Narcis Răducan, acuzat de devalizarea echipei Pandurii. Condescu: „În primele 9 luni a primit 780.529 de lei”. Replică pe măsură: „Domnul Condescu a căpușat cât a putut clubul. L-am luat cu 0 lei în cont și 2 milioane datorii”. DOCUMENTE

Autor: Mircea Oglindoiu Publicat: 18 Oct. 2016, 14:54 Actualizat: 18 Oct. 2016, 15:44 Liga 1

Marin Condescu, unul din cei cinci membri ai Adunării Generale a Acționarilor de la Pandurii Târgu Jiu, îl acuză pe președintele Narcis Răducan că a participat la devalizarea clubului, răsplătindu-se regește cu bani care ar fi trebuit îndreptați spre jucători, juniori și bugetul de stat. Condescu își acuză colegii că nu vor să accepte un împrumut din partea sa, dar nici nu prezintă un plan de reorganizare după ce gruparea a intrat în insolvență, preferând să meargă direct spre faliment. Fost președinte la Pandurii, Marin Condescu este în acest moment și al doilea mare creditor al clubului la masa credală, după ANAF.

În replică, Narcis Răducan îl acuză pe Condescu de faptul că a căpușat clubul și l-a lăsat într-o situație catastrofală, prezentând documente care arată că, în iunie 2015, Pandurii mai avea în conturi doar 3.700 de euro, datorii de peste 2.000.000 de euro, dar și un raport al ANAF care îl indica pe Condescu drept răspunzător pentru prejudicierea bugetului.

Condescu a fost săptămâna trecută la FRF și LPF pentru a afla datoriile către jucători și conflictele în care e angrenat clubul, dar și plățile efectuate și a ajuns la concuzia că s-au dat prime „nesimțite” unor conducători și nu au fost plătiți cei care au realizat performanța din sezonul trecut. „Eu spun că jefuirea și falimentarea echipei Pandurii s-a făcut aparent legal, de un grup organizat și condus de Ion Călinoiu (n.r. – fostul președinte al Consiliului Județean Gorj), angajând și dând drepturi unor angajați în detrimentul jucătorilor și tuturor celorlalte obligații ale clubului”, a acuzat Condescu. 

„Banii sunt luați legal, dar dincolo de posibilitățile reale de finanțare”


Condescu îi acuză pe conducătorii de la Pandurii că au ridicat din conturi 600.000 de euro în acest an. FOTO: Mediafax 

„Am documentele în care banii luați în ultima perioadă de Narcis Răducan, Dorin Ioana și Ion Șolea sunt dați legal, dar dincolo de posibilitățile reale de finanțare a clubului.  În perioada iunie 2016 – august 2016 , în defavoarea jucătorilor, în defavoarea pregătirii juniorilor, în defavoarea obligațiilor către bugetul de stat sau a datoriilor către arbitri, acești trei oameni au ridicat din conturile clubului împreună peste șase sute de mii de euro de la începutul anului. Ce este grav este că s-au făcut împrumuturi, cesionând drepturi TV, de la diferite entități economice, pentru a da salariile și a plăti datoriile clubului pentru deplasări, juniori, și către ANAF și au fost folosiți în alte scopuri pentru a adânci și mai mult gaura neagră în care este această echipă acum când este în pragul falimentului. Un director economic numit, susținut și girat de către  președintele PSD Ion Călinoiu, Dorin Ioana, a primit în lunile iunie și august 2016 suma de 46.681 de lei. Într-o singură zi, acesta a primit 30.000 de lei! Perioadă în care nu au dat nimic la jucătorii  care au făcut performanță, nu au asigurat condiții nici pentru juniori și nu au plătit nici datorii la arbitri. Problema este mai mult morală. Fac precizarea că toți cei trei au primit banii legal, pe documente încheiate și girate de AGA„, a afirmat Condescu.

„Cu acești bani puteau fi acoperite cel puțin un salariu către jucători și datoriile către arbitri”

Fostul lider al sindicatului minerilor din Oltenia spune că nu e dorit să revină în fruntea clubului, iar Narcis Răducan ar fi făcut parte din acest plan premeditat de devalizare: „Asta era marea  lor frică, de a nu pătrunde la club și de a afla ce s-a făcut acolo. Și discutăm aici doar de drepturi salariale, nu de ce s-a mai întâmplat cu deplasări, cantonamente sau cheltuieli curente! Președintele Răducan a primit de la începutul anului,  pe 9 luni, în afară de ce am vorbit, 780.529 de lei, respectiv 177.393 de euro, iar directorul Ioana a primit 35.630 de euro. Deci falimentarea clubului Pandurii a fost clar organizată și dirijată, fiindcă așa arată documentele. Jucătorii au fost păcăliți de două ori, o dată că nu li se vor mai da drepturile după insolvență și a doua oară că nu se știe cât se poate acorda de acum încolo. Toate acestea pentru că acești oameni au încasat din conturile clubului sume de bani cu care ar fi putut să fie acoperite cel puțin un salariu pentru jucători și să fie plătiți arbitrii. Ei puteau să ia banii după ce luau jucătorii, pentru că fotbaliștii au adus echipa la performanță”.

„De prima pentru locurile 1-6 au beneficiat doar conducătorii, iar jucătorii au fost înșelați”

Repus în funcția de membru al AGA la Pandurii de tribunal, după ce a câștigat procesul, Condescu spune că Narcis Răducan și ceilalți conducători ai clubului s-au premiat de două ori pentru aceeași performanță, „uitând” să le dea și jucătorilor prima de obiectiv: „Va fi o viață grea pentru cei care vor conduce clubul în insolvență, pentru că vor lucra cu o masă de jucători nemulțumiți, jefuiți la drumul mare! Vă dau exemplul următor, pentru locurile 1-6 în regulament erau aprobați 10.000 de euro pentru fiecare jucător. Bineînțeles că au beneficiat numai conducătorii iar jucătorii au fost înșelați, pentru că nu li s-au mai dat banii aceia. Când s-au calificat în primele 6 au mai făcut un supliment și au mai luat  încă 10.000 de euro pentru participare în cupele europene, ori era clar de la început că clasarea pe locurile 1-6 îți dă posibilitatea să participi în cupele europene. Dar acești 20 000 de euro nu au fost trecuți ca prime ca să fie dați jucătorilor pentru că lor nu li s-au dat banii și de aceea clubul e în conflict acum cu 24 de jucători la comisii în diferite stadii. Pentru conducătorii de la Pandurii care au încasat aceste prime aș avea o întrebare,  cum au avut nesimțirea să știe ei că și-au luat banii inclusiv pe luna august, iar jucătorii aceștia, cu care au conflicte din sezonul trecut, au banii neîncasați? La ce nivel de prostie s-a ajuns, ei închipuindu-și că nimeni nu va afla ce s-a întâmplat acolo, la club?!”.

Mai multe documente dovedesc, spune Condescu, sumele imense datorate de club președintelui Narcis Răducan și directorul sportiv Ion Șolea.

 

Narcis Răducan: „Fără oprirea finanțării, acum eram pe plus datorită eficientizării cheltuielilor și performanțelor”. Actele lui Condescu „sunt ciorne eronate făcute pe computer”

Narcis Răducan neagă toate acuzațiile și îi dă o replică dură lui Condescu. Președintele clubului Pandurii a declarat pentru ProSport că Marin Condescu a căpușat echipa, „reușind” să retrogradeze de două ori cu bugete de 10 milioane de euro și să lase în urmă nenumărate procese pentru diverse datorii. „Domnul Condescu era obișnuit să lucreze cu multe zeroruri și de aceea e în mare eroare. A căpușat acest club cât a putut, dovadă că și acum curg notificările instanțelor unde este implicat împotriva clubului. În bugetului dânsului de circa 10 milioane de euro, cu care a și retrogradat de două ori echipa, își făceau loc și prime de obiectiv pentru staff fabuloase”, afirmă Răducan. 
Acesta spune că a preluat Pandurii într-o situație catastrofală, fără bani în conturi și cu milioane datorii după „guvernarea” Condescu. Fostul lider sindical era implicat la echipă împreună cu senatorul Toni Greblă, politician anchetat de DNA și care a devenit celebru pentru „gospodăria de țară” în care creștea struți. „Am preluat clubul cu 0 bani în cont și cu 2 milioane de euro datorii și suntem de 2 ani în UEFA cu doar 4,5 milioane de euro buget în acest an și fără oprirea finanțării eram un club pe plus financiar în timp record datorită eficientizării cheltuielilor și performantele sportive. Iar eu vorbesc de date oficiale trimise la Finanțe, nu pe ciorne eronate făcute pe computer!”, spune Răducan.
De Condescu ar depinde, în acest moment, prezența echipei la etapa următoare din Liga 1: „A promis băieților un salariu  săptămâna asta și acum deturnează atenția pentru că nu are de unde și are alte interese. Dacă nu se va ține de cuvânt nu putem ajunge la partida cu Dinamo. Îl rog să nu se mai autopropună președinte pentru că legea nu-i permite”.
 
Narcis Răducan a prezentat și câteva documente care atestă dezastrul total existent la Pandurii în vara lui 2015: 3.700 de euro în conturi, datorii de 2.050.000 de euro, precum și un proces verbal al Inspecției Fiscale care îl făcea vinovat pe Condescu pentru restanțele la ANAF.
Iată documentele:

La data de 8 iunie 2015, în contul clubului Pandurii mai erau 3.706 euro

ANAF îl face răspunzător pe Condescu pentru prejudicierea bugetului cu 1.780.688 lei


În vara trecută, datoriile totale ale clubului Pandurii erau de peste 2.000.000 de euro
 

Autor: Mircea Oglindoiu Publicat: 18 Oct. 2016, 14:54 Actualizat: 18 Oct. 2016, 15:44 Liga 1
Pe aceeași temă
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A ales să 😢'
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A ales să 😢'
Unul dintre cei mai bogaţi români se zbate între viaţa şi moarte: Are COVID-19! Ce spun medicii
Unul dintre cei mai bogaţi români se zbate între viaţa şi moarte: Are COVID-19! Ce spun medicii
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului  pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Razvan Lucescu, asa cum nu l-ai vazut NICIODATA! A dansat pe muzica arabeasca alaturi de jucatori! FAZA ANULUI :))
Razvan Lucescu, asa cum nu l-ai vazut NICIODATA! A dansat pe muzica arabeasca alaturi de jucatori! FAZA ANULUI :))
Ce se întâmplă dacă nu te epilezi. De ce sunt partidele de amor mai intense
Ce se întâmplă dacă nu te epilezi. De ce sunt partidele de amor mai intense
Anunţ despre Mihai Budeanu. Fusese diagnosticat cu COVID şi se afla în stare critică, la Terapie Intensivă
Anunţ despre Mihai Budeanu. Fusese diagnosticat cu COVID şi se afla în stare critică, la Terapie Intensivă
Unde a apărut prima dată COVID-19? OMS a spus adevărul. De unde provine, de fapt, coronavirusul
Unde a apărut prima dată COVID-19? OMS a spus adevărul. De unde provine, de fapt, coronavirusul
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană apropiată
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană apropiată
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Începe războiul? Tensiuni maxime între două puteri nucleare. Una dintre ele tocmai și-a provocat grav rivala de moarte
Începe războiul? Tensiuni maxime între două puteri nucleare. Una dintre ele tocmai și-a provocat grav rivala de moarte
😱 Prezentatoarea de la Antena 1 este însărcinată din nou
😱 Prezentatoarea de la Antena 1 este însărcinată din nou
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un ofițer superior. Lista completă
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un ofițer superior. Lista completă
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
Cum te poți îmbolnăvi stând în casă. Praful și chimicalele la care ești expus zi de zi în confortul locuinței
Cum te poți îmbolnăvi stând în casă. Praful și chimicalele la care ești expus zi de zi în confortul locuinței
A facut accident cu un BMW reparat după ce a fost declarat daună totală. Cum arată acum mașina?
A facut accident cu un BMW reparat după ce a fost declarat daună totală. Cum arată acum mașina?
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la durere la mânie
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la ...
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Bulevard de 10 milioane de euro, la Oradea. Cum va arăta artera rutieră
Bulevard de 10 milioane de euro, la Oradea. Cum va arăta artera rutieră
Iohannis, descoperire surpriză. După 6 ani de mandat, preşedintele a făcut anunţul
Iohannis, descoperire surpriză. După 6 ani de mandat, preşedintele a făcut anunţul
Flavia Mihășan este gravidă pentru a doua oară. „Spre deosebire de prima sarcină, de data asta...”
Flavia Mihășan este gravidă pentru a doua oară. „Spre deosebire de prima sarcină, de data asta...”
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
90% dintre șoferi nu știu să răspundă la această întrebare!
90% dintre șoferi nu știu să răspundă la această întrebare!
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50 de ani / FOTO
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50 de ani / FOTO