Mircea Rednic a semnat și el la buturugă! Ce condiții pune tehnicianul să continue încă un an la Poli Iași | GALERIE FOTO

  • Publicat:

Mircea Rednic, antrenorul lui Poli Iași, și-a prelungit contractul cu gruparea din Copou și a susținut o conferință de presă în aer liber.

După ce a susținut antrenamente online cu jucătorii săi, prin intermediul aplicației Zoom și a efectuat pregătirea în grupuri de câte 4 jucători, antrenorul Mircea Rednic a mai bifat o premieră în cariera sa. Tehnicianul a semnat prelungirea contractului până la finalul actualului sezon în aer liber, după care a ținut o conferință de presă la celebra de acum buturugă din Copou. Nu înainte ca jurnaliștilor să li se ia temperatura, aceștia fiind obligați să se dezinfecteze înainte de a avea acces în zona destinată conferinței, delimitată de cea la care au avut acces reprezentanții clubului.

Tehnicianul a semnat în prezența președintelui Ciprian Paraschiv prelungirea angajamentului până la sfârșitul acestui sezon și a explicat apoi că va semna cu mare drag pe încă un an, dacă se va dori performanță la Iași, vorbind în același timp despre lupta pentru calificarea în play-off.

„Dacă mi se oferă condiții, cu mare drag semnez pentru încă un sezon. Asta înseamnă să ai o siguranță financiară, să se implice mai multă lume și nu doar cu sfaturi și povești. Să avem un buget stabil, ca să nu mai fie probleme și să nu se mai ajungă ca antrenorul să împrumute clubul cu bani. Condiții de antrenament am, nu am de ce să mă plâng. Am rămas surprins de cum arată și terenul de joc, și cel de antrenament, sunt foarte bune. Dacă se dorește performanță, cu mare drag continui la Poli Iași. Eu cred că va fi un buget stabil, pentru că lumea așteaptă performanță. La Iași se lucrează serios și obiectivele sunt mult mai mari decât până acum. Sunt sigur că dacă dacă lucrurile merg bine și echipa arată bine și ne putem bate la play-off, vor veni și suporterii la stadion, dar și mulți oameni cu bani alături de echipă”, a declarat antrenorul Mircea Rednic, în cadrul conferinței de presă.

Tehnicianul a explicat apoi că elevii săi stau bine cu salariile în comparație cu alte cluburi și a glumit că nu prea au ce să facă cu banii în această perioadă: „Noi stăm mai bine decât multe cluburi din prima ligă în ceea ce privește salariile. Jucătorii sunt foarte bine. Nici nu au nevoie de bani acum. Avem plasa după antrenament, casorela cu păpică, nu au de plătit chirii, nu au de plătit întreținere, foarte bine stăm. Le voi mai da și prime, cu mare drag. Sunt un antrenor care preferă să stimuleze jucătorul. Am și împrumutat clubul, am făcut-o cu drag, dar sper ca și ceilalți să pună umărul mai ales în perioada asta. E o perioadă dificilă pentru toată lumea. Eu întotdeauna am răspuns prezent, am făcut-o cu dragă inimă. Chiar îmi pare rău că a venit pandemia asta, pentru că se crease deja o atmosferă plăcută și acum iarăși trebuie să o luăm de la capăt. Nu e ușor”.

Jucătorii sunt bine fizic

Rednic a precizat că i-a găsit bine pe elevii săi din punct de vedere fizic și că nu sunt probleme cu greutatea în lot.

„Eu aș vrea să încep după vreo patru săptămâni bune campionatul, pentru a avea o prestație demnă de noi. Avem 24 de jucători, lucrăm pe grupe de câte 4, dar nu mi-e ușor. Durează și foarte mult, sunt aceleași exerciții, o iau de la început, vine o grupă, iar o iau de la început, dar trebuie să ne adaptăm. E zic că ne-am adaptat până acuma. Am făcut și vizita medicală, am dat și testele fizice, suntem OK. Dar mai avem mult de muncă, sper ca zilele acestea în care stăm izolați la hotel să le trecem cu bine și după aceste două săptămâni să ne putem antrena în grupuri mai mari. Fizic stăm surprinzător de bine, dar s-a lucrat, am avut participare foarte bună la antrenamentele online. Problema noastră mare este că nu am reușit să-i recuperăm pe cei cinci străini. Niciodată nu am mai făcut antrenamente online, dar și acest fel de a ne antrena este o premieră pentru mine. Fotbalul este un sport colectiv. Să antrenezi câte 4 jucători…”, a mai spus tehnicianul Politehnicii Iași.

Acesta care crede că preparatorii fizici au un rol esențial în această perioadă: „Clar, în perioada asta mare lucru nu poți să faci. E un lucru bun și că nu avem probleme legate de greutate, poate un kilogram în plus la 1-2 jucători. Nu va fi o pregătire cum și-ar dori fiecare antrenor. Nu ai cum în patru săptămâni, după ce s-a stat două luni în casă. Eu am avut sală de fitness, dar ei nu au avut. E greu. Depinde foarte mult în perioada asta de preparatorii fizici. Ei sunt foarte importanți, e important cum gestionează antrenamentele. De asta Cezar Honceriu și Andrei Antoce (n.r. preparatorii fizici) au mână liberă din partea mea”.

Marian Rada vine vineri

Mircea Rednic, care a explicat de ce avea nevoie de Marian Rada, care va veni vineri la Poli Iași ca antrenor secund: „Marian Rada vine mâine, am nevoie de încă un antrenor. El are experiență, am lucrat cu el la Rapid, în Belgia, în Arabia Saudită și mă va ajuta foarte mult. Și pe noi, dar și echipa”.

Rednic a comentat și venirea medicului Andreea Perju la echipă, spunând că este o premieră în cariera sa să lucreze cu o doamnă: „Important este că avem medic. Foarte bine au primit-o băieții, sunt băieți educați, respectuoși, chiar avem o colaborare bună până acum. Probleme nu sunt și sper să nici nu fie. Nu am mai lucrat până acum cu o doamnă medic, sper să fie o experiență plăcută și să dureze”.

Mircea Rednic nu e de acord cu reluarea campionatului

„Pentru mine, sănătatea primează. Eu sunt liniștit, mi-am făcut datoria de antrenor, am spus cum aș vedea eu lucrurile. Se vor lua alte decizii, le respectăm. Nu sunt de acord cu reluarea campionatului, dar dacă ni se impune, jucăm. Dar nu mi-a plăcut tonul. Merităm mai mult respect. Se vorbește doar de banii care s-au dat, dar nu se spune despre banii care s-au luat. E vorba și de televiziune, și de cei care au făcut contractul. Și încă o dată vorbesc despre Belgia mea, pentru că am dublă cetățenie. Multe echipe vor primi bani de la federație acolo”, a completat Rednic.

„Nu s-a pus problema ca Mircea Lucescu să meargă la Steaua. Păi atunci eu, Andone, Klein, Mateuț ajungeam și noi la Steaua”

Mircea Rednic a comentat și subiectul zilei, ca Steaua o posibilă destinație a lui Mircea Lucescu în trecut.

„Eu am lucrat cu Mircea Lucescu, la Hunedoara și niciodată în discuțiile pe care le-am avut cu el nu s-a pus problema să ajungă la Steaua. Păi dacă el voia să ajungă la Steaua de ce ne-a îndrumat pe noi să mergem la Dinamo? Și pe mine și pe Andone, apoi Mișa Klein, Dumnezeu să-l odihnească, Mateuț. Dacă avea intenția de a merge la Steaua, cred că și noi ajungeam la Steaua și nu mai mergeam la Dinamo. Chiar nu îi înțeleg. În loc să vorbim de perioada frumoasă pe care am avut-o atunci, de echipele de atunci… Și Dinamo, și Steaua erau echipe puternice, plus Craiova. Nu cred că Dinamo sau Steaua aveau nevoie de sprijinul securității sau al lui Valentin Ceaușescu în campionat. Iar în 83-84 ne-am calificat cu echipa națională la Campionatul European din Franța, am eliminat campioana mondială Italia. Noi, Dinamo am eliminat campioana Germaniei, Hamburg, după care am jucat cu campioana URSS-ului, apoi am căzut cu Liverpool. Aveam echipă, nu cred că aveam nevoie să aranjăm meciuri în campionat. E păcat, ar trebui să se vorbească despre lucrurile bune, despre ce jucători erau în perioada aceea. După noi a fost Steaua 86. Erau echipe puternice, nici Dinamo, nici Steaua nu aveau nevoie de ajutor în campionat. Iar noi trebuia să demonstrăm în cupele europene că țările din Est sunt mult mai bune decât cele din Vest. Se amânau etape, se făceau strategii când aveam meciuri. Încercam să-i păcălim și de multe ori am reușit să-i eliminăm. Erau multe echipe care nu-și doreau să cadă cu Dinamo, Steaua sau Craiova la tragerea la sorți. Despre asta ar trebui să vorbim, nu despre ce făcea unul sau altul. Au fost generații foarte bune, iar rezultatele vorbesc”, a spus Mircea Rednic.

Legat de Dinamo și de posibila cumpărare de către „spanioli”, Rednic a punctat: „Nu aș vrea să comentez, dar nu știu dacă ei chiar erau interesați să cumpere clubul”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de noapte între cei doi
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de noapte între cei doi
Andreea Bălan știe să piardă. Ce mesaj le-a transmis artista câștigătorilor „America Express”
Andreea Bălan știe să piardă. Ce mesaj le-a transmis artista câștigătorilor „America Express”
O bătrână de 72 de ani din Brăila s-a aruncat de la etajul 4. Momentul a fost filmat
O bătrână de 72 de ani din Brăila s-a aruncat de la etajul 4. Momentul a fost filmat
FOTO Gimnasta devenită milionară la 18 ani nu se sfiește să pozeze fără inhibiții: „E ilegal să arăți atât de bine”
FOTO Gimnasta devenită milionară la 18 ani nu se sfiește să pozeze fără inhibiții: „E ilegal să arăți atât de…
Răsturnare de situaţie! Anunţ-bombă făcut de Carmen Harra despre relaţia Anamariei Prodan!
Răsturnare de situaţie! Anunţ-bombă făcut de Carmen Harra despre relaţia Anamariei Prodan!
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Tragedie românească! Alina Crenicean a murit
Tragedie românească! Alina Crenicean a murit
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
Ai cumva acasă bancnote de 1.000.000 de lei din 2003, cu chipul lui Caragiale?! Cu ce sumă se vând acum, în martie 2023
Ai cumva acasă bancnote de 1.000.000 de lei din 2003, cu chipul lui Caragiale?! Cu ce sumă se vând acum,…
Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri! Mulți credincioși nu știu
Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri! Mulți credincioși nu știu
Mirosul corporal, testat ca terapie împotriva anxietăţii. Cercetătorii cred că oferă un efect calmant
Mirosul corporal, testat ca terapie împotriva anxietăţii. Cercetătorii cred că oferă un efect calmant
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Nu face față cererii: Marile mărci vor ca produsele lor să fie băgate acolo
Nu face față cererii: Marile mărci vor ca produsele lor să fie băgate acolo
„Capra cu trei iezi“, locul 1 pe Netflix. Publicul fie îl iubește, fie îl urăște: „Un film ce n-ar fi trebuit să existe“ FOTO
„Capra cu trei iezi“, locul 1 pe Netflix. Publicul fie îl iubește, fie îl urăște: „Un film ce n-ar fi…
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu un Martini?
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu un Martini?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Poze interzise cu Simona Trașcă de pe OnlyFans! Aici o vezi gratis fără haine + ce tarif are
Poze interzise cu Simona Trașcă de pe OnlyFans! Aici o vezi gratis fără haine + ce tarif are
Cât de bine arată noul Hyundai Sonata. Sedanul coreean arată foarte agresiv – GALERIE FOTO
Cât de bine arată noul Hyundai Sonata. Sedanul coreean arată foarte agresiv – GALERIE FOTO