Motivul pentru care nu se face transferul lui Fortes la FCSB, expus de Iordănescu Jr.: "Lucrurile sunt simple"

16 ian 2019 10558 afişări Liga 1
Motivul pentru care nu se face transferul lui Fortes la FCSB, expus de Iordănescu Jr.: "Lucrurile sunt simple"

Edi Iordănescu (40 de ani) a confirmat, miercuri, informaţia oferită de ProSport încă din cursul zilei de marţi: pentru ca Fortes să ajungă la FCSB, e nevoie ca vârful portughez să găsească o modalitate de a se înţelege cu Gigi Becali asupra termenilor financiari ai înţelegerii.

În acest moment, Gaz Metan şi FCSB sunt înţelese asupra detaliilor trecerii. Fotbalistul urmează să fie împrumutat până în vară pentru suma de 30.000 de euro, iar din sezonul următor FCSB va fi nevoită să plătească 300.000 de euro dacă vrea să îl păstreze pe atacantul care a marcat de cinci ori pentru Gaz Metan în acest sezon. Totuşi, Fortes nu se poate înţelege cu FCSB până când impresarii fotbalistului nu îşi dau acordul asupra condiţiilor financiare, iar aici a apărut deja o problemă, una despre care ştie şi noul antrenor de la Mediaş: "Sunt foarte multe speculaţii, iar lucrurile sunt simple. Gaz Metan s-a înţeles cu FCSB pentru transferul lui Fortes. Lucrurile nu mai ţin de Gaz Metan în acest moment. Trebuie să se înţeleagă jucătorul şi agentul lui cu FCSB. Dacă nu se vor înţelege, e posibil ca Fortes să meargă în altă parte", a spus Edi Iordănescu, pentru Digi Sport.

Cum Fortes s-a repezit să accepte oferta lui Becali, pentru lusitan nu mai este loc în planurile fiului lui Anghel Iordănescu: "Este greu să mai ţinem jucătorul în acest moment. Deja noi căutăm soluţii pentru alt atacant pentru că avem un singur atacant de profil în lot în acest moment", a mai punctat Edi, care nu l-a luat pe Fortes în stagiul de pregătire din Antalya.

Situaţia reală a transferului

Gigi Becali refuză să plătească aşa-zisul ”comision” pe care agenţii de jucători îl solicită în mod normal la astfel de tranzacţii şi a pasat rezolvarea transferului în seama fotbalistului. De altfel, într-o intervenţie pentru Telekomsport, unul dintre reprezentanţii lui Fortes a semnalat faptul că lucrurile sunt departe de a fi rezolvate. ”Noi nu am fost contactaţi de nimeni de la FCSB. Nici eu, nici jucătorul pe care îl reprezint. Am văzut că s-a vorbit şi de salariul pe care îl va avea Carlos şi despre alte lucruri, însă noi nu ştim nimic. S-au înţeles cluburile, dar jucătorul nu ştie despre aşa ceva”, a spus Pedro Torrão pentru sursa citată.

Aşa cum a mai procedat şi în alte cazuri, Becali vrea să scape de plata impresarilor bazându-se pe dorinţa fotbalistului de a ajunge la FCSB. Cel mai probabil, indică sursele ProSport, Fortes va găsi o soluţie prin care va renunţa la o parte din drepturile financiare care i se cuvin, le va transfera în contul impresarilor, şi transferul va putea fi perfectat.

Atacantul este aşteptat de Mihai Teja în cantonamentul FCSB-ului din sudul Spaniei, acolo unde vicecampioana pregăteşte reluarea campionatului şi unde va juca trei partide amicale până la revenirea în ţară.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.