Mai ţine Astra pasul din primăvară? Seto şi Găman, aproape să se transfere

30 dec 2013 5311 afişări Comentează şi tu Liga 1
Mai ţine Astra pasul din primăvară? Seto şi Găman, aproape să se transfere

Astra este liderul neaşteptat la finalul lui 2013, însă formaţia lui Ioan Niculae ar putea suferi câteva pierderi importante în perspectiva părţii secunde a campionatului. Bărboianu şi-a reziliat deja contractul cu giurgiuvenii şi a ales Dinamo, dar pe lista de "aşteptare" sunt şi alţi fotbalişti importanţi, care vor să facă pasul spre următorul nivel.

Printre ei se numără Valerică Găman, fotbalist care a fost aproape în vară să semneze cu Rennes. În cele din urmă, deşi părţile au fost de acord asupra mutării, tehnicianul Philippe Montanier a decis că nu are nevoie de fundaş, astfel că afacerea a căzut. "Prioritatea mea nu este să vând jucători, ci să cumpăr fotbalişti de valoare, să întăresc echipa, nu să o slăbesc", explica ieri patronul Niculae, care astăzi a admis că gruparea pe care o conduce s-ar putea vedea nevoită să renunţe la serviciile unor "senatori de drept", printre ei numărându-se şi fundaşul central, aflat din nou în atenţia francezilor.

"Este o discuţie despre despărţirea de Găman, e o chestie din vară, nu de acum. Nu ne-am opus noi, chiar am ajuns atunci aproape de a bate palma cu o echipă din Franţa, dar se pare că pe ultima sută de metri antrenorul echipei respective nu l-a mai vrut pe Valerică Găman. Am înţeles că au reluat iar discuţiile, acum nu ne vom opune să plece, pentru că dacă unui jucător nu-i stă capul la echipa la care joacă, nu are rost să îl ţii cu forţa.", a spus patronul Astrei, la DigiSport, nu înainte de a aborda "capitolul" Bărboianu fotbalist care a ajuns între timp la Dinamo: "Bărboianu, pentru mine, a fost o mare decepţie. În afară de gură, de fiecare dată când l-am băgat în echipă, toţi tremuram, începând de la antrenor, preşedinte, patron, tremuram când era Bărboianu în teren. Deşi are calităţi, sper să confirme la Dinamo. La Astra, din păcate, nu a confirmat. Şi mai sunt vreo 6 jucători care vor părăsi echipa, unii definitiv, alţii sub formă de împrumut la alte echipe".

Seto, pe picior de plecare

Un alt fotbalist care are şanse mari să părăsească formaţia lui Isăilă în această iarnă este japonezul Takayuki Seto. Niponul a avut o ofertă extrem de tentantă din punct de vedere financiar acum câteva luni, însă a refuzat-o, dorind să facă performanţă cu Astra în Europa. Acum, în schimb, Seto ar putea da curs unei noi provocări, care să îi asigure liniştea financiară pentru tot restul vieţii.

"Takayuki Seto e solicitat de mai mult timp de echipe din afară. Am avut oferte concrete pentru el în septembrie, nu a vrut să plece sub nicio formă. A fost decizia lui, i-am respectat-o. El a spus că nu vrea să plece decât în Europa, a zis că vrea să ajungă şi în naţionala Japoniei, îi doresc mult succes.

Din punctul meu de vedere, i-am creat toate condiţiile lui Takayuki, e japonezul luat de mine acum 7 ani. E un băiat excepţional, de o calitate extraordinară ca om, însă e vârsta, 27 de ani... Şi pentru el şi pentru familia lui, trebuie să realizeze ceva. I-am zis din septembrie: Takayuki, nu o să te oblig niciodată să pleci de la Astra, dacă nu vrei, însă gândeşte-te că atâtea milioane în 2 ani de zile nu vei mai lua niciodată în viaţă. El, ca jucător, nu clubul Astra. Şi cu toate astea, nu l-au tentat banii. A zis că vrea să rămână, pentru că simte că putem face performanţă, dacă nu luăm campionatul, măcar să ne clasăm pe doi
", a mai spus Ioan Niculae.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.