Meciul care dublează salariile. Primele uriaşe puse la bătaie de Gaz Metan, pentru o victorie cu U Craiova

2 mar 2017 4401 afişări Liga 1
Meciul care dublează salariile. Primele uriaşe puse la bătaie de Gaz Metan, pentru o victorie cu U Craiova
  • Eric şi compania ar putea să-şi dubleze salariile pe un an, dacă vor învinge în meciul decisiv pentru play-off.
  • 50.000 de euro este suma pe care o poate lua un titular de drept al celor de la Gaz Metan.

Gaz Metan are întâlnire cu istoria, duminică. Partida cu CSU Craiova este cea mai importantă din povestea echipei medieşene. E meciul ce o poate duce în play-off şi, automat, pe cel mai important loc ocupat în Liga I. Pentru o asemenea performanţă, primele sunt pe măsură. Acestea sunt calculate în funcţie de minutele jucate de fiecare fotbalist în parte, iar un titular de bază poate ajunge la 50.000 de euro. În condiţiile în care salariul mediu la Gaz Metan nu trece de 4000 de euro pe lună, obţinerea locului de play-off ar însemna dublarea salariului anual, pentru majoritatea jucătorilor. Problema e că sumele sunt impozabile. “Sunt sume brute, jucătorul se alege cu mult mai puţin şi raportat la contractele mici de la Mediaş, la o medie de 2500 – 3000 de euro, ar ajunge jucătorul, practic, să câştige un salariu de 5000 pe lună. Noi nu avem primă de meci, avem primă de obiectiv, de fiecare loc. 50.000 este suma brută. După ce plăteşte toate taxele poate să ajungă undeva la 30.000, care ar însemna 2500 pe lună, adăugat la salariile lor ar ajunge la un 4500 – 5000 de euro pe lună, ceea ce nu mi se pare mult pentru Liga I”, a povestit Ioan Mărginean, preşedintele celor de la Gaz Metan.

Eric: "Vreau să scriu o nouă pagină de istorie"

Cel mai important jucător al medieşenilor, Eric de Oliveira, spune că nu se va gândi la prime, când va intra pe teren, în meciul cu CSU Craiova. “În ultima etapă se va decide viitorul nostru. Am arătat o schimbare, la meciul cu Steaua, am avut o mai mare dăruire şi sunt sigur că dacă jucăm la fel şi la Craiova, ne atingem obiectivul. Este cel mai important meci din sezon şi vom munci dublu ca şi până acum. Vom fi ori noi, ori ei în play-off. Cred că prima contează mai puţin. Pentru un club mic, cum e Gaz Metan, o echipă nou-promovată e important asta. Eu mă gândesc să mai scriu o pagină în istoria acestui club. Asta contează mai mult decât banii”, a spus Eric de Oliveira.

Cum se califică Gaz Metan în play-off:

Varianta 1:

Învinge la CSU Craiova şi rămâne peste Dinamo şi în clasament

Varianta 2:

Termină la egalitate meciul cu CSU Craiova, iar Dinamo nu învinge Pandurii sau Astra nu scoate mai mult de două puncte în ultimele două jocuri

Varianta 3:

Pierde cu CSU Craiova, iar Dinamo sau Astra nu câştigă mai mult de un punct din partidele rămas

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.