Mai Rapid, mai puțin furios!** Teixeira ține Giuleștiul în luptă: Severin-Rapid 0-1

Mai Rapid, mai puțin furios!** Teixeira ține Giuleștiul în luptă: Severin-Rapid 0-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Giuleștenii au câștigat la Severin primul meci în deplasare în acest sezon, după un meci în care au jucat până au marcat

„Dacă nu la Severin atunci unde?” a fost deviza pe care și-a asumat-o Sabău, după un sezon început cu eliminarea din cupele europene și continuat împleticit în campionat. Oltenia nu-i priise Rapidului acum o lună, dar Pandurii are alt calibru față de nou-promovata de la Dunăre. Cu Bozovic testat stoper, ca o contră tardivă parcă la controversa reprofilării lui Martinovic, dar și cu o tripletă ofensivă Pancu-Ilijoski-Goga, plasată la intimidarea adversarului, Sabău a renunțat din start la precauție și s-a năpustit să-și asigure primul succes afară. Riscul a implicat și ocazia gazdelor din debut, Arnăutu băgându-l în meci și pe brazilianul Pecanha, inspirat la prima intervenție.

Rapid nu a fost perturbată de contraatacul severinean și a presat până când a văzut mingea dincolo de fostul giuleștean Marinescu. Acesta a scos devierea lui Goga cu capul, dar apoi doar a asistat la schema care a adus Rapidul în avantaj. Milsavljevic a scos ideal din fază fixă pentru apariția din linia a doua a lui Teixeira, care, ca la volei, a spart blocajul oltenilor. Golul de siguranță a liniștit ofensiva rapidistă, oaspeții nemaicălcând în careul advers până la pauză. Arnăutu a hărțuit cuplul neomogen de stoperi Bozovic-Oros, ultimul faultând la limita eliminării pentru a-l opri pe cvasidebutantul din atacul Severinului, care demarase spre egalare. Rapidul furios din prima parte a revenit după pauză la starea oficială a acestui sezon, fadă și crispată, stând într-o eternă expectativă a ocaziei de a contraataca. Doar cei 300 de fani au zburdat ăn peluză cântând permanent, captând atenția în balanță cu plictiseala din teren. O repriză secundă în care gazdele nu au putut, iar giuleștenii nu au încercat a adus un final tensionat în rândul fanilor, incitați șide un central care s-a asigurat că Severinul nu dă lovitura întâmplător pe final, fluierând fault la orice minge survola careul, Iritați de cele 11 meciuri fără succes ale favoriților și fotbalul oferit cu eprobeta de Rapid, publicul a oferit refrenul serii: „Huo!” Rapidul câștigă în deplasare pe un teren unde toți își fac calcule de ameliorare a „adevărului”, dar rămâne cu restanțe la capitolul fotbal ofensiv. Și le-a asumat probabil de când l-a instalat pe Sabău.

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL MINUT CU MINUT AL MECIULUI


SEVERIN: Marinescu – Mitic, Al. Durimel, Bălău, Giurgiu – Zaharia, Golic, Olah, Moutinho – Arnăutu, Vancea

Rezerve: Iordan, Buleică, Abba, Fl. Pătrașcu, Neacșa, Gugu, J. Thomas

RAPID: Pecanha – Milisavljevic, Wallace, Oros, Bozovic – Pancu, Al. Coman, Codrea, Teixeira – Goga, Ilijoski

Rezerve: Albuț, Bilașco, Roman, Ciolacu, Grigorie, Al. Ioniță, Renan

Arbitri: L. Rusandu, S. Gheorghe, G. Neacșa


Neluțu Sabău intenționează să-l titularizeze la Severin pe sud-americanul de 23 de ani

Renan, cum te simți la Rapid?
Sunt extrem de fericit mai ales pentru că am debutat. Am drept de joc după atâta timp în care am suferit uitându-mă la colegii mei fără ca eu să pot să-i ajut. Tocmai ce a venit și familia alături de mine așa că fericirea îmi e completă acum.

Vii din țara fotbalului. Cum ți se pare campionatul românesc?
Fotbalul de aici e foarte tacticizat. Totul este calculat, echipele stau bine în teren, jucătorii nu ies din cuvântul antrenorilor. În Brazilia suntem mai lejeri, jucăm liber pe teren, să improvizăm.

