Machado şi Madeira continuă la FC Braşov după ce au ameninţat cu memorii la FIFA

3 iun 2014 673 afişări Liga 1
Machado şi Madeira continuă la FC Braşov după ce au ameninţat cu memorii la FIFA
Ricardo Machado şi Bruno Madeira, ambii cu faţa, vor continua la FC Braşov şi în noul sezon al Ligii 1. Foto: Marius Dumbrăveanu
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA
  • Fundaşul Ricardo Machado şi mijlocaşul Bruno Madeira şi-au încasat restanţele financiare după ce au notificat clubul FC Braşov că vor înainta memorii la FIFA pentru a fi declaraţi liberi de contract
  • Cei doi jucători portughezi vor continua la echipa lui Cornel Ţălnar şi în noul sezon al Ligii 1

 

FC Braşov îşi rezolvă problemele interne pas cu pas sau mai mult obligat. Ameninţaţi de Ricardo Machado şi Bruno Madeira cu rezilierea contractelor unilateral şi cu adrese către FIFA, dacă nu li se vor achita restanţele financiare în termen de cinci zile, oficialii trupei transilvănene au reacţionat imediat. Conturile celor doi jucători portughezi au fost alimentate, astfel că situaţia a fost dezamorsată. Fundaşul şi mijlocaşul au parte acum de o vacanţă liniştită şi se vor întoarce la Braşov pentru a evolua şi în noul sezon al Ligii 1.

Madeira şi Machado sunt, alături de Ştefan Grigorie, siguri că vor continua şi în sezonul viitor la FC Braşov. Interesant este că situaţia celor doi jucători de bază din agrenajul echipei lui Cornel Ţălnar a fost rezolvată urgent ştiindu-se, potrivit monitorulexpres.ro, că ambii au fost ademeniţi cu oferte tentante atât din Liga 1, cât şi din străinătate. Totuşi, în cazul în care lusitanii nu-şi primeau banii şi erau declaraţi jucători liberi de contract de către FIFA, ei nu ar fi putut evolua în campionatul românesc timp de şase luni. În schimb, puteau semna cu orice echipă din străinătate.

Ofertaţi din Portugalia, Ungaria şi Grecia

Ricardo Machado (25 de ani, foto mic 1) a venit la Braşov în vara lui 2011 liber de contract şi după un prim sezon în care a prins sporadic prima echipă, în ultimele două campionate s-a impus ca titular, indiferent de antrenorii care au stat pe banca tehnică la FC Braşov. În sezonul recent încheiat, Machado a fost unul dintre căpitanii echipei. Evoluţiile bune din ultima vreme au atras atenţia câtorva cluburi din Liga 1, dar şi din Portuglia şi Ungaria. Anul trecut, Machado şi-a prelungit contractul cu FC Braşov până în vara lui 2016.

Nici Bruno Madeira (29 de ani, foto mic 2) nu a dus lipsă de oferte în această vară, mijlocaşul fiind considerat atractiv în cazul în care fi fost declarat liber de contract. „Gatusso“ de Braşov a fost urmărit de câteva echipe din Portugalia, dar şi de o echipă de primă ligă din Grecia. Madeira a fost adus la Braşov tot în vara lui 2011, liber de contract. Mijlocaşul portughez este apreciat în rândul jucătorilor şi antrenorilor pentru dăruirea sa în teren.


Cu şase jucători portughezi a terminat sezonul Ligii I FC Braşov: Serginho (28 de ani), Ricardo Machado (25), Diogo (29), Bruno Madeira (29), Diogo Fonseca (29) şi Davide Dias (31).


Davide Dias are viitorul incert la echipa lui Ţălnar. Deşi mai are contract cu gruparea braşoveană, Davide nu mai este dorit în lot şi pentru sezonul viitor, astfel că se caută soluţii pentru a i se rezilia contractul.

26 de prezenţe şi 3 goluri a avut Bruno Madeira în ultimul sezon al Ligii 1 pentru FC Braşov. Titular a fost de 21 de ori

31 de apariţii şi un gol a acumulat Ricardo Machado pentru braşoveni în sezonul Ligii 1 recent încheiat. În toate aceste prezenţe a fost folosit ca titular

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.