile se vor mişca. Dacă a venit aici, cu siguranţă are speranţe că vom face treabă bună împreună”, a declarat căpitanul Cosmin Frăsinescu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.