Nevoie sau inspirație? Bukari aduce prima victorie pentru Protasov. Astra-Ceahlăul 2-1

Nevoie sau inspirație? Bukari aduce prima victorie pentru Protasov. Astra-Ceahlăul 2-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra a învins astăzi pe teren propriu, scor 2-1, Ceahlăul, în etapa a 13-a a Ligii1, iar Oleg Protasov a reușit, la a patra încercare, prima victorie pe banca formației din Giurgiu.

Dacă nu l-am fi cunoscut pe Oleg Protasov din perioada petrecută la Steaua și am fi urmărit jocul de astăzi al Astrei, am fi putut trage lejer concluzia ca ucraineanul nu este un antrenor ofensiv, sau cel puțin nu este un antrenor care să se poată plia pe un mecanism al unei echipe aflate în prim sezon. După trei meciuri în care lucrurile nu au mers așa cum ar fi trebuit, Protasov a spart în această seară, în sfârșit, gheața pe banca Astrei.

Meciul de pe stadionul Marin Anastasovici a început într-un ritm destul de lent, cu Astra la timonă, în postura de echipă care controlează jocul, și cu Ceahlăul care a arătat ca o echipă mulțumită cu un egal alb. Primele situații au venit după mai bine de 15 minute de joc, dar Enache și Budescu nu au fost capabili să pună cu adevărat în pericol poarta apărată de Calancea. Singurul moment important al primelor 45 de minute s-a petrecut cu două minute înainte de fluierul de final al reprizei, când Andrei Marc l-a faultat în propriul careu pe Valerică Găman, iar centralul Andrei Chivulete a dictat penalty. Budescu a transformat fără emoții, în stilul caracteristic, iar gazdele au intrat la pauză cu un avantaj minim.

Inspirația s-a numit Sadat Bukari

După un joc foarte defensiv în prima parte, prin care au dat impresia că nu sunt interesați decât de un punct pe terenul Astrei, jucătorii antrenați de Florin Marin au ieșit cu o altă idee tactică de la vestiare. Ceva mai ofensivi, cu un pressing făcut mult mai sus în terenul adversarului, nemțenii au echilibrat jocul, iar insistențele le-au fost răsplătite în minutul 51. Nevoit să improvizeze în centrul defensivei, Protasov a fost trădat în minutul 51 de Seydou Yahaya, care a pierdut foarte ușor un balon la 14 metri de propria poartă și i-a prilejuit lui Andrei Pavel marcarea golului egalizator. Atacantul moldovean nu a iertat și a înscris primul său gol în Liga 1 după o pauză de mai bine de un an și șase luni. 1-1, iar Protasov și băieții săi se îndreptau spre al 8-lea meci consecutiv fără victorie.

Fără să strălucească și fără să aibă prea multe ocazii de gol, Astra a reușit, în minutul 87, o victorie care părea nesperată. Bukari a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat un adversar și a finalizat excelent de la aproximativ 20 de metri de poartă, cu dreptul, la colțul scurt, aducând primele trei puncte ale lui Protasov de la revenirea pe banca tehnică a unei echipe din România.

Astra – Ceahlăul 2-1 (1-0)

Marcatori: Budescu (pen.) ’43, Bukari ’87 / Pavel ’51

Echipele de start:

Astra: Lung jr. – Pliatsikas, Găman, Yahaya, Joaozinho – Seto (Florescu ’73), Laban – Enache, Cristescu (Bukari ’57), De Amorim – Budescu (Alibec ’80)
Rezerve: Arabatzis, Rus, Alibec, Al. Ioniță II, Florescu, Bukari

Ceahlăul: Calancea – Dumitraș, Marc, Ichim, Slavickas – Tăbăcariu (Căruță ’86), Onciu – Popadiuc (Țepeș ’68), Ștefănescu, Margină – Pavel (Mândrușcă ’89)
Rezerve: Jovic, Gheorghiu, Gorea, Căruță, Mateciuc, Țepeș, Mândrușcă

Cartonașe galbene: Joaozinho ’40, Budescu ’42, Pliatsikas ’53 / Pavel ’16, Margină ’42, Marc ’43, Slavickas ’90

22:30 Victoria Astrei pune capăt zilei de sâmbătă în Liga 1. Ne recitim luni, când vom vedea în acțiune Viitorul lui Hagi, Petrolul Ploiești și un derby al Ardealului între CFR Cluj și FC Brașov. Noapte bună și nu uitați: Votați mâine!


22:20 Final de meci la Giurgiu. Astra obține o victorie muncită și chinuită, adusă de golul marcat de Sadat Bukari în minutul 88. Jucătorii antrenați de Oleg Protasov nu au strălucit nici în această seară, dar au obținut trei puncte importante, care-i mențin în lupta pentru primele locuri. Este, de asemenea, prima victorie a tehnicianului ucrainean de la revenirea în România și primul meci în care, sub comanda lui Protasov, Astra reușește să marcheze de două ori.
Victoria Astrei pune capăt zilei de sâmbătă în Liga 1. Ne recitim luni, când vom vedea în acțiune Viitorul lui Hagi, Petrolul Ploiești și un derby al Ardealului între CFR Cluj și FC Brașov. Noapte bună și nu uitați: Votați mâine!


22:16 GOOOOL ASTRA! Nevoie sau inspirație? Bukari, introdus pe teren în partea secundă, ia o fază pe cont propriu la 20 de metri de poarta lui Calancea și-l învinge pe portarul moldovenilor cu un șut superb la colțul scurt. Să fie oare prima victorie a Astrei după șapte meciuri?

 


22:08 Ultima schimbare la Astra are loc în minutul 79. Budescu, inexistent în joc în afara penalty-ului transformat, este înlocuit cu Denis Alibec, eterna speranță a fotbalului românesc. Fostul atacant al lui Inter are la dispoziție aproximativ 10 minute pentru a schimba soarta celor trei puncte.
 


22:00 Într-adevăr, Protasov schimbă, dar nu apelează la unul dintre Alibec și Ioniță. Renunță la Seto Takayuki și-l introduce pe teren pe George Florescu, zis și Geo Flores.
 


21:58 E clar că jocul Astrei nu merge, dar trebuie să observăm că nici banca nu-l ajută prea mult pe Protasov. Scorul este 1-1, pe teren propriu, cu o echipă care a revenit la jocul din prima repriză, iar singurele soluții ofensive ale Astrei sunt Alibec, un jucător inconstant, și Alexandru Ioniță II, un fotbalist foarte tânăr, care a jucat foarte puțin în ultima vreme.
 


21:47 Protasov face prima schimbare, în minutul 58. Tehnicianul ucrainean l-a scos de pe teren pe Cristescu și l-a introdus pe Sadat Bukari, mutare în urma căreia De Amorim va trece în banda stângă, iar Astra va avea pe teren un atacant central de meserie.


21:40 GOOOOL CEAHLĂ‚UL! Andrei Pavel, atacantul oaspeților, profită de o gafă monumentală a lui Seydou Yahaya, care pierde mingea în propriul careu, și înscrie cu un șut plasat, pe lângă Silviu Lung jr.

 


21:30 Finalul primelor 45 de minute. Fanii prezenți pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu nu au avut nici de această dată parte de prea multe faze spectaculoase din partea favoriților. Astra conduce cu 1-0, prin golul marcat de Budescu, dar, așa cum bine a remarcat și unul dintre comentatorii partidei, jocul elevilor lui Protasov nu impresionează. De Amorim, Cristescu și Enache sunt departe de jocul combinativ pe care-l arătau în perioada în care echipa era antrenată de Daniel Isăilă. Partea a doua ar trebui să fie, totuși, ceva mai interesantă, în măsura în care Ceahlăul, care în prima parte a meciului s-a mulțumit cu un joc defensiv relativ bun, va fi nevoită să iasă la joc pentru a se alege cu ceva din deplasarea de la Giurgiu.
 


21:15 GOOOOL ASTRA! Budescu înscrie din penalty, cu o execuție simplă, în stilul caracteristic. Lovitura de pedeapsă a fost acordată de arbitrul Andrei Chivulete în urma unui fault în careu făcut de Andrei Marc, căpitanul oaspeților, asupra lui Valerică Găman. Fundașul central al Ceahlăului a primit și cartonașul galben.
Prin golul reușit în poarta lui Calancea, Budescu devine cel mai bun marcator al Astrei în actualul sezon, cu patru reușite, depășindu-i pe Enache și Bukari, ambii cu câte trei goluri înscrise până la acest meci.

 


21:10 Astra este din nou periculoasă. Enache scapă pe partea dreaptă și centrează la colțul scurt, unde Marian Cristescu se demarcă excelent. Dumitraș îl jenează pe fostul mijlocaș de la FC Brașov, iar reluarea acestuia nu prinde cadrul porții.

21:00 Budescu este găsit în careul Ceahlăului de o centrare de pe partea dreaptă a lui Pliatsikas, dar lovitura de cap a decarului Astrei trece pe lângă poartă.

 


20:53 Primele 20 de minute nu schimbă cu nimic imaginea Astrei din ultimele meciuri. Cu doar două goluri marcate cu Protasov pe bancă, vicecampionii încă se luptă pentru a găsi ritmul de sezonul trecut. Și în acest meci ucraineanul a preferat o formulă de start fără un atacant central clasic, lucru care se vede în joc. Cristescu și Budescu nu au eficiența arătată de Fatai. De partea cealaltă, nemțenii se apără bine și nu lasă prea multe spații.
 


20:44 După 10 minute în care a dominat teritorial, Astra a avut și prima ocazie importantă a meciului. Enache a reluat cu capul din 6 metri, dar Calancea a avut un reflex bun, respingând balonul trimis de mijlocașul dreapta al giurgiuvenilor.


 


20:26 Probleme în defensivă pentru Oleg Protasov. Cu Ben Youssef și Oros, fundașii centrali titulari în ultima perioadă suspendați, tehnicianul ucrainean este nevoit să improvizeze. Astfel, în centrul defensivei lângă Valerică Găman va evolua astăzi Seydou Yahaya, mijlocaș închizător de meserie. Pe partea stângă, acolo unde Junior Morais este la rândul său suspendat, Protasov va miza pe Joaozinho.


20:22 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și în următoarele două ore vom comenta împreună partida dintre Astra și Ceahlăul, ultima a zilei de sâmbătă din Liga 1. În primul meci al etapei, vineri, Steaua a tranșat derby-ul cu Dinamo, scor 3-0, iar astăzi Gaz Metan Mediaș și Universitatea Cluj au remizat, scor 1-1, în primul meci al zilei, în timp ce Pablo Brandan a adus, ceva mai devreme, trei puncte în contul echipei CSU Craiova, care a învins FC Botoșani, scor 2-1.

Rezultatele etapei a 13-a din Liga 1:

Steaua – Dinamo 3-0 (Szukala ’45, Papp ’71, Keșeru ’81)

Gaz Metan Mediaș – Universitatea Cluj 1-1 (Lullaku ’39 / autogol Crețu ’84)

CSU Craiova – FC Botoșani 2-1 (Băluță ’28, Brandan ’71 / Vasvari (pen) ’32)
 


Adus pe banca tehnică a Astrei pe 10 octombrie, în locul lui Daniel Isăilă, ucraineanul Oleg Protasov nu a reușit, în cele trei partide în care a condus echipa din Giurgiu, nicio victorie, obținând doar două rezultate de egalitate, ambele în Liga 1, 1-1 în deplasarea cu Gaz Metan Mediaș și 0-0 pe teren propriu cu Petrolul. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani caută astăzi, de la ora 20:30, prima victorie din aventura pe banca vicecampioanei României în meciul împotriva Ceahlăului.
 

Astra poate pierde contactul cu echipele de pe podium

După un început bun de campionat, în care a dat senzația că se poate lupta cu Steaua pentru titlul de campioană, Astra a avut evoluții din ce în ce mai slabe, ultima victorie datând din 21 septembrie (2-1 împotriva Pandurilor), iar urmările au fost simțite de Daniel Isăilă, demis dupa o înfrângere, scor 0-1, pe teren propriu cu Viitorul. Venirea lui Protasov la cârma echipei nu a avut însă efectul scontat de patronul Ioan Niculae, giurgiuvenii ocupând înaintea etapei locul 6 al ierarhiei Ligii 1, cu 21 de puncte, la egalitate cu FC Botoșani, la 10 puncte în spatele Stelei și la 5 puncte în spatele CFR-ului, ocupanta locului secund. În cazul în care rezultatul meciului din această seară cu Ceahlăul va fi altul decât victorie, echipa care a terminat ediția trecută de campionat pe locul al doilea își poate lua practic adio de la cucerirea titului,  după doar 13 etape.

Situație dificilă și pentru Ceahlăul

Dacă giurgiuvenii au obținut ultima victorie pe 21 septembrie, elevii antrenați de Florin Marin nu au mai cunoscut gustul succesului din 29 august, atunci când învingeau pe Concordia Chiajna cu 2-0. După un egal și trei victorii în primele patru partide cu Florin Marin pe bancă, moldovenii au revenit în zona retrogradării, situându-se, în urma egalului dintre Gaz Metan și Universitatea Cluj, pe locul 13, primul retrogradabil, cu doar trei puncte acumulate în ultimele cinci etape ale Ligii 1.


Articol scris de Cristian Voicu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…