Moș Niculae și tânărul Raul!** Dinamo – Steaua 1-3! Cronica derby-ului

Redactor:
Dan Filoti
Moș Niculae și tânărul Raul!** Dinamo - Steaua 1-3! Cronica derby-ului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a fost mai bună și a câștigat meritat un derby în principal datorită formei lui Rusescu, dar și a inspirației lui Ilie Stan.

Știu. E previzibil. În seara ajunului a ceea ce de mici numim Moș Niculae, să scrii cronica unui derby, brodând pe o sărbătoare ce în epoca facebook-ului presupune mai degrabă Ipad-uri în cizme. Cu atât mai mult cu cât scorul a fost deschis de… Marius Niculae.

Povestea noastră este cu câte 11 perechi de ghete. La ora confruntării, Dinamo era copilul cu comportament ireproșabil. Acasă, pentru că Europa l-a exmatriculat fără regrete. Sârguincios ca Munteanu, ambițios ca Dănciulescu, fidel ca Marius. Disciplinat, organizat, neașteptat de organizat, mai ales pe faza de apărare, și spre deosebire de alți ani neobișnuit de liniștit. Poate și datorită autoexilului „sănătos” la care s-a supus Cristi Borcea. Steaua e mai degrabă zvăpăiată. Cu o ținută neîngrijită, alternând ieșirile marca frații Costea cu sclipirile unui Tănase sau dorinței de autodepășire caracteristice lui Rusescu.

Dinamo a fost Dinamo doar 20 de minute

E seara confruntării directe și nimeni nu mai ține cont de cine și cât a fost de cuminte. Acum depinde numai de ei și nu trebuie să aștepte să vină cineva să le bage în ghete. Trebuie să își ia singuri.

Letalii Dănciulescu și Niculae confiscă începutul de meci, iar ultimul nu ratează de la 11 metri ocazia de a înscrie în poarta rivalilor. Un penalty dictat destul de ușor de Balaj pentru că mingea i-a lovit mâna lui Iliev, concentrat la duelul aerian cu „Săgeată”. Numai de asta nu avea nevoie Steaua. Considerații de chibiți… Rusescu nu acuză șocul și își bagă echipa în meci cu un șut hoț de la distanță care îl surprinde nu numai pe Bălgrădean, ci tot stadionul. La 1-1, meciul redevine echilibrat, iar finalul reprizei îi găsește pe steliști campați în careul dinamovist.

Cadouri pentru „ceferiști”

Confruntarea are ritm, e cursivă. Ilie Stan a dat ignore Palatului și a luat derby-ul pe cont propriu, lăsându-i pe frații Costea să-i țină de urât pe bancă, Ciobotariu a dat și el ocupat la Computerland și a apelat la proscrisul Ganea, după 45 de minute în care Alexe, miza fraților impresari, a fost tot sub așteptări. Cineva trebuie să ia inițiativa și pe teren și să rupă echilibrul relativ ce a amorțit disputa între cele două careuri de 16 metri. După ce în prima parte a arătat că știe să revină, Steaua a așteptat cu calm iureșul din partea a doua al gazdelor, după care a lovit din nou mortal prin același Rusescu. Mihai Costea a marcat și el în prelungiri securizând victoria oaspeților.

Până la urmă, Moș Niculae a decis să dea punctele echipei cele mai bune, chiar dacă nu are casă unde să le aștepte, și a plecat de la meci direct spre cartierul Gruia din Cluj, via Giulești, acolo unde a lăsat drept cadou un final relansat de tur.


21:50 Rusescu reușește „dubla” cu un vole din întoarcere pe colțul scurt, la capătul unei acțiuni cursive de atac a oaspeților. O altă mare ocazie pentru Steaua: trasorul violent al lui Tănase izbește bara din stânga lui Bălgrădean.

CLICK AICI PENTRU A URMĂ‚RI DESFĂ‚ȘURAREA LIVE TEXT A PARTIDEI

21:23 Steaua a început mai bine derby-ul din „Groapă”, Dinamo a echilibrat pe parcurs, iar în minutul 20 Marius Niculae deschide scorul din lovitură de la 11 metri; Tătărușanu a reușit în primă fază să se opună și a respins în transversală, dar mingea a ricoșat în spatele portarului stelist și a intrat în poartă. În minutul 22, Rusescu trage de la aproximativ 30 de metri, îl prinde nepregătit pe Bălgrădean și reface rapid egalitatea. Pe final de repriză tot Steaua a fost mai periculoasă, dar nu s-a mai marcat niciun gol.

20:59 „Explozie” de goluri în derby. În doar 2 minute, Marius Niculae și Rusescu au modificat tabela. Golul lui Rusescu este primul primit de Dinamo în primele 30 de minute ale meciului, în acest sezon.

