Martinovic și Stanca au fost iertați! ** „Nu vor fi suspendați nicio etapă!” Vezi hotărârile Comisiei de Disciplină:

Redactor:
Tone Marius
Martinovic și Stanca au fost iertați! **
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:45 Comisia de Disciplină a LPF a hotărât ca jucătorii Novak Martinovic și Răzvan Stanca să nu săvârșească nicio etapă de suspendare ca urmare a incidentelor din timpul partidei Petrolul – Steaua, când cei doi au fost eliminați după ce au lovit un fan intrat pe teren.

Iată deciziile luate astăzi de Comisia de Disciplină a LPF

„- clubul Petrolul Ploiești va juca fără spectatori pentru șase jocuri și o penalitate sportivă de 60.000 RON.

– clubul Petrolul Ploiești va pierde meciul cu 3-0.

– jucătorii au săvârșit faptele în scopul prevenirii incidentelor și pentru a-și apăra colegii: Novak Martinovic și Răzvan Stanca nu sunt sancționați și nu vor săvârși nicio etapă de suspendare.


20:30 Președintele Valeriu Argăseală a ieșit încrezător de la audieri. Oficialul Stelei a pledat în fața Comisiei de Disciplină pentru anularea eventualelor sancțiuni împotriva jucătorilor Novak Martinovic și Răzvan Stanca și spune că se așteaptă ca cei doi steliști să aibă câștig de cauză.

„Nu cred că va fi o decizie grea. Această decizie va fi folosită ca precedent. Suntem pentru dreptate și sperăm să nu fie suspendați, pentru că s-ar crea un precedent urât.

Decizia Comisiei poate să fie să nu-i sancționeze, am găsit asta în regulament. Nu e vorba de hotărârea arbitrului, care trebuia să îi elimine, dar sancțiunea Comisiei poate să nu fie dată. Decizia arbitrului este irevocabilă.

Nu cerem suspendarea terenului, noi am venit aici să ne apărăm jucătorii.

Noi am descris situația, dar pe noi ne-a interesat ca cei doi jucători să nu fie sancționați, nu să suspendăm terenul. Cei doi colegi au sărit să-și apere coechipierii”, a declarat Valeriu Argăseală la ieșirea din sediul LPF.


19:30 Un echipaj al Jandarmeriei se află la sediul LPF, la solicitarea conducerii ligii, pentru a evita producerea vreunui eventual incident în contextul în care Comisia de Disciplină analizează incidentele de la meciul Petrolul- Steaua, anunță Mediafax.

Membrii comisiei vor decide eventuale sancțiuni în cazul jucătorilor steliști eliminați, Novak Martinovici pentru „comportare violentă – lovirea cu piciorul în mod repetat a unui spectator care inițial l-a lovit pe jucătorul George Galamaz” și Răzvan Stanca tot pentru „comportare violentă – lovirea cu piciorul a aceluiași spectactor când acesta era căzut la pământ”.


18:20 Acum sunt audiați oficialii steliști prezenți la sediul LPF. Novak Martinovic și Răzvan Stanca au avut programat un antrentrenament în timpul audierilor și nu participă la ședință.


18:15 Enes Sipovici, jucătorul acuzat că a ajutat la îndepărtarea box-ului cu care a fost lovit George Galamaz, a ieșit de la audieri. Fundașul nu a făcut nicio declarație și a revenit în sediul LPF după câteva minute petrecute afară.


17:20Habar n-am ce se va decide. Mă aștept la o decizie stupidă: să primească Martinovic o etapă sau ceva de genul ăsta. Martinovic poate nu trebuie santificat, dar merită felicitat. A stopat un huligan care a lovit și urma să o mai faca, după cum chiar el a declarat”, a declarat Mihai Stoica la Sport.ro.


17:18 Fundașul Enes Sipovici a sosit, miercuri, la sediul LPF, unde va fi audiat de membrii Comisiei de Disciplină, după ce înregistrările video ale incidentelor de la meciul Petrolul-Steaua l-au suprins îndepărtând un obiect de pe teren, ce se bănuiește a fi aparținut fanului care l-a lovit pe Galamaz.

Anchetatorii au stabilit că fundașul stelist George Galamaz a fost lovit cu un obiect contondent de suporterul ploieștean care a pătruns pe Stadionul Ilie Oană la meciul de duminică seară. Jucătorul bosniac al Petrolului a fost surprins de camerele video culegând de pe gazon un obiect și înmânându-l unui oficial al echipei gazdă, iar presa a speculat că obiectul respectiv ar fi fost un box cu care suporterul prahovean l-a lovit pe Galamaz.

