Lupescu merge în Parlament! Ce şi-a propus Kaiserul: "Sunt încrezător că voi avea succes"

12 mar 2018 3098 afişări Comentează şi tu Liga 1
Lupescu merge în Parlament! Ce şi-a propus Kaiserul: "Sunt încrezător că voi avea succes"
  • În vârstă de 49 de ani, Ionuţ Lupescu îşi continuă călătoria prin ţară pentru a lua pulsul oamenilor care trăiesc şi muncesc pentru fotbal.

Aflat în campanie pentru alegerile FRF de pe 18 aprilie, fostul mijlocaş s-a întâlnit azi cu factorii de decizie din Piteşti, locul din care au pornit spre elita fotbalului câţiva jucători care de clasă.Lupescu şi-a expus în faţa celor cu care s-a întâlnit şi o parte a planului său de redresare a fotbalului, a sportului în general. Desigur, principalul motor îl reprezintă construirea unui cadru potrivit pentru dezvoltarea sportului.

"În prima parte a zilei de astăzi m-am întâlnit cu membrii afiliaţi din judeţul Argeş. Le-am transmis că vreau ca, până la sfârşitul anului, să ajung în Parlament cu o lege care să creeze condiţiile pentru dezvoltarea sportului. Sunt foarte încrezător că voi avea succes. Legiuitorul asteapta un partener credibil în fotbal. Aceasta este cea mai mare problema a fotbalului nostru: credibilitatea. Sportul trebuie să devină o prioritate, la nivel naţional.

Le-am transmis oamenilor de fotbal din Argeş că am de gând să îmi folosesc toată credibilitatea acumulată atât ca jucător, cât şi ca oficial al UEFA, pentru a convinge decidenţii politici să ne aşezăm la masă şi să facem împreună legi de susţinere pentru sport", a notat pe pagina sa de facebook omul cu 74 de selecţii şi 6 goluri pentru naţională.

Lupescu a intrat apoi adând în fondul problemei: banii. "O altă problemă discutată, şi aceasta strâns legată de componenta legislativă, este cea a finanţărilor. Le-am transmis informaţiile primite de la specialiştii cu care m-am consultat: există suficienţi bani în piaţă, aceasta situându-se la nivelul anului 2008, problema este însă aceeaşi: credibilitatea. În prezent, în zona fotbalului, mediul de business nu are un partener de dialog credibil şi nu este tentat să investească. Îmi doresc să schimb această percepţie şi ştiu că am capacitatea să o fac", a scris Lupescu pe pagina sa de facebook. Pentru şefia FRF s-au înscris Răzvan Burleanu, preşedinte în exerciţie, Sorin Răducanu, Victoraş Iacob, Marcel Puşcaş şi Ionuţ Lupescu.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.