Mlada Boleslav – FCSB 0-1. Vicecampioana se califică dramatic în playoff-ul Europa League. Panțîru a salvat echipa pentru moment

Mlada Boleslav - FCSB 0-1. Vicecampioana se califică dramatic în playoff-ul Europa League. Panțîru a salvat echipa pentru moment
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Învingătoarea dintre FCSB și Mlada Boleslav se va duela cu Vitoria în playoff-ul Europa League. În turul 3, lusitanii au demolat-o pe Ventspils, scor 9-0 la general.

Turul 3 Europa League: Mlada Boleslav – FCSB 0-1 (Panțîru 90+1) (0-0 în tur)
Stadion: Lokotrans (Mlada Boleslav / 5000 de locuri)
Arbitru: Jonathan Lardot. Asistenți: Florian Lemaire și Romain Deviller (Belgia)

Mlada Boleslav: Seda – Krapkas, Takacs, Pudil, Marco Tulio (Fulnek 46) – Bucha, Hubinek, MatĂ›jovský (cpt.), Ladra – Wagner (Ewerton 70), Mesanovic
Rezerve: Stejskal – Auer, Budinsky, Klima, Jiri Klima, Jakub Klima
Antrenor: Jozef Weber

FCSB: Vlad – Crețu, Planics, Cristeas, Soilediss – O. Popescu, I. Vînă, R. Oaidă – F. Tănase (cpt.) s, Moutinho (Panțîru 63), Comans
Rezerve: Bălgrădean – M. Pintilii, D. Salomao, Gikiewicz, L. Ardelean, C. Belu-Iordache
Antrenor: Vergil Andronache (interimar)

Minutul 90+3: Fluier final. FCSB s-a chinuit teribil în dubla cu Mlada Boleslav, dar Panțîru a reușit să aducă victoria vicecampioanei, în minutul 90+1. Cu un om în plus din minutul 75, FCSB n-a reușit să impresioneze nici în superioritate numerică, dar inspirația lui Panțîru a făcut diferența. Vergil Andronache obține primul succes din postura de antrenor principal la FCSB, dar vicecampioana arată în continuare foarte modest și dubla cu Vitoria Guimarães se anunță și mai dificilă.

FCSB și Vitoria Guimarães se vor duela pe 22 și 29 august, pentru accederea în grupele Europa League.


Minutul 90+1: GOOOL FCSB! Panțîru înscrie pentru 1-0. Ewerton a pierdut mingea la 16 metri, Panțîru a pătruns cu putere în careu, s-a dus în lateral, după care a șutat violent la colțul scurt. Mingea s-a dus direct sub bara transversală, iar Seda n-a mai putut face nimic. 1-0, iar FCSB nu are cum să mai piardă calificarea în playoff.


Minutul 88: O nouă șansă pentru FCSB. Florinel Coman a pătruns în careu, i-a scos lui Panțîru, dar jucătorul adus de la Iași a trimis mult peste poartă, dintr-o poziție ideală. Rămâne 0-0.


Minutul 82: Bară! Florin Tănase a trimis cu boltă la 16 metri, Coman a preluat superb, după care a șutat din întoarcere. Mingea se îndrepta spre vinclul porții apărate de Seda, însă cehul a fost salvat de bară. Portarul gazdelor a rămas fără reacție. Cu un om în plus, FCSB forțează golul calificării în playoff.


Minutul 75: Eliminare! Florinel Coman l-a fentat pe Krapka, iar fundașul lateral l-a luat pe sus pe șeptarul FCSB-ului. Centralul Lardot i-a arătat lui Krapka al doilea cartonaș galben și Mlada va evolua în inferioritate numerică.


Minutul 63: Prima schimbare la FCSB, Andronache l-a introdus pe Panțîru în locul lui Moutinho.


Minutul 58: Oaidă ratează din apropiere. Tănase a centrat în opt metri, mijlocașul transferat de la FC Botoșani a apărut la finalizare, dar a reluat peste poartă.


Minutul 46: S-a reluat partida. Gazdele au efectuat o schimbare la pauză: a intrat Fulnek, a ieșit Marco Tulio.


Minutul 45+2: Pauză la Mlada Boleslav. După trei reprize, FCSB și Mlada se află la egalitate, scor 0-0. Rămâne de văzut dacă FCSB va putea tranșa calificarea după pauză sau dacă vom avea prelungiri.


Minutul 43: Gol anulat pentru Mlada Boleslav. Krapka s-a ciocnit cu Andrei Vlad în careul mic, încercând să reia cu capul spre poartă. Portarul FCSB-ului a prins mingea cu o fracțiune de secundă înainte ca adversarul să reia spre poartă. După impact, Vlad a scăpat mingea în poartă, dar centralul Lardot a fluierat fault în atac. Vlad a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce Krapka l-a lovit în plin. Rămâne 0-0.


Minutul 37: Jocul s-a calmat. După ce au fost ocazii la ambele porți, cele două formații joacă extrem de precaut. Ovidiu Popescu și Planic au comis câteva erori în apărare, însă cehii n-au profitat. De partea cealaltă, Florinel Coman rămâne cel mai periculos om al FCSB-ului.


Minutul 28: Primul cartonaș galben al partidei. Iulian Cristea a fost avertizat pentru o intrare cu talpa ridicată, la mijlocul terenului.


Minutul 22: Moment bun pentru FCSB. Vînă a centrat la bara a doua, iar Ovidiu Popescu a apărut liber la finalizare. Mijlocașul FCSB-ului a trimis într-un fundaș aflat în fața porții. După doar câteva momente, Crețu a centrat la 11 metri, iar Florinel Coman a șutat spre poartă. Portarul Seda a plonjat și a respins cu vârful degetelor, astfel că tabela rămâne intactă.


Minutul 14: FCSB a început să iasă la joc. Elevii lui Vergil Andronache pasează foarte mult în marginea terenului, dar Coman și Tănase n-au reușit până acum să-i păcălească pe fundașii lui Jozef Weber.


Minutul 6: FCSB nu se trezește. Takacs a reluat din nou din apropiere, după o altă lovitură de colț, însă mingea a trecut peste bara transversală. Rămâne 0-0, dar vicecampioana României a început foarte prost partida.


Minutul 2: Asediu la poarta lui Andrei Vlad. Gazdele au obținut o lovitură de colț la chiar prima acțiune, iar Takacs a reluat cu capul în bara din stânga lui Andrei Vlad.  Mai apoi au mai urmat două lovituri de colț. Totul s-a încheiat cu o nouă ocazie a gazdelor. Wagner s-a înălțat la 11 metri și a reluat peste poartă.


Minutul 1: A început meciul dintre Mlada Boleslav și FCSB. După 0-0 la Giurgiu, vicecampioana României poate profita de regula golului marcat în deplasare, dacă va înscrie astăzi.


19:15 50-50. Dușan Uhrin Jr a fost prezentat astăzi oficial de Dinamo și a vorbit despre fosta sa echipă, care se luptă cu FCSB pentru accederea în playoff: „Mlada are atacanți foarte buni, dar în apărare nu stau atât de bine. Depinde de FCSB cum va aborda meciul. Am auzit că au mulți accidentați. Șansele sunt 50-50”, a spus Dușan Uhrin Jr, joi, la prezentarea oficială.


18:53 FCSB a scăpat de Nikolay Komlichenko! Atacantul rus cotat la 3.5 milioane de euro s-a accidentat și nu poate evolua în această seară. Golgheter în Cehia în sezonul trecut, Komlichenko este de asemenea la un pas de a se transfera la Lokomotiv Moscova. Probabil că nimeni din club nu a dorit ca vârful Komlichenko să forțeze în această seară și să rateze transferul în țara natală.

 

 


18:40 Avem echipa de start a FCSB-ului. Vergil Andronache l-a trimis pe Moutinho pe post de vârf, dar marea surpriză o reprezintă revenirea lui Mihai Pintilii. După 129 de zile, mijlocașul în vârstă de 34 de ani este prezent pe foaia de joc. Pintilii se află pe bancă pentru jocul din această seară. Pe 8 aprilie 2019, în timpul unui meci cu Sepsi OSK din playoff, Pintilii s-a rupt și a părăsit terenul accidentat. Numai 14 minute a rezistat Pintilii în jocul respectiv, iar până astăzi n-a mai fost inclus în lot.

 

 


O poate elimina FCSB pe Mlada Boleslav? Este o întrebare care circulă prin mintea tuturor românilor aflați sub „anestezia” calificării miraculoase a CFR-ului în fața lui Celtic. Față de Craiova, cealaltă echipă rămasă în Europa League (învinsă de AEK Atena, 2-0), FCSB are șanse mai mari pentru o calificare în play-off-ul competiției, unde va întâlni, cel mai probabil, Vitoria Guimaraes. Portughezii au câștigat meciul tur cu letonii de la Ventspils, scor 3-0, iar miercuri, 14 august, va juca pe propriul teren în cadrul meciului retur.

Vergil Andronache asigură, în continuare, interimatul pe banca FCSB-ului, în timp ce Gigi Becali (61 de ani), patronul echipei, caută, cel mai probabil, un antrenor „cu nume” care să o ajute pe FCSB să evite dezastrul în acest sezon. Vicecampioana nu a început deloc bine în Liga 1, ocupând un neașteptat loc zece, cu patru puncte în cinci partide. Mai mult, FCSB a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în toate competițiile, iar cehii au prins curaj.

În meciul cu FC Voluntari, pierdut cu 3-1, Andronache a ales să odihnească mai mulți titulari pentru meciul din Cehia, cel mai important pentru FCSB din acest sezon, deoarece echipa lui Becali are ca obiectiv calificarea în grupele Europa League, performanță ce ar aduce și o sumă importantă în conturile clubului.

Iulian Cristea, Bogdan Planic, Lucian Filip și Răzvan Oaidă s-au numărat printre cei odihniți de antrenorul interimar al FCSB-ului. Florinel Coman, Ionuț Vînă și Florin Tănase au intrat pe parcursul partidei cu ilfovenii.

Dezastru la FCSB, înainte de meciul din Europa League

FCSB nu are antrenor principal de două săptămâni. După eșecul cu Alashkert, scor 3-2, Bogdan Andone și-a anunțat demisia. Toni Conceicao a fost aproape de a prelua echipa, dar după ce a discutat timp de 10 minute cu Gigi Becali, a realizat că nu poate lucra în condițiile propuse de patronul FCSB-ului. Andronache a rămas la cârmă, dar situația la club devine din ce în ce mai complicată. FCSB se află acum pe locul 10, cu 4 puncte. Lider este CFR Cluj, cu 13 puncte. FCSB mai are și -4 în dreptul golaverajului.

FCSB, sub comanda lui Vergiliu Andronache: 1-2 cu Astra, 0-0 cu Mlada Boleslav și 1-3 cu FC Voluntari.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor închise
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor închise
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…