Lupescu loveşte după atacul lui Burleanu: "Acuzaţii mincinoase şi puţine realizări". Kaiserul explică "ieşirea" şefului FRF şi susţine că va apela la justiţie. "Se tem că vor pierde alegerile"

5 mar 2018 8014 afişări Liga 1
Lupescu loveşte după atacul lui Burleanu: "Acuzaţii mincinoase şi puţine realizări". Kaiserul explică "ieşirea" şefului FRF şi susţine că va apela la justiţie. "Se tem că vor pierde alegerile" Foto Mediafax

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declanşat azi un atac cu bătaie lungă, dur, către Ionuţ Lupescu, adversarul său de la alegerile pentru şefia FRF, programate pe 18 aprilie. Înrtr-un text publicat pe siteul său, Burleanu susţine că fostul număr 5 al naţionalei şi Mircea Sandu ar fi folosit firme aflate în proprietatea "Naşului" pentru spălare de bani. Lupescu a răspuns în această seară, printr-un text publicat pe pagina sa de facebook.

"Iată că a început campania murdară de care vă anunţam zilele trecute. Este unica modalitate a actualei administraţii a FRF de a conduce fotbalul: multe acuzaţii mincinoase şi puţine realizări. Nimic nu poate compensa însă lipsa rezultatelor, nimic nu poate acoperi această realitate. Una peste alta, este foarte interesant că preşedintele FRF a aşteptat patru ani până să descopere atâtea atrocităţi comise de către mine.

Vă promit că, în cazul meu, nu va dura atât timp, iar lucrurile pe care le voi descoperi vor lua calea normală a justiţiei. Aşa este normal şi aşa trebuia să procedeze şi preşedintele FRF, dacă avea suspiciuni de asemenea natură. Tot la justiţie probabil voi apela în cazul însăilărilor ilogice făcute de actualul preşedinte al FRF. Sunt convins că ultimul atac al încă preşedintelui FRF va fi urmat şi de altele. Ele sunt consecinţa temerilor din ce în ce mai mari că vor pierde alegerile, după ce din ce în ce mai mulţi membri afiliaţi îmi acordă susţinerea lor", a scris Lupescu, pe pagina sa de facebook.

Lupescu, unul dintre candidaţii la alegerile care vor avea loc pe 18 aprilie pentru preşedinţia FRF, a ocupat funcţia de director general în cadrul forului între 2005 şi 2011, perioadă în care preşedinte era Mircea Sandu. Actulalul şef de la "Casa Fotbalