"Nea Gigi, ia-mă de aici că dau gol cu Sporting!" Povestea ultimului transfer efectuat de FCSB: telefonul de ultim moment primit de Becali

7 aug 2017 24882 afişări Liga 1
"Nea Gigi, ia-mă de aici că dau gol cu Sporting!" Povestea ultimului transfer efectuat de FCSB: telefonul de ultim moment primit de Becali

FCSB s-a înţeles cu FC Botoşani pentru Cătălin Golofca (27 de ani), iar Gigi Becali va plăti 400.000 de euro pentru 40% din drepturile federative ale fotbalistului, urmând ca 60 de procente să fie deţinute de moldoveni.

Iniţial, cei de la FC Botoşani au solicitat un milion de euro în schimbul jucătorului, însă în cele din urmă finanţatorul FCSB a fost de acord să achite 400.000 de euro. Gigi Becali a dezvăluit că a fost convins să facă această mutare după ce a fost sunat de Golofca, iar fotbalistul i-a promis că va marca în confruntarea cu Sporting.

"Mulţumit (n.r. - de afacere) trebuie să fie Iftime, că el a luat banii. Eu ca să văd dacă sunt mulţumit trebuie să vedem ce joacă Golofca. M-am împăcat cu Iftime. Mi-a zis că jucătorul costă un milion. Şi eu am zis că un milion costă, dar eu nu vreau să cumpăr decât 30 sau 40 sută. 40 a sută am revent după ce m-a sunat băiatul şi mi-a zis: <nea Gigi, ia-mă de aici că dau gol cu Sporting Lisabona dacă mă bagi, te rog, nea Gigi!> Şi ca să vezi că nu sunt imun, mai dau o sută de mii şi cumpăr 40 la sută. Ifitime a zis: <M-ai blocat acum, lasă-mă să mă gândesc!> Prima dată a zis că face un milion şi peste un an face 2-3 milioane. <Şi nu vrei să iei trei milioane pe el?.> <Da, vreau.> <Dă-mi-l împrumut un an, că mai bine îl vând eu cu trei milioane decât tu. Şi îi dau eu salariu şi îl vinzi tu la orice oră, tu îl vinzi când vrei şi iei banii după el.> Că pe mine nu mă interesează să câştig bani pe Golofca, pentru că are 27 de ani. Pe mine mă interesează Golofca să-l am în lot. Băiatul a şi forţat, s-a dus şi şi-a făcut bagajele, a plecat de la echipă. A insistat mult pentru el Dică şi vreau să-i fac toate poftele. A zis că are nevoie de un jucător cu viteză ca să surprindem în meciurile europene. Noi nu avem valoarea lor şi trebuie să-i surprindem pe contraatac. Şi noi nu avem un jucător de contraatac. <Bine,mă, dacă ăsta e de contraatac lasă că ţi-l iau>", a declarat Gigi Becali la Sport.ro.

De-a lungul carierei, Golofca a mai jucat pentru Cetate Suceava, fiind transferat de FC Botoşani în iarna lui 2016. De atunci, Golofca a marcat 12 goluri şi a oferit opt pase decisive în tricoul moldovenilor.

500.000 de euro e cota de piaţă a lui Golofca, conform transfermarkt.de

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.