Mircea Rednic, în fața unui meci special cu Dinamo. „Este cel mai important meci. Mergem la victorie!”. Primă specială în vestiar pentru elevii săi și ce spune despre jocurile de culise din final de sezon | INTERVIU EXCLUSIV

Mircea Rednic, în fața unui meci special cu Dinamo. „Este cel mai important meci. Mergem la victorie!”. Primă specială în vestiar pentru elevii săi și ce spune despre jocurile de culise din final de sezon | INTERVIU EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Poli Iași a obținut o victorie extrem de importată duminică, pe teren propriu, 3-1 cu Sepsi, un succes care le dă un moral bun elevilor lui Mircea Rednic înaintea unui meci ca o adevărată finală cum e cel din Ștefan cel Mare, cu Dinamo. Până atunci, însă, Poli trebuie să joace returul cu Sepsi din semifinala Cupei, meci programat joi, în Copou. După un 1-5 sever în tur, ieșenii nu își pun mari speranțe pentru o calificare în finală, mai cu seamă că la orizont este meciul cu Dinamo din campionat, unul vital pentru ambele grupări.

Totuși, antrenorul Mircea Rednic, care a admis că va trimite în teren o echipă cu mai multe rezerve, așteaptă de la elevii săi un meci bun, de evoluția lor în returul cu Sepsi depinzând și cuantumul primei cu Dinamo. Rednic a vorbit despre o „remontada moldovenească” și spune că e normal ca Poli să viseze, subliniind că în cazul în care vor fi șanse vor intra mai mulți jucători importanți de pe bancă pe parcursul partidei. Iată mai jos gândurile exprimate pentru ProSport de către antrenorul Mircea Rednic înaintea partidelor cu Sepsi și Dinamo.

Mircea Rednic, în fața unui meci special cu Dinamo. „Este cel mai important meci”

Coach, trei puncte uriașe cu Sepsi. Le-ați dat o primă băieților după ce au luat cele trei puncte?
Nu e cazul, pentru că de fiecare când am pus prima pe masă nu au vrut să o ia. Dar o să le fac o surpriză.

Dar vine meciul cu Dinamo. O primă specială?
Le-am spus că la meciul cu Dinamo vor avea o primă, pentru că e un meci mai special pentru noi. Nu știu cum va fi prima. Depinde de ei, depinde de cum se vor comporta joi, în Cupă, cu Sepsi. Important este să câștigăm cu Dinamo, nu contează scorul. Dar până la Dinamo avem un meci cu Sepsi, joi, în Cupă. Vreau să încercăm minunea. Visăm! Îmi pare rău ce s-a întâmplat la meciul tur, dar nu am avut ce să fac. Am ales să nu riscăm să nu ne îndeplinim obiectivul de a rămâne în prima ligă.

V-ați scos elevii la un grătar la stadion după victoria cu Sepsi…
A fost un moment de care toată lumea avea nevoie. Cu respectarea tuturor măsurilor. A fost toată lumea, de la administrativ, conducerea tehnică, medicală, jucători, fetele de la bucătărie, de la spălătorie, de peste tot. Toată lume a fost prezentă și ăsta e un lucru bun.

Spuneați după meciul cu Sepsi din campionat că încercați o remontada moldovenească în Cupă. Cum arată o astfel de remontada în viziunea lui Mircea Rednic?
Încercăm, nu avem ce pierde. Plus că jucătorii care nu au jucat și care în perioada asta au fost nemulțumiți că nu au prins lotul de 20, acuma chiar au șansa să joace și să demonstreze că merită să fie în lotul nostru. Nu vor fi foarte multe schimbări.

Tânărul portar Teo Axinte cum vi s-a părut cu Sepsi, la debutul în Liga I?
Corect. La gol poate dacă era puțin mai atent putea să o scoată, dar a fost o minge grea. În rest a dat siguranță. Bilanțul e pozitiv. Ei au avut șase șuturi pe poartă am luat un gol. La meciul cu Hermannstadt au avut cinci șuturi pe poartă și am luat trei goluri, la meciul cu Sepsi din Cupă au fost șapte șuturi pe poartă și am primit cinci. Deci e ok. Teo a dat siguranță, mă bucur pentru el. Îmi pare rău că nu i-am dat șasa mai devreme. Dar acuma eu sper ca el să înțeleagă că ajungi repede să fii titular și să debutezi, dar e greu să te menții. Și eu am încredere pentru că e un tip echilibrat, cu educație bună, tatăl lui este preot, este credincios. Eu vorbisem la începutul săptămânii cu el, nici Benone Dohot nu știa că o să-l titularizez. Tot se vorbea de varianta Caparco, dar el era titular de la începutul săptămânii. Din 3 meciuri, Denis Rusu a luat 9 goluri, tot ce a fost pe poartă a fost gol și chiar nu aveam de ce să fiu mulțumit.

Caparco este apt să apere acum?
Încă nu. Se antrenează, Benone (n.r. antrenorul cu portarii Benone Dohot) l-a luat la mână. Acuma vreau să-i dau continuitate și încredere lui Teo, deci el va apăra în meciul de joi. Dacă vom avea șanse, să fiți convinși că cei de pe bancă, inclusiv Kevin Luckassen o să intre pe parcurs.

„Poli Iași a respectat regulile! Nu știu dacă să-mi reproșez, să nu-mi reproșez, am fost fraier… Dar am respectat”

Ce i-ați dat să mănânce „bizonului” Luckassen în ultima perioadă?
Nu i-am dat nimic să mănânce, i-am da timp. Știți că la început lumea nu era mulțumită de el, erau tot felul de comentarii, de critici. Era un jucător care venea după o perioadă în care nu a jucat, s-a pregătit bine, când începuse să joace și era util și se înțelegea perfect cu Andrei Cristea a venit pandemia, iar am luat-o de la capăt cu două luni de pauză, cu antrenamente online. Care s-au făcut cum s-au făcut. După care două săptămâni în grupuri. Și mai văd comentarii și discuții. Deci Poli Iași a respectat regulile impuse. Și nu știu dacă să-mi reproșez, să nu-mi reproșez, am fost fraier…

Am respectat. Primele zece zile noi ne-am antrenat separat, câte patru jucători pe teren, pentru că nu aveam condiții. Și ne-a fost teamă, nu am vrut să facem vreo greșeală. Și în primul rând mi-a fost teamă, Doamne Ferește, să nu avem vreun jucător pozitiv. Și de aceea am respectat. Acuma lucrurile încep să meargă. Eu nu sunt mulțumit de modul cum am jucat cu Sepsi. Au fost meciuri în care am jucat bine. Și la Viitorul, și la Voluntari, și în meciul de casă cu Clinceniul. În meciul acesta cu Sepsi cred că am avut două cornere, ceilalți au avut șase. Cu Clinceniul am avut 15 cornere, iar ei au dat un șut și jumătate pe poartă și au dat un gol. Au fost meciuri în care meritam să luăm cel puțin un punct și nu am luat nimic.

Acuma a fost prima repriză mai proastă, în care am fost dominați, dar și noi i-am lăsat din punct de vedere tactic, i-am lăsat și am vrut să-i surprindem pe contraatac. În prima repriză nu am reușit, dar în a doua am reușit. Și mă bucur că am obținut trei puncte importante. Nu mai zic cu Sibiul ce s-a întâmplat. E greu să joci 11 contra contra 14. Bine, am jucători cu experiență, dar în meciuri din astea e foarte greu când vezi că cineva e foarte pornit și nu vede sau vede numai împotriva ta. E foarte greu. S-au pierdut cu firea, am luat golurile cum le-am luat și am pierdut un meci pe care nu meritam să-l pierdem.

Luckassen este cel mai în formă atacant din Liga I, cu patru goluri în ultimele trei meciuri. Dacă vine o ofertă bună îl dați?
Despre asta vorbiți cu domnul președinte. Azi nu-i dăm drumul. Dar mai găsim bizoni. Vă spun eu că Kevin nu e nici 70 la sută din punct de vedere fizic.

„Jucăm la victorie cu Dinamo”

Este un meci vital pentru Poli Iași cel cu Dinamo?
Nu știu dacă e vital, dar e cel mai important de până acum. Pentru că ești în luptă directă cu Dinamo. O victorie acolo vă dați seama că ne-ar da șanse mari să rămânem în Liga I. Dar nu e totul terminat, pentru că mai sunt cinci jocuri.

E bun un egal la Dinamo?
Nu vorbim de egal, că dacă mergem la egal pierdem. Așa că mergem la victorie, iar dacă nu se poate va fi bun și un punct. Orice punct e bun. Gândiți-vă că dacă am fi făcut un egal cu Clinceniul, un egal cu Voluntariul, un egal cu Sibiul, am fi avut trei puncte în plus, iar ele câte două puncte în minus acum. Eu sper să dăm un gol mai mult decât adversarul.

Jocuri de culise pe final de sezon? „Suntem în România și trebuie să ne așteptăm la orice”

Cum vi s-a părut meciul cu Clinceni – Dinamo?
Am văzut meciul, cu mulți jucători tineri… Cred că au băgat toată Academia la meciul acesta. Fiecare are strategia lui, nu vreau să comentez. Și noi am început cu trei Under 21, pe bancă mai aveam încă vreo cinci Under 21 și am câștigat un meci cu o echipă foarte bună. După Viitorul cred că Sepsi e echipa organizată foarte bine din toate punctele de vedere, cu un lot bun, cu concurență, cu o strategie bună pe termen lung, cu o situație financiară foarte bună.

Vă este teamă de jocuri de culise pe final de sezon?
Pfuuu…. suntem în România, da? Suntem în România și la ce am văzut și în play-off și în play-out, trebuie să ne așteptăm la orice. De aia e bine ca noi să rămânem uniți și să ne gândim că la fiecare meci o să fie probleme. Și dacă noi jucăm, nu au ce să facă nici arbitrii. Cu Sibiul, la 2-1 am avut ocazii, pe lângă penalty-urile nedate, iar dacă marcam la ocaziile noastre nu cred că mai putea arbitrul să anuleze golurile.
O nebunie pentru salvarea de la retrogradare. Cu președintele și cu primarul

Ce nebunie sunteți dispus să faceți dacă salvați echipa de la retrogradare?
Orice nebunie! Dar alături de președitele Ciprian Paraschiv. Și de domnul primar, pentru că el se gândește întotdeauna la echipă și este alături de noi. Asta contează foarte mult. Domnul primar a fost dimineață la stadion, se interesează de toată situația, de condițiile pe care noi le avem și ăsta e un lucru bun. Să vină rezultatele, că dacă vin rezultatele o să vină și alții alături de echipă dacă reușim să ne menținem în prima ligă.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz