Mircea Rednic al V-lea. Ce mai înseamnă „Puriul” în 2021? Analiza antrenorului dinamovist, cu plusuri și minusuri 

Mircea Rednic al V-lea. Ce mai înseamnă „Puriul” în 2021? Analiza antrenorului dinamovist, cu plusuri și minusuri 
  • Publicat:
  • Actualizat:

Nicolae Badea l-a readus pe Mircea Rednic la Dinamo în speranța că antrenorul de 59 de ani va redresa corabia scufundată de Dario Bonetti în acest sezon. Dublu campion al României cu Rapid și Dinamo, Rednic este un nume care aduce speranță în sufletele ”câinilor”. ProSport a analizat plusurile și minusurile lui Mircea Rednic și vi le prezintă în articolul de față.

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai mari jucători din istoria clubului roș-alb,  Mircea Rednic este și ultimul antrenor care a adus un titlu de campioni în Ștefan cel Mare, în sezonul 2006/2007. De atunci, ”câinii” au mai câștigat un singur trofeu. E vorba de Cupa Ligii luată cu Cosmin Contra pe bancă, în 2017.

Între timp, competiția s-a desființat. Deși este aproape divinizat de fanii dinamoviști, realitatea este că Rednic nu a mai câștigat un trofeu din 2011 (Cupa Azerbaidjanului cu Lankaran).

Ce mai înseamnă ”Puriul” în 2021? Analiza antrenorului dinamovist, cu plusuri și minusuri

Haideți să vedem ce mai înseamnă antrenorul Mircea Rednic în 2021 ! Este cel care poate readuce Dinamo la viață? Sau a ajuns în momentul în care mai poate fi doar o glorie a unui club? O glorie care ține de domeniul trecutului și mai poate ajuta doar din postura de tablou care să readucă din când în când amintiri frumoase suporterilor lui Dinamo?

ProSport vă prezintă mai jos radiografia lui Mircea Rednic, cu plusuri și minusuri. Care sunt mai importante și care vor atârna mai greu în cel de-al cincilea mandat al ”Puriului” pe banca lui Dinamo, decideți voi.

PLUSURI

DISCIPLINA: Mircea Rednic este recunoscut pentru stilul său extrem de autoritar. ”Puriul” nu permite derapaje ale jucătorilor săi și taie în carne vie. Astfel, nume ca Torje, Filip, Cosmin Matei sau Sorescu ar putea fi mult mai disciplinați în perioada următoare atât în joc cât și în atitudine.

Gabi Torje și ceilalți ”veterani” din lot ar putea să aibă viață grea la Dinamo odată cu revenirea lui Rednic
Gabi Torje și ceilalți ”veterani” din lot ar putea să aibă viață grea la Dinamo odată cu revenirea lui Rednic

ANTRENAMENTELE: Toți jucătorii care au lucrat cu Mircea Rednic îl laudă pe acesta pentru metodologia de antrenament. Ședințele de pregătire gândite de tehnician sunt moderne, complexe și chiar amuzante uneori, ceea ce face ca atmosfera să nu fie plictisitoare și pe placul fotbaliștilor.

Vine cu bani de acasă?

INSPIRAȚIA: Rednic este unul dintre cei mai inspirați antrenori români atunci când vine vorba despre schimbările din timpul meciurilor. ”Puriul” vede foarte bine jocul și este capabil să schimbe decisiv și la nivel de sistem de joc, astfel încât să își surprindă adversarul.

BANII: Un alt mare plus pe care Rednic l-a etalat în ultimii ani a fost faptul că este dispus să împrumute cluburile la care lucrează cu sume mari de bani. În ultimul său mandat de la Dinamo, milionarul Ionuț Negoiță se obișnuise să îi trimită pe angajații clubului la ”Puriul” pentru a-l convinge pe acesta sa ”pompeze” bani la Dinamo, astfel încât jucătorii să aibă tot ce au nevoie.

Deși l-a criticat des, Ionuț Negoiță nu a avut probleme să se folosească de banii lui Rednic
Deși l-a criticat des, Ionuț Negoiță nu a avut probleme să se folosească de banii lui Rednic

Ce jucători buni aduce de data aceasta?

IMAGINEA CLUBULUI: Rednic este recunoscut pentru charisma și limba ascuțită pe care le are. Este foarte vocal mereu și știe să pună presiune mare pe arbitri astfel încât echipa lui să fie tratată cu mai multă atenție și respect. Este genul care își apară clubul și ”curentează” pe oricine încearcă să atace echipa pe care o antrenează. Fix ceea ce i-a lipsit lui Dinamo în ultimii ani!

ESTE POLIGLOT: Mircea vorbește fluent mai multe limbi străine printre care franceză și engleză, ceea ce îl face să poată comunica foarte ușor cu o plajă largă de jucători străini.

FILIERA BUNĂ DE SCOUTERI: În anii pe care i-a petrecut în Belgia ca jucător și ca antrenor, Rednic și-a format o adevărată rețea de scouteri și impresari. Prin intermediul lor, Mircea aduce mai tot timpul fotbaliști interesanți care pot face obiectul unor transferuri bănoase mai târziu. Exemple sunt Mevlja, Puljic, Gnohere, Palic sau mai nou, Luckassen.

Gnohere ar putea să revină la Dinamo în perioada următoare
Gnohere ar putea să revină la Dinamo în perioada următoare

MINUSURI

LIPSA DE PERFORMANȚE: Poate cel mai mare minus al lui Mircea Rednic este că nu a mai performat la nivel înalt de aproape 11 ani! Deși are o vitrină importantă de trofee, Rednic nu a mai câștigat nici măcar un singur trofeu din 2011! Atunci ”Puriul” o antrena pe Lankaran și a câștigat Cupa Azerbaidjanului. De atunci pauză. Cota lui Rednic a fost în continuă scădere, a ajuns chiar să antreneze Poli Iași, o echipă care în mod normal nu ar fi intrat niciodată pe radarul antrenorului.

CONDIȚIONEAZĂ JUCĂTORII SĂ SEMNEZE CU LUANA: Pentru că regulamentele nu permit ca un antrenor să fie și impresar, unii tehnicienii își iau membri din familie drept paravane. Așa procedează și Mircea Rednic. Fiica sa, Luana, are licență de impresar în Belgia, dar de fapt ”Puriul” face toate ”combinațiile”. Acesta condiționează jucătorii care semnează cu echipele sale să fie reprezentați de fiica lui.

Un exemplu este Harlem Gnohere, cu care familia Rednic a avut și procese în momentul în care atacantul francez a trădat și a semnat cu Anamaria Prodan.

Luana Rednic are licență de impresar înregistrată în Beglia, acolo unde a trăit mai mulți ani
Luana Rednic are licență de impresar înregistrată în Beglia, acolo unde a trăit mai mulți ani

Alte exemple de acest fel din fotbalul românesc sunt Laurențiu Reghecampf și soția impresar, Anamaria Prodan sau Marius Croitoru și soția impresar, Ramona. Oamenii din fotbal vorbesc despre faptul că diverșii impresari care îi propun lui Rednic jucători împart apoi comisionul de la club cu fiica lui Mircea, Luana.

Chiar ”federalul” Andrei Vochin a dezvăluit la un moment dat motivul pentru care antrenorul nu este o variantă pentru banca tehnică a echipei naționale: ”Mircea Rednic ar trebui să se hotărască odată dacă vrea să fie antrenor sau impresar. Pentru că nu se poate să le facă pe ambele. Mai ales la echipa națională a României”.

TRANSFERURI PE BANDĂ RULANTĂ: Rednic este recunoscut că descoperă mereu jucători fără mari nume care devin foarte buni, această selecție este făcută dintr-un număr foarte mare de jucători care sunt aduși la grămadă.

Deși chiar Rednic îi aduce, antrenorul spune fără nicio jenă după doar câteva luni că fotbaliștii pentru care s-au plătit prime de instalare și comisioane trebuie dați afară pentru că nu au valoarea necesară. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Ionuț Negoiță l-a concediat pe Rednic în 2019.

Își va controla temperamentul de această dată?

CRITICĂ FOTBALIȘTII PUBLIC: În momentul în care echipa nu funcționează, iar Mircea simte că nu mai are soluții, începe să își critice public jucătorii. De cele mai multe ori aceste lucruri duc către o atmosferă foarte proastă în vestiar, iar situația se deteriorează până în momentul în care Rednic este obligat să plece.

CRITICĂ ANGAJATORII DUPĂ CE PLEACĂ: A devenit o obișnuință ca Rednic să critice conducătorii cluburilor cu care a colaborat. Dar întotdeauna după ce încetează raporturile contractuale și își recuperează toți banii pe care îi are de luat.

ESTE COLERIC: Deși de multe ori își apară clubul pe care îl reprezintă, Rednic are un temperament coleric care de multe ori scapă de sub control, iar comentariile sale extrem de acide pot aduce defavoruri serioase atât lui cât și clubului pe care îl reprezintă.

24 de echipe a bifat Rednic în aproape 22 de ani de carieră ca antrenor principal

Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a…
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis Bunesa
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen