Marko Vukcevic ratează startul de cantonament de la UTA Arad. Pe cine duce Ilie Poenaru în Slovenia

Redactor:
Călin Mnerie
Marko Vukcevic ratează startul de cantonament de la UTA Arad. Pe cine duce Ilie Poenaru în Slovenia
  • Publicat:

Apele nu sunt deloc liniștite în rândul suporterilor utiști, care s-ar fi așteptat ca actuala conducere a clubului „roș-alb” să le deschidă ușa oamenilor de afaceri arădeni interesați de finanțarea echipei.

Fanii arată cu degetul acuzator sper Alexandru Meszar și oamenii politici din umbra „Bătrânei Doamne”, dar tot aceștia și-au declarat susținerea necondiționată pentru Ilie Poenaru și jucătorii săi.

Ilie Poenaru: „Prin atmosfera creată vom reuși să facem un grup foarte bun”

Iar aceștia au finalizat, sâmbătă, prima săptămână de pregătire din noul sezon. După reunirea de luni, zi în care au fost prezentate și trei noi achiziții, fundașii Maxim și Chindriș și mijlocașul Stahl (sosit împrumut de la Rapid), „roș-albii” s-au antrenat zilnic pe terenul ICRTI, iar primele concluzii ale lui Poenaru sunt pozitive. „Sunt mulţumit de ceea ce am găsit la echipă. În primul rând, mă bucur că am păstrat un nucleu foarte bun şi, pe lângă ei, jucătorii noi au venit cu un plus. Totodată, sunt mulțumit de prima săptămână de lucru, jucătorii au fost implicați 100%, sunt conștienți că numai prin muncă și prin atitudine vom putea face rezultate. Din prima zi am încercat să le insuflu această mentalitate de învingător, să-i fac să înțeleagă că trebuie să fim modești și trebuie să muncim. Au revenit foarte bine din vacanță, unii cu un kilogram, un kilogram și jumătate în plus, dar nu toți.

Dar, marea lor parte arată foarte bine, au avut și un program de vacanță bine stabilit. Asta înseamnă că sunt profesioniști, că sunt caractere și că își doresc foarte mult să facă performanță.

Lucrurile au mers, deci, vrem să creăm o atmosferă bună, în care jucătorii să se simtă bine și să fie implicați la fiecare antrenament. Prin metodele noastre de antrenament și prin discuțiile pe care le avem și atmosfera creată vom face un grup foarte bun, foarte unit. Le-am spus-o și fotbaliștilor, la mine primează grupul și nu jucătorul și deja se vede acest lucru, pentru că toți noii sosiți au fost primiți foarte bine, sunt integrați și deja se simt foarte bine împreună.

Așadar, suntem pe drumul cel bun, cel mai important este să fim sănătoși și să putem avea tot lotul la dispoziție, ca să putem lucra ceea ce ne dorim”, a spus noul „principal” al arădenilor.

Lotul pentru cantonamentul pentru Rogla și obiectivele noului „principal”

Astăzi, utiștii au primit liber, căci mâine se urcă în autocarul pentru cantonamentul din Slovenia ce durează până pe 1 iulie. La treabă cu preparatorul Alexandru Petcu au rămas, totuși, doi fotbaliști, fundașii Mihai Dobrescu și Erion Hoxhallari, ambii sosiți ieri la Arad. Ambii au fost incluși în lotul pentru Rogla, ce – deocamdată – numără 24 de fotbaliști și anume:

Florin Iacob, Dragoș Balauru, Harambie Mociu – portari

Cristian Maxim, Alexandru Pătlăgică, Erico Da Silva, Alexandru Benga, Andrei Chindriș, Darius Iurasciuc, Mihai Dobrescu, Erion Hoxhallari, Marko Vukcevic – fundași

Damian Isac, Idriz Batha, Florentin Matei, Fabiano Cibi, Desley Ubbink, Raul Șteau, Claudiu Negoescu, Albert Stahl, Philip Otele, David Miculescu, Rareș Pop – mijlocași

Claudiu Keșeru – atacant

Obiectivele din stagiul de pregătire sunt fixate și ele în linii mari. „Sunt multe de pus la punct, pentru că în momentul acesta schimbăm sistemul de joc și multe alte lucruri pe care eu mi le doresc, din mai multe puncte de vedere. Îmi doresc un alt gen de echipă, un alt stil de joc și e clar că trebuie să implementăm totul foarte repede. Dar, ținând cont că avem la dispoziție niște jucători buni, inteligenți, nu va fi foarte greu să facem acest lucru. Chiar am început de joi să lucrăm și din punct de vedere tactic, atât ofensiv, cât și defensiv. Am vrut ca jucătorii să aibă încă de la Arad niște noțiuni de bază, legate de ceea ce îmi doresc eu.

Au răspuns foarte bine și percep foarte repede, iar asta mă bucură, sunt sigur că vom rezolva rapid tot ceea ce îmi doresc eu. Este clar că nu este chiar atât de ușor să pui totul la punct în doar câteva săptămâni, dar sperăm ca la prima etapă să arătăm foarte bine și ușor-ușor, pe parcursul campionatului, să devenim din ce în ce mai buni”, a adăugat Ilie Poenaru, care a renunțat la Mercioiu și Mar, jucători care s-au antrenat în această primă săptămână sub comanda sa, dar i-a dat o șansă lui Negoescu: „E un jucător pe care încă vreau să-l văd, are șansa să-mi demonstreze în Slovenia că pot conta pe el”.

Probleme pentru Vuckcevic, care ratează prima parte a cantonamentului

Probabil, Nicușor Bancu nu s-a eliberat de toate frustrările după eșecul Craiovei la Arad în vara anului trecut și a intrat la rupere la utistul Marko Vukcevic cu ocazia eșecului României, 0-3, în fața naționalei Muntenegrului, din Liga Națiunilor. Fundașul dreapta al arădenilor s-a ales cu o ruptură parțială a ligamentelor de la glezna piciorului drept și mai are nevoie de cel puțin o săptămână pentru a reveni la antrenamente.

„Marko e pozitiv, optimist, face terapie în Muntenegru, îl așteptăm alături de noi în partea a doua a cantonamentului. Va reintra treptat în efort normal, eu zic că pentru prima etapă va fi 100 % apt”, a mai afirmat Poenaru.

Cascini a semnat, dar data sosirii sale la UTA e incertă! Dobrescu va fi anunțat azi

UTA a câștigat bătătlia cu cluburi importante din țară și străinătate pentru semnătura lui Bautista Cascini. Mijlocașul argentinian încă se află sub contract cu bolivienii de la The Strongest, care încă sunt în cursă pentru câștigarea Copei Sudamericana (după ce au părăsit Copa Libertadores) și au dublă cu brazilienii de la Ceara pe 30 iunie și 7 iulie. „El încearcă să-și rezolve situația cât mai repede și să vină alăuri de noi.

E un jucător în plină competiție, deci antrenat, a mai lucrat cu mine și va fi ușor de integrat. În plus, valoarea și inteligența îl ajută foarte mult, un mijlocaș central cu cifrele lui (n.a. 9 goluri și un assist în 57 de partide la Botoșani și Clinceni) în Liga 1 nu prea găsești. De asemenea, am mare încredere și în Mihai Dobrescu, un fundaș pe care – de asemenea – îl cunosc foarte bine, de picior stâng așa cum îmi doresc eu pentru acea bandă.

El a făcut pasul în Liga 2-a, la U. Cluj, doar pentru că nu mai putea evolua în Liga 1 în acest sezon, dar, să nu uităm, e un fotbalist care a evoluat în play-off, care ne va ajuta 100%. Să nu uităm și că trebuie să avem în lot un anumit număr de jucători români, iar Mihai e alegerea optimă și din acest punct de vedere”, a mai menționat Poenaru. Clubul UTA va anunța astăzi și transferul lui Dobrescu, al 8-lea jucător care semnează în această vară cu arădenii.

Ce jucători mai așteaptă Poenaru în cantonament

Așadar, UTA părăsește mâine dimineață (ora 8,30) Aradul cu 24 de fotbaliști, dar „oficialii” arădenilor au rezervat câteva camere în plus la Rogla. Acolo, Poenaru mai așteaptă doi-trei fotbaliști străini. „Suntem în negocieri avansate cu încă un fundaș stânga și doi atacanți, cu cifre foarte bune.

Vreau să am trei atacanți în lot, doi cu experiență și unul mai tânăr, cu calitate, pe care să-l creștem. Încă mai avem în vedere și un winger, să vedem ce putem rezolva. Lumea, suporterii, trebuie să știe că în final vom avea un lot bun, o echipă respectată, care se va bate de la egal la egal cu toți”, mai susține antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Testul cu Tirana, ca și anulat

Delegația arădeană va călători în jur de 9 ore mâine, iar la orele serii va efectua un antrenament de dezmorțire la Rogla, după care intră în program normal cu două ședințe de pregătire zilnice. Utiștii au bătute în cuie și trei amicale, cu Maritsa Plovdiv (locul 9 din liga a doua bulgară, pe 24 iunie), cu Vojvodina (locul 7 din prima ligă din Serbia, pe 27 iunie) și Radnicki Nis (locul 5 din prima ligă din Serbia, pe 30 iunie).

Tot pe 30, Benga et. comp. ar fi trebuit să dea piept și cu albanezii de la Partizani Tirana, dar aceștia dau semne că vor să anuleze testul, iar azi decizia este împărtășită și de arădeni în condițiile în care lotul nu este, încă, prea stufos.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup