Mutarea care o scoate pe Dinamo din criză? Zicu şi Cristea, prinţi de Rusia!

4 ian 2010 28 afişări Comentează şi tu Liga 1
Mutarea care o scoate pe Dinamo din criză? Zicu şi Cristea, prinţi de Rusia! Mutarea care o scoate pe Dinamo din criză? Zicu şi Cristea, prinţi de Rusia!

Adrian Cristea este cel mai nou nume pe listajucătorilor propuşi lui Dan Petrescu la actuala sa formaţie, KubanKrasnodar.

Ideea tranzacţiei, gândită de şefiidinamovişti, executată de fostul tehnician al Unirii şiintermediată de fraţii Becali, este minuţios analizată în acestezile în birourile clubului. Miza transferului este extrem deimportantă pentru cei din "Ştefan cel Mare". Roş-albii încearcă săobţină de la gruparea din a doua divizie a Rusiei o sumă mai maredecât clauza eliberatorie remisă "Prinţului", prin care acestapoate pleca la orice formaţie care achită un milion de euro. Cum sepoate întâmpla acest lucru? Tranzacţia ar fi negociată de cătreclub şi nu direct de fotbalist, situaţie în care hârtia de transferacordată mijlocaşului ar deveni nulă.

500.000de euro preţul lui Zicu
Transferul lui Adrian Cristea nu este singurul pe care dinamoviştiiîl negociează cu ruşii. Apropiaţii anturajului "câinilor" vorbescdeja despre iminenţa vânzării lui Ianis Zicu la Kuban. Machidonul afost dorit astă-vară de Dan Petrescu la Unirea Urziceni, tranzacţiafiind anulată atunci din cauza lui Borcea, care l-a convins pejucător să rămână la Dinamo. În urma afacerii, "câinii" vor primi500.000 de euro şi vor scăpa de un salariu considerat mare de cătreacţionari, Zicu primind în acest moment 200.000 de euro pesezon.

Amândoisunt în dizgrație
Machidonul a declarat în repetate rânduri că nu prea se mai simteîn largul său în "Ştefan cel Mare" şi că are de gând să plece, aşacă afacerea ar putea fi urgentată de dorinţa jucătorului de a setransfera. Zicu şi Cristea sunt în acest moment şi în dizgraţiasuporterilor, acesta fiind un alt motiv pentru care trecerea celordoi în liga a doua din Rusia s-ar putea realiza chiar în zileleurmătoare. Practic, singurul lucru care ar sta în faţa transferului"la pachet" ar fi neînţelegerea între cluburi la capitolulpretenţii financiare, Dinamo având "experiență" în acest domeniudupă ce plecarea lui Ropotan la Dinamo Moscova era cât pe ce să fieratată din cauza certurilor pe TVA.¢

45 degoluri în 155 de meciuri a reuşit Ianis Zicu în LigaI

200 demii de euro este salariul anual al lui Ianis Zicu în Ştefan celMare

2 trofeea cucerit Adrian Cristea la Dinamo, un titlu şi oCupă

120 demi de euro este salariul stagional al lui Adrian Cristea în"Groapă"

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.