Moment "zero" pentru Viitorul: Hagi ar vrea să vândă 49% din club! Miliardarii care s-au interesat de preluarea pachetului de acţiuni şi prima reacţie a "Regelui"

3 mai 2018 5952 afişări Liga 1
Moment "zero" pentru Viitorul: Hagi ar vrea să vândă 49% din club! Miliardarii care s-au interesat de preluarea pachetului de acţiuni şi prima reacţie a "Regelui"

FC Viitorul ar putea fi, în această vară, protagonista celei mai spectaculoase vânzări din sportul românesc. Gică Hagi, care a declarat în mai multe rânduri că vrea să plece din România la finalul sezonului, a dat startul negocierilor cu Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, fraţii care deţin lanţul de magazine Dedeman, scopul fiind vânzarea a 49% dintre acţiunile campioanei.

Conform gsp.ro, cele două părţi s-au pus deja la masa discuţiilor, iar suma vehiculată pentru vânzarea a jumătate dintre acţiunile de la Viitorul se ridică la aproximativ zece milioane de euro. Oameni cu influenţă în sport, care o sponsorizează pe Simona Halep şi au legături cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, fraţii Pavăl au o avere de 1,2 miliarde de euro, conform Capital, şi ar urma să preia 49% dintre acţiuni. Evident, Hagi vrea să aibă un cuvânt important de spus în poiectul lansat acum opt ani, motiv pentru care planul său este să păstreze 51% dintre acţiuni.


Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl, fraţii care vor să cumpere 49% dintre acţiunile Viitorului, au dus lanţul de magazine Dedeman la o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

În trecut, Hagi a cerut aproximativ şapte milioane de euro pentru a vinde 30% dintre acţiunile Viitorului, dar titlul cucerit anul trecut l-a făcut să mărească suma, Viitorul devenind un nume din ce în ce mai cunoscut, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional.

Chestionat pe seama afacerii pe care o pregăteşte, Hagi a admis că se află în "discuţii permanente" pentru a găsi acţionari care să-l ajute pe partea financiară: "Am spus mereu că am discuţii în permanenţă despre găsirea de acţionari. Vreau ca echipa să devină mai puternică şi să o dezvolt în următorii cinci ani. Dar nu e nimic concret. Am văzut că au apărut şi sume, dar sunt speculaţii", a spus antrenorul campioanei, la conferinţa de presă susţinută înaintea meciului cu Astra (vineri, 20:45, la Giurgiu).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.