Ai menționat perioada în care nu ai jucat. Ce simte un jucător când îi este interzis acest lucru?
A fost un moment cumplit. Să vii într-o țară străină, la zece mii de kilometri distanță de casă, de familie, fără să cunoști limba, fără să știi pe nimeni și, mai ales, să conștientizezi că problema nu e la tine, ci la impresari, patroni, atunci e și mai greu. În acele momente, m-am agățat numai de Dumnezeu, mă rugam ore în șir în camera mea ca să scap de acest coșmar și uite că în final, totul s-a rezolvat.

Cum de ai ales România?
Mi s-a oferit un scenariu interesant. Au venit două oferte, una de la Astra și una de la Rapid. Am ales Giuleștiul pentru că știam că e o echipă mare care se luptă an de an la titlu, care are o istorie fascinantă și uite că nu îmi pare rău nici măcar o secundă. Avem niște fani minunați, am fost primit ca un copil și nu pot decât să-mi doresc să joc mulți ani aici.

Să înțeleg că îți place…
Da, da. Mă simt ca la Rio, parcă văd Copacabana (râde). E octombrie și uite ce cald e. Recunosc că mi-e groază de luna ianuarie. Am auzit că aici e foarte frig. Eu n-am văzut niciodată zăpada, nu știu cum e să mergi prin ea, cum e să înghețe totul în jur și cred că acest lucru va fi o mare problemă pentru mine.

Menționezi des divinitatea…
Da, Dumnezeu este totul pentru mine, este casă, este familie, El e unicul care mă ajută și îmi dă putere. În plus, mi-a adus fericire trimițându-mă să joc la Rapid și ajutându-mă să mă acomodez repede.

„Poate ajung și la națională”
Ai dat deja trei goluri…
Până și cei din Brazilia au rămas uimiți de mine. A ajuns vestea reușitei mele până acolo, la rude, prieteni, ziariști care deja m-au sunat să facă interviuri cu mine. Nici prin cap nu mi-a trecut că am să încep atât de bine. Cu toții ne dorim să facem jocuri bune la debut, însă nu chiar trei goluri. Eu nu-mi amintesc să fi marcat de atâtea ori într-un meci…(râde)

Ai gustat mâncarea noastră, știi și cuvinte în română?
Sunt de trei luni, și vreau ca peste un an de zile să vorbesc limba voastră la perfecție. Da, mă simt bine, mă simt ca și copilul vostru, simt că avem același sânge și îmi place enorm. Poate ajung și la națională, cine știe?

Spune-mi ce ți-a plăcut cel mai mult de când ești aici?
Pe primul loc am să pun ziua când familia mea a ajuns aici, pentru că ea este forța mea. Acela va fi un moment care îmi va rămâne mult timp în memorie pentru că niciodată n-am stat atât de departe de ai mei. Apoi urmează prima zi în Giulești, când, spectator fiind, am descoperit ce galerie superbă avem.

Ce faci în timpul liber?
Ascult muzică. Aveți o melodie pe care o ascult foarte des, aia cu „departe de tine” (n.r: Holograf – Cât de departe), care mi se potrivește pentru că și eu am stat departe de ai mei. (Zăbovește o secundă apoi începe s-o fredoneze). Departeee de tineee….nana…(Se oprește apoi râde cu poftă). La început nu știam ce înseamnă, dar mi-au zis colegii că versurile se aseamănă cu situația mea, așa că de fiecare dată când o ascult le zic tuturor «hei, uite asta-i melodia mea». Hahahaa…

Altceva ce-ți place?
Îmi place să mă plimb. De curând, mi-am luat soția și fiica și ne-am dus peste tot, am făcut-o pe taximetristul lor. Le-am urcat în mașină și le-am dus în Herăstrău, în Centrul Vechi, ne-am plimbat cu bărcuța, am fost peste tot. Abia aștept să cunosc toată România, cum am o zi liberă, cum mă urc în mașină și plec hai hui.


Sabău se confruntă cu probleme de lot, Cristi Oros și Nicolae Grigore s-au accidentat și nu vor juca diseară la Severin. Astfel, Sabău se gândește să-l trimită pe Bozovic fundaș central și pe Mihai Roman în linia de mijloc

Dl. Copos este un om foarte atent, calculat. E tipul de persoană care vede, știe tot
Renan Silva, mijlocaș Rapid

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele