Marfă de calitate la Viitorul Shopping Center! Puştii lui Hagi înving cu 2-1 FCSB, pe Naţional Arena. Echipa lui Teja rămâne pe locul 3, la 5 puncte de CFR Cluj

11 mar 2019 8161 afişări Liga 1
Marfă de calitate la Viitorul Shopping Center! Puştii lui Hagi înving cu 2-1 FCSB, pe Naţional Arena. Echipa lui Teja rămâne pe locul 3, la 5 puncte de CFR Cluj foto: Mediafax

Cumpărătorul, faţă în faţă cu vânzătorul. Un nou prilej de a pune pe tarabă potenţialele ţinte ale cumpărătorului ocupat, momentan, cu lupta de urmărire a CFR-ului. FCSB e încordată, de la antrenor la jucători, şi nu îşi permite paşi greşiţi. Vânzătorul, cu inconştienţa dată de adolescenţă, nu are presiunea gazdelor, ci doar cea transmisă de pe banca ocupată de cel mai mare exemplu din fotbalul românesc.

Vicecampioana începe în forţă pe teren. Coman execută bine o lovitură liberă în minutul 2, Cojocaru respinge cu un efort admirabil, iar mingea ajunsă în faţa porţii e trimisă, inexplicabil, peste poartă de dreptul lui Lucian Filip. Totuşi, e start fals. Presiunea FCSB-ului e subţire, iar puştii lui Hagi prind curaj. E minutul 15 atunci când Ianis îl lansează pe Calcan, iar noul jucător al Viitorului îl execută din unghi pe Bălgrădean. Cinci minute mai târziu, Drăguş încearcă acelaşi lucru de pe partea opusă, de pe stânga, dar ”Pufi” şi-a învăţat lecţia şi respinge. Viitorul face presing ”sus”, blochează mijlocaşii centrali ai FCSB-ului, aşa că echipa lui Teja se pierde în încercările de a lansa mingi lungi către benzi. Moruţan nu există, Tănase apare rar, speranţele gazdelor stau doar în Florinel Coman. Situaţia de pe tabelă se echilibrează înainte de pauză. E minutul 40 atunci când Coman e lansat în adâncime şi, cu toate că e tatonat de un fundaş, reuşeşte să înscrie pe lângă un Cojocaru ieşit prost şi total inutil din poartă. Viitorul scapă de golul doi în minutul 43, atunci când Coman trimite în bară o lovitură liberă.

Fotbal şi execuţii în partea a doua

Teja simte slăbiciunile şi îl scoate pe Nedelcu la pauză. Intră Matei, începe asaltul. Hora şi Coman ratează din poziţii excelente în startul reprizei, însă nici Viitorul nu se lasă. Se joacă precum în America de Sud, fără precauţii tactice, de la o poartă la alta. De Nooijer scapă singur şi trage în Bălgrădean, iar mingea respinsă e şutată în blocaj de Drăguş. Hagi încearcă cu Rivaldinho şi se betonează cu Artean, astfel că jocul se echilibrează, avântul gazdelor e tăiat. Mai mult, Viitorul străluceşte. Ianis Hagi îl lansează cu o pasă excelentă pe Houri, Benzar îl doboară în careu pe francez, şi tot fiul ”Regelui” transformă penalty-ul acordat corect. 2-1 pentru oaspeţi!

Teja e debusolat şi face schimbarea logică. Gnohere intră în locul lui Hora. Însă disperarea încâlceşte jocul, iar ”Bizonul” nu apare la finalizare decât în ultimul sfert de oră, atunci când trimite în înaltul peluzei o minge bună, din centrul careului. Viitorul îşi asumă rolul, se apără şi încearcă pe contraatac, dar risipa de efort se vede chiar şi la adolescenţii din atacul campioanei din 2017. FCSB se mai apropie, extrem de periculos, de poarta ameţitului Cojocaru, însă nu reuşeşte să obţină golul care i-ar aduce punctul nici când Gnohere primeşte mingea, singur cu Cojocaru, în şase metri. Vicecampioana pierde în faţa Viitorului şi rămâne pe poziţia a treia în clasament. Echipa lui Teja mai are nouă etape la dispoziţie pentru a remonta diferenţa de 5 puncte faţă de CFR Cluj.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.