Moarte pe caniculă pentru Juventus Bucureşti. Formaţia lui Marius Baciu se afundă spre retrogradare după ce a pierdut la ACS Poli. Cronica meciului

11 mai 2018 1986 afişări Comentează şi tu Liga 1
Moarte pe caniculă pentru Juventus Bucureşti. Formaţia lui Marius Baciu se afundă spre retrogradare după ce a pierdut la ACS Poli. Cronica meciului EMANUEL TITUS ILIESI/ MEDIAFAX FOTO

Ecuaţia retrogradării pare să fie una tot mai clară pentru Juventus Bucureşti, care a cedat cu 2-0 pe terenul lui ACS Poli Timişoara. Cu acest rezultat, nou-promovata rămâne cu 16 puncte şi pare condamnată la retrogradare. Timişorenii s-au descurcat onorabil, ajutaţi şi de prestaţia slabă a oaspeţilor, care au dat autogol din minutul 6, pri Wallace. Alb-violeţii au marcat în repriza a doua, după un penalti transformat de Vaşvari, iar timişorenii ajung la 22 de puncte dătătoare de speranţe.

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru Poli. După primul corner, executat de pe stânga de Munteanu, Gavrilaş a respins greşit, incomodat de Cînu. Balonul a ajuns la Străuţ, iar şutul său a fost trimis în propria poartă de Wallace, pentru 1-0 în minutul 6. Timişoara a dominat primele 20 de minute în mod clar şi a mai avut un şut periculos al lui Vaşvari, respins de Wallace din faţa porţii. Jocul s-a întors ulterior la poarta gazdelor, iar Ciobanu a reluat cu capul puţin peste poartă o minge de putea fi periculoasă.

Timişorenii, forţaţi din nou să schimbe din prima repriză

Ambele echipe ar fi putut marca în jurul minutului 37. Drăghici nu a ajuns o centrare bună a lui Ţigănaşu, iar oaaspeţii au plecat pe contraatac. Ciobanu a prins şutul, dar Straton a respins cu piciorul de lângă bară. Jocul s-a mutat din nou repede la poarta opusă, însă execuţia lui Drăghici nu i-a pus probleme lui Gavrilaş. Neaga a fost nevoit să facă din nou o primă schimbare înainte de pauză, după ce Ţigănaşu nu a mai putut continua după un contact cu adversar şi a fost schimbat cu Oliva.

Repriza a doua anostă

Juventus a avut o soartă şi mai complicată după pauză, când s-a marcat al doilea gol, început de la un şut de la distanţă a lui Roman. Gavrilaş a respins cu corpul în faţa, unde a apărut Drăghici. Portarul s-a interpus, iar Cătălin Popa a dictat penalti. De la punctul cu var, Vaşvari a transformat sigur pentru 2-0 în minutul 48. Pe caniculă, niciuna din echipe nu a avut mari ocazii, mai ales după ce Drăghici nu a atins o minge periculoasă, iar Acolatse a tras multe peste poartă o lovitură liberă. Un şut pe poartă a avut Ciprian Petre, dar fără probleme pentru Straton.

Poli Timişoara: Straton - Străuţ, Cînu, Raţ - Munteanu (min 83 Ciucur), Vaşvari, Artean, Ţigănaşu (min 43 Oliva) - Roman, Drăghici, Bîrnoi (min 67 Velcotă)

Juventus Bucureşti: Gavrilaş - Dima, Walace, Leca, Popescu - Balgiu (min 68 Petre) - Drăghici (min 55 Neacşu), Acolatse, Băjenaru, Nicoară (min 58 Constantinescu)  -Ciobanu

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.