Înainte de a intra în sediul LPF, Sipovici a declarat că nu are emoții.


UPDATE 17:00: Valeriu Argăseală, președintele Stelei, a ajuns la Comisia de Disciplină pentru a fi prezent la judecarea cazurilor lui Martinovic și Stanca. Cel mai probabil cei doi jucători nu vor ajunge la Comisie din pricina faptului că Steaua are programat la ora 20:00 un antrenament în vederea meciului cu Maccabi Haifa.


Eroi pentru colegii lor, dar și pentru oameni din fotbal, Novak Martinovic și Răzvan Stanca au șanse minime să scape de suspendare după incidentele din meciul de la Ploiești. Totuși, Comisia de Disciplină a dat semne clare că cei doi jucători vor sta pe bară o singură etapă.

„Deciziile luate de arbitru rămân, sunt definitive și irevocabile”, spun membri ai Comisiei de Disciplină. Așadar, în proporție de 95%, Steaua nu se va putea baza pe serviciile celor doi fotbaliști în meciul cu Chiajna. Surse din cadrul Comisiei de Disciplină susțin totuși că vor ține cont de absolut toate circumstanțele incidentului, de la slaba organizare a dispozitivului de pază până la intențiile pe care le-a avut agresorul. Drept urmare, dacă suspendarea pentru „roșu direct” este de două etape, membrii comisiei vor lăsa o etapă.
„Noi nu avem cum să trecem peste decizia arbitrului. El a considerat să îi dea afară pe cei doi, chiar dacă foarte mulți oameni au considerat că fotbaliștii și-au apărat colegul. Noi suntem aici să judecăm sancțiunea disciplinară, și anume cartonașul roșu. Robert Dumitru a decis deja că cei doi sunt vinovați, iar noi judecăm decizia pe care el deja a luat-o”, spun surse din cadrul comisiei.

S-a anulat un singur cartonaș roșu
În istoria Comisiei de Disciplină s-a anulat un singur cartonaș roșu, tot după un meci al Stelei. În 2003, la finalul unui meci între roș-albaștri și FCM Bacău a existat o bătaie generală între cele două echipe, iar Mirel Rădoi s-a ales cu cartonaș roșu. În urma imaginilor video, membrii comisiei au decis să șteargă acea sancțiune, motivând că a fost luată incorect, iar meciul se încheiase deja. În plus, sezonul trecut, aceeași comisie ștergea un „roșu” primit de Andrei Cristea cu Galați, dar a revenit asupra deciziei. „La meciul ăla era arbitru Balaj și nu a văzut faptul că jucătorul lui Dinamo nu l-a lovit pe Râpă, ci a bănuit. I-a dat «roșu», noi am văzut imaginile și luasem decizia să ștergem suspendarea, dar au sărit unii pe noi că nu e posibil și am lăsat suspendarea”, au precizat sursele ProSport.


Cartonașele lui Martinovic și Stanca trebuie anulate. Vreau să întreb doar atât: dacă acel individ l-ar fi lovit pe Robert Dumitru, iar fotbaliștii ar fi sărit să-l apere, ce ar fi făcut? I-ar fi eliminat? Nu cred
Helmut Duckadam, președinte Steaua

Martinovic a luat cartonaș roșu, deci merită să fie suspendat

Răzvan Lucescu, antrenor Rapid


Petrolul riscă minimum patru etape de suspendare
Tot mâine se va judeca și ce verdict va avea meciul întrerupt în minutul 44, Petrolul – Steaua (0-2). Conform regulamentului, ploieștenii vor juca cel puțin patru meciuri cu porțile închise, plus pierderea partidei la masa verde. Mai mult, pentru prahoveni se anunță și o amendă record, de aproximativ 100.000 de lei. Un caz asemănător a fost și la meciul Rapid – Steaua, la celebrul caz „Bricheta”, când giuleștenii au avut terenul suspendat două meciuri.

Comisie dezinteresată?
Cei care vor judeca mâine cazul jucătorilor steliști sunt într-o situație delicată, mai ales după demisia fostului președinte al comisiei, Doru Neagu. Surse din cadrul Ligii susțin că următorul care ar dori să plece este fostul fotbalist Ion Sburlea, acesta fiind într-o relație foarte bună cu cel care a demisionat săptămâna trecută. Astfel, teama multora este că cei care vor judeca nu se concentrează sută la sută asupra cazului, ci mai mult asupra celor care vor să își părăsească posturile.

Componența Comisiei
Florin Gâtejan – vicepreședinte
Mircea Medișeanu – membru
Ion Sburlea – membru
Constantin Coblișan – membru
Alina Ștefănescu – secretar

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen