Mihai Bălaşa, probabil cel mai puţin cunoscut fotbalist chemat de Piţurcă pentru stagiul din Spania: "E nevoie de mai mulţi tineri"

17 ian 2013 865 afişări Liga 1
Mihai Bălaşa, probabil cel mai puţin cunoscut fotbalist chemat de Piţurcă pentru stagiul din Spania: "E nevoie de mai mulţi tineri"

Jucătorul Viitorului speră ca lipsa fundaşilor dreapta români să îl facă o soluţie sigură pentru echipa naţională

Mihai, felicitări! Când te-ai trezit azi dimineaţă ţi-ai imaginat că seara vei fi jucătorul naţionalei?
Cum să mă gândesc la aşa ceva!? Eram în camera mea şi m-a chemat dom’ profesor să-mi spună că am călcat pe bec. Când am ajuns în birou mi-a zis că trebuie să îi aşteptăm pe Chiţu, Alibec şi Buzbuchi ca şi cum am fi făcut ceva rău împreună. Apoi, a început să râdă şi ne-a zis că am fost chemaţi la „naţională“.

Ce reacţie ai avut?
M-am antrenat mai cu spor, eram super entuziasmat. Cred că era ultimul lucru la care mă gândeam.

Lumea nu te cunoaşte, iar site-urile de specialitate zic de tine că eşti fundaş central.
Da, dar joc fundaş dreapta de un an şi ceva. Îmi place mai mult pentru că pot să urc mai mult şi să intru în combinaţii cu colegii. La începutul carierei am jucat mijlocaş ofensiv şi mi-am păstrat apetitul pentru gol.

Dacă nu alegeai să joci la Viitorul Constanţa, unde te vedeai?
E clar că m-a ajutat venirea la Viitorul. Probabil, dacă nu acceptam să vin aici, jucam pe undeva prin „B“, iar convocarea la echipa naţională ar fi fost doar un vis pe care nu puteam să îl ating.

Sunteţi patru fotbalişti de la Viitorul. Se ţine Hagi de cuvânt şi va forma scheletul echipei naţionale?
Sper din suflet să se întâmple asta. Ştie toată lumea ce condiţii sunt la Constanţa şi cred că e nevoie de o întinerire a fotbalului din România. Poate ar trebui să investim mai puţin în fotbalişti străini şi să le dăm mai multe şanse tinerilor de aici. Proiectul de la Constanţa e dovada că se poate.

Tatăl tău cum a reacţionat când a auzit că eşti la naţională?
Dorinţa mea e să îl depăşesc pe tata (n.r – fost fotbalist la FC Argeş). De-aia m-am apucat de fotbal. Chiar dacă m-a ajutat cu sfaturi şi a înţeles când nu dădeam foarte multă atenţie şcolii, vreau să fiu mai bun ca el. S-a bucurat nespus când i-am dat vestea.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.