20:40 Alexe centrează din banda stângâ, Dănciulescu apare la finalizare, însă trimite mult peste. Cea mai mare ocazie de gol a partidei. La faza imediat următoare, Marius Niculae trimite în plasa laterală din 2 metri după o centrare a lui Alexe.

20:32 Florentin Petre a dat lovitura de start a partidei.

UPDATE 20:02 Atmosferă de meci mare în „Groapă”. Cu o jumătate de oră înainte de meci, 95% din stadion este plin.


Ilie Stan a hotărât să-l titularizeze pe Nikolic în derby-ul cu Dinamo. Ciobotariu nu a făcut nicio schimbare față de formația standard.

ECHIPELE DE START:

Dinamo 4-4-2: Bălgrăgean – Luchin, Moți, Grigore, Diabate – Rus, Kone, Munteanu, Alexe – Dănciulescu, Niculae

Rezerve: Naumovski, Pulhac, D. Stoica, Pătrașcu, Scarlatache, L. Ganea, Țucudean

Steaua 4-4-2: Tătărușanu – Emeghara, Iliev, Geraldo, Latovlevici – Prepeliță, Bourceanu, Brandan, Tănase – Rusescu, Nikolic

Rezerve: Stanca, Fl. Costea, M. Costea, Lupu, Galamaz, Năstăsie, Roșu


UPDATE 19:49: Gabi Torje a venit la derby-ul Dinamo-Steaua, pentru a-și încuraja foștii colegi. „Piticul” a mers în vestiarul echipei și le-a ținut un discurs mobilizator „câinilor”.


UPDATE 19:38: Fanii Stelei au ajuns la stadionul din Ștefan cel Mare, însoțiți de jandarmi.Aceștia intră organizat în sectorul de tribună care le-a fost rezervat, iar dinamoviștii au început deja tachinările. În boxele de pe stadion se aude melodia „Oaia mică” a Adei Milea și alte melodii din același registru, aluzie la trecutul patronului roș-albaștrilor.


UPDATE 18:40 Au mai rămas mai puțin de două ore până la primul fluier al lui Cristi Balaj.

Florin Caramavrov (redactor șef-adjunct ProSport) o vede pe Dinamo favorită în derby: Încerc să găsesc atuurile Stelei pentru acest meci și nu reușesc. Antrenorul? Nu m-a convins! Echipa? E ruptă-n unsprezece bucăți! De fapt, nu e echipă! Patronul? Iartă-l, Doamne, că nu știe ce face! Fanii? Au fost îndepărtați! Conducerea administrativă? N-are forță.

Dinamo are atuul omogenității, pentru că l-a vândut doar pe Torje în toamnă. Apoi, are atuul unui antrenor serios și muncitor, care a făcut pregătirea de vară cu echipa, a încercat și în mare a reușit să elimine minusurile, găsind soluții interne destul de bune. Dinamo mai are atuul unei liniști incredibile, dacă ne gândim ce se întâmpla aici în ultimii ani. Mai are avantajul terenului propriu, al victoriilor din Liga I, al locului de lider ocupat în acest moment, al palmaresului direct cu Steaua din ultimii ani„

TU CINE CREZI CĂ‚ SE VA IMPUNE ÎN DERBY? Care sunt plusurile celor două echipe pentru meciul din această seară?


18:40 Și dinamoviștii au ajuns la stadion, aceștia fiind primiți în urale de fanii prezenți la intrarea de pe Barbu Văcărescu.


18:35 Autocarul Stelei a ajuns în Ștefan cel Mare, unde a fost primit cu deja tradiționalele înjurături și huiduieli.


18:15: Autocarul Stelei a plecat de la baza din Mogoșoaia înspre stadionul din Ștefan cel Mare. La intrarea în București, acesta a fost preluat de o mașină a Poliției și o dubă a Jandarmeriei și circulă în regim de coloană oficială.

Autocarul Stelei e întâmpinat de șoferii din trafic cu flash-uri și claxoane-.

676 suporteri îi vor susține pe roș-albaștri la derby-ul din Ștefan cel Mare.

„Nu excludem ca jucătorii să fie controlați, având în vedere că acum un an, la derby, s-au introdus acele petarde cu ajutorul jucătorilor. Nu vrem să se repete incidente de acest fel, jucătorii ar putea fi controlați de către agenții firmei de securitate.

Până acum nu au fost incidente. Fanii Stelei sunt așteptați la spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde vor fi așteptați de colegii mei și conduși către stadion. Sunt 676 de fani ai Stelei. După meci vor pleca suporterii echipei Dinamo, după care și fanii Stelei vor fi lăsați să plece.”, a declarat George Enache, urtãtorul de cuvânt al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.


UPDATE 17:15: Suporter declarat al lui Dinamo, fostul impresar Giovani Becali este de părere că roș-albii pot profita de degringolada din tabăra steliștilor, care vor evolua cu sabia deasupra capului.

„Steaua nu e într-un moment bun și e disperată să câștige puncte. Ciobotariu vine după o serie bună de meciuri, e un nou Guardiola, Ilie Stan trebuie să rabde, să-și roadă unghiile pentru a ajunge în această categorie.

Nu cred că Ilie Stan trebuie dat afară doar după acest meci sau după seria negativă de meciuri avute de Steaua. Un derby de acum 4-5 ani, de Paște, cu acel gol din foarfecă al lui Dănciulescu, cred că acela a fost cel mai frumos derby din ultima perioadă”, a declarat Ioan Becali.


UPDATE 17:00: Fostul mijlocaș al Stelei, Eugen Trică, este sigur de victoria roș-albaștrilor în Ștefan cel Mare. VEZI ce a declarat înainte de derby.


UPDATE 16:47 Dacă Ciobi își face planul cum să-i blocheze pe Rusescu, Tănase sau Forin Costea, Florentin Petre îi transmite acestuia că un fundaș ar putea aduce marele pericol pentru poarta lui Bălgrădean.

„Mi-e frică de Iliev, dacă va juca. O să fie foarte periculos la fazele fixe, e un bun jucător de cap. SUnt mai mulți jucători periculoși, dar dinamoviștii trebuie să nu le dea spații„, a declarat Florentin Petre la Sport.ro.

CINE CREZI CĂ‚ VA MARCA ÎN DERBY?


16.42 „Derby de România”, cel mai așteptat meci al sezonului în Liga I, va începe în mai puțin de 4 ore, iar steliștii se pregătesc sunt deja conectați la atmosfera mareului meci. Echipa lui Ilie Stan are programată plecarea de la Mogoșoaia către stadionul „Ștefan cel Mare” la ora 18:15.

Pentru a evita orice fel de incidente, autocarul Stelei va fi escortat în drumul către „Groapă” de Jandarmerie.


UPDATE 15.11 – Dacă inițial se vorbea că lovitura de începere a derby-ului Dinamo-Steaua va fi dată de Cornel Dinu, până la urmă s-a decis ca Florentin Petre să fie cel care dă startul meciului.

„Sunt fericittttttt…astăzi voi da lovitura de începere la meciul DINAMO-STEAUA.. mă gândesc să trag direct spre poarta Stelei, poate dau gol”, a scris Florentin Petre pe pagina sa de Facebook.


UPDATE 15.00 – Jucătorii Stelei au avut o ședință tehnică după masa de prânz, iar acum sunt la odihnă.


UPDATE 14.21 – Helmuth Duckadam a prefațat derby-ul din acestă seară dintre Dinamo și Steaua. Fostul mare portar crede că va câștiga echipa al cărei portar va fi mai în formă.


UPDATE 14.12 – Steliștii au primit azi vizita în cantonament a unui fost jucător de la Universitatea Craiova. Dragoș Firțulescu, fostul jucător al ciprioților de la Alki Larnaca, este în tratative cu Gigi Becali pentru un transfer la echipa roș-albastră.


UPDATE 13.30 Dinamoviștii au fost prezenți pentru aproximativ două ore la mall-ul din Băneasa, acolo unde s-au relaxat la o cafea și au făcut poze împreună cu fanii. Aceștia au revenit la Săftica, acolo de unde vor pleca spre stadionul Dinamo în această după-amiază.


UPDATE 13.25 Revenit de la Roma, unde a fost operat și a urmat un tratament de recuperare, Gabi Matei s-a prezentat la Mogoșoaia pentru a-și încuraja colegii înaintea marelui derby din această seară.


UPDATE 13.15 Pe lângă faptul că Dinamo se află pe primul loc în Liga I, „câinii” au reușit să reducă și cheltuielile cu salariile, în timp ce Gigi Becali plătește de aproape trei ori ai mult pentru salariile roș-albaștrilor. Dacă Dinamo a renegociat contractele jucătorilor veterani din echipă la startul sezonului iar noilor veniți le-a oferit bonusuri în funcție de performanță, Gigi Becali oferă în continuare unele dintre cele mai mari salarii, dar și prime de instalare uriașe jucătorilor veniți liberi de contract.


UPDATE 12.43 – Steaua nu mai joacă în Ghencea, iar, din acest motiv, „câinii” mai bifează o luptă pe care o pot tranșa, cea a derby-urilor jucate pe propriul stadion. Derby-ul din această seară poate reprezenta un motiv de sărbătoare pentru dinamoviștii împătimiți ai statisticilor. Echipa lui Ciobotariu va bifa al 31-lea Dinamo – Steaua pe care-l joacă pe propriul stadion, egalând Steaua la acest capitol!

CITEȘTE UN SCURT ISTORIC AL STADIOANELOR PE CARE S-A JUCAT MARELE DERBY


UPDATE 11:34 ProSport a făcut însă o scurtă analiză a celor două formații de start și Dinamo pleacă favorită în derby și din punctul de vedere al jucătorilor pe care îi are și al formei pe care aceștia o arată. Echipele probabile de la derby-ul Dinamo-Steaua:

Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Grigore, Moți, Zie Diabate – Rus, Kone, Munteanu, Alexe – Dănciulescu, Niculae
Rezerve: Naumovski, Scarlatache, Pulhac, Dorel Stoica, Pătrașcu, Ganea, Țucudean

Steaua: Tătărușanu – Martinovic, Galamaz, Geraldo, Latovlevici – Prepeliță, Bourceanu, Brandan – Rusescu, Fl. Costea, Tănase
Rezerve: Stanca, Emeghara, Iliev, M. Costea, Lupu, Roșu, Nikolic


UPDATE 11:06 Astăzi are loc meciul cu numărul 125 din istoria derby-ului Dinamo-Steaua. Chiar dacă între cele două formații este o rivalitate uriașă, au existat mai mulți jucători care au făcut pasul de la o echipă la cealaltă. Unii dintre ei au fost acceptați fără probleme de suporteri, alții au avut mult de suferit cu fanii. Vezi aici care este cel mai bun 11 al dinamovisto-steliștilor!


UPDATE 11:01 Dinamo este văzută ca favorită clară la casele de pariuri. Vezi aici cele mai importante cote de la derby


UPDATE 10:23 Jucătorii lui Dinamo domină topurile eficienței în Liga 1. VEZI aici clasamentele


UPDATE 9:53 – Dinamo și Steaua se vor înfrunta în această seară în Derby de România și toți specialiștii opinează că statistica și argumentele sportive înclină spre faptul că echipa lui Liviu Ciobotariu ar porni ca favorită. Unul dintre aceste argumente este acela că alb-roșii formează o trupă mai omogenă decât a rivalilor. Totuși, la o privire mai atentă, cele două echipe sunt schimbate în măsură sensibil egală față de ultimul meci în care s-au întâlnit, adică în finala Cupei României de la Brașov, disputată în luna mai. Citește aici ce schimbări au suferit cele două echipe!



UPDATE 9:33.
A jucat pentru cele două rivale, dar a rămas apropiat mai mult de Dinamo. Ce spune Dumitru Moraru despre cel mai important derby al fotbalului românesc


UPDATE 9:20. Unul dintre liderii galeriei Stelei, Gheorghe Mustață, a infirmat zvonurile conform cărora fanii roș-albaștrilor nu vor fi prezenți la meciul din Șos. Ștefan cel Mare.

Citește declarația lui Gheorghe Mustață AICI


Derby-ul Dinamo – Steaua e LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Redactorul șef-adjunct al ProSport, Florin Caramavrov, te va ține la curent, pe tot parcursul zilei, cu toate detaliile despre derby

Informații în timp real, poze și reacții, într-un LIVE BLOG pe care nu ai voie să-l ratezi! Rămâi pe www.prosport.ro, pentru că ȘTIM CE ÎNSEAMNĂ‚ SĂ‚ FII SUPORTER!


Antrenorul Stelei folosește în pregătirea meciului cu Dinamo imagini de la singura înfrângere din acest sezon a „câinilor”, 1-3 la Vaslui

În 15 partide, elevii lui Liviu Ciobotariu au 11 victorii, 3 rezultate de egalitate și o singură înfrângere, cu FC Vaslui. Acest ultim capitol al statisticii îl interesează cel mai mult pe Ilie Stan, tehnicianul Stelei dorind să adopte împotriva lui Dinamo aceeași tactică pe care Viorel Hizo a folosit-o în întâlnirea directă din Moldova. Practic, Stan încearcă să speculeze aceleași puncte slabe arătate de „câini” în partida cu Vaslui, atenția stelistului fiind concentrată în special pe compartimentul ofensiv al Stelei.

Surse din anturajul echipei roș-albastre indică faptul că Ilie Stan a studiat de mai multe ori, de la venirea din Germania, DVD-ul meciului Vaslui-Dinamo 3-1. Mai mult, tehnicianul le-a prezentat și jucătorilor Stelei fragmente video din meci, în special pe cele în care „câinii” își arătau slăbiciunile. Astfel, concluzia băncii tehnice a Stelei este că pentru a penetra cuplul defensiv Moți – Grigore este nevoie de un compartiment ofensiv pe cât de agresiv, pe atât de capabil din punct de vedere tehnic.

Dan Filoti / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen