Mititelu: „E o mare insultă să spui că jucătorii au vândut vreun meci!”**

Mititelu:
  • Publicat:
  • Actualizat:

După ce suporterii olteni care formează gruparea Sezione Ultra au protestat ieri la adresa conducerii clubului, Adrian Mititelu a răspuns în termeni duri acestora, emițând la rândul său un comunicat, pe siteul oficial al clubului. Astfel, printre altele, oficialul oltean explică evoluția clubului din momentul în care a preluat echipa și până astăzi, Universitatea fiind în Divizia B și având trei jucători legitimați și 40 de miliarde de lei vechi datorii. Președintele Craiovei spune că s-au investit peste 17 milioane de euro în club, a modernizat stadionul Ion Oblemenco și a îmbunătățit serios imaginea clubului. Ca cea mai importantă realizare, Mititelu indică lotul de jucători, unde sunt 11 internaționali talentați.

Mititelu spune mai apoi că este dezamăgit de atitudinea fanilor, sperând ca aceștia să se strângă în jurul echipei, mai ales că jucătorii trec prin momente grele. Oficialul oltean spune că este indignat de acuzațiile de blat ale celor din Sezione Ultra și poate jura cu mâna pe Biblie că nu a trădat niciodată Craiova. În încheiere, Mititelu a chemat suporterii Științei să fie alături de echipă, pentru că este convins că până la urmă va avea rezultate.

Redăm comunicatul în integralitatea sa

"În ziua de 17 iunie 2009, am luat la cunoștință protestul grupării Sezione Ultra la adresa clubului și a tuturor celor care activează în cadrul Universității Craiova. Conținutul acestui protest reprezintă numai minciuni sfruntate, aiureli, foarte multe inepții și în general lucruri total neadevărate și deosebit de jignitoare la adresa tuturor celor care muncesc în cadrul clubului Universitatea Craiova și in special la adresa mea, Adrian Mititelu. Vreau să le reamintesc tuturor simpatizanților Universității Craiova și in special pentru a le retrezi memoria celor care se pare că au uitat realizările mele, împreună cu cei care au muncit alături de mine, în cei patru ani de când mă aflu în fruntea clubului Universitatea Craiova.

În anul 2005, am preluat FC Universitatea Craiova cu 3 jucători legitimați, retrogradată în Divizia B, cu 2 puncte penalizare, cu 14 litigii sportive și civile, circa 40 miliarde de lei vechi datorii, fără niciun teren de antrenament competitiv, cu un stadion aflat într-o stare deplorabilă, plus mii de tone de pesimism împletite cu foarte multă ostilitate. Am reușit să readuc Știința în prima divizie după numai un an competițional, într-un mod cinstit și demn, ușor-ușor punând bazele unei noi reconstrucții. La acea vreme am anunțat un proiect de reconstrucție a Universității Craiova pe o perioadă de 8 ani de zile. Cu tenacitate și împotriva tuturor opreliștilor am reușit să continui ceea ce am început, deși factorii locali s-au împotrivit și mi-au pus multe bețe-n roate. Între timp, în acești 4 ani, s-au realizat investiții cum nu au existat în istoria fotbalului craiovean: peste 100 miliarde de lei vechi s-au investit în baza sportivă “Ion Oblemenco”, care ne plasează într-o altă lumină în dorința noastră de a deveni un club cu adevărat european.

De asemenea, cantonamentul de la Lunca Jiului a cunoscut o modernizare serioasă în comparație cu modul în care se prezenta în momentul preluării sale. Imaginea clubului a evoluat remarcabil: suntem unicul club din România îmbrăcat de prestigioasa firma de echipament sportiv Adidas, avem unul dintre cele mai spectaculoase shopuri de prezentare, deținem un magazin mobil pentru necesitățile numeroșilor suporteri ai Științei din întreaga țară. Dar cea mai de preț realizare a noastră o reprezintă lotul de jucători, cel mai apreciat și valoros din România în acest moment. Nu întâmplător avem 11 internaționali și alți 4 – 5 care bat la ușile echipelor naționale.Toate aceste lucruri s-au făcut cu chin, cu trudă și foarte multe nopți albe. În total, din ziua în care am preluat Universitatea și până astăzi, am adus în club peste 17 milioane de euro, acești bani reprezentând cea mai puternică injecție financiară făcută vreodată în istoria clubului, investiție aflată la vedere și cunoscută de toți simpatizanții Științei. Numai un om de rea-credință nu vrea să le vadă sau le subapreciază.Din păcate, în toți acești ani, cât m-am luptat pentru reconstrucția echipei și a clubului, unii dintre suporteri, printre care se numără și cei din Sezione Ultra, nu au făcut nimic altceva decât să înjure și să emită comunicate unul mai cretin decât altul, în momente total nepotrivite.

 Analizând prestația așa-zișilor suporteri, gen Sezione Ultra, afirm cu tărie că ei au făcut numai rău clubului Universitatea Craiova și, din dorința de a arăta importanța lor în viața echipei, au comis erori uriașe. Lăsând la o parte injuriile și jignirile la adresa mea, peste care viața m-a învățat să trec, sunt total indignat de acuzațiile aduse jucătorilor, că ar fi cedat intenționat vreodată vreun meci. Această mizerie este fără margini și constituie o mare jignire adusă celei mai curate echipe din întreaga istorie a fotbalului craiovean.Afirm cu tărie că, după aceste jigniri aduse de suporteri ca aceia ce fac parte din brigada Sezione Ultra, nu merită atenție din partea actualilor jucători, jigniți și calomniați pe nedrept. Din fericire însă, majoritatea fanilor nu împărtășește gândirea obtuză și primitivă a celor de la Sezione. Probabil că nici în cadrul acestei grupări, nu toți fanii împărtășesc punctul de vedere al celor care au întocmit comunicatul în numele Sezione Ultra.

 Să faci atâtea și atâtea acuzații, cu imensă iresponsabilitate, la adresa unor oameni care au muncit dându-și și viața pentru interesul clubului, denotă ură sau prostie fără margini, rod al unor minți bolnave. A emite comunicate, împroșcând munca tuturor, luând în bășcălie pe toată lumea, e cel mai simplu lucru de făcut. Dar a ajuta clubul cu ceva, a pune o cărămidă la reconstrucția sa este foarte greu. Una este să fii supărat pentru ratarea obiectivului, alta este să emiți abjecții. Nu am avut niciodată pretenția să primesc aplauze și aprecieri din partea celor de la Sezione, ci doar să aibă bunul-simț să recunoască munca depusă în slujba acestui club, în ciuda tuturor vicisitudinilor întâlnite în acești 4 ani. Nu spun că nu am comis și erori, însă a mă acuza de rea-credință este o mare nedreptate!!!

 Eu oricând pot jura cu mâna pe Biblie și pot să mă supun oricărui test că nu am trădat niciodată culorile acestui club. De aceea, atunci când merg pe stradă, 9 oameni din 10 mă salută și mă încurajează. M-aș fi așteptat la un altfel de comunicat, în care cei de la Sezione să facă un apel ca toți suporterii să strângă rândurile, să fie alături de echipă și sa cumpere o mie de abonamente pentru noul sezon, cu speranța și optimismul că anul viitor nu vom mai rata obiectivul, și să demonstreze astfel că sunt suporteri adevărați și nu niște zgârie-brânză, care de fapt nici nu știu ce vor.

Constat cu amărăciune că ei, prin ceea ce fac, inclusiv prin acest comunicat, contribuie destul de mult la încercarea de destabilizare a clubului. Astfel de suporteri nu fac cinste Universității Craiova, iar Universitatea Craiova nu are nevoie de astfel de suporteri. În concluzie, așteptăm ca marea masa de fani a Universității, care au fost alături de echipă și la bine, și la greu, să rămână alături de Știința, pentru că va veni ziua în care soarele va ieși și pe strada noastră."

Adrian Mititelu, președinte U.Craiova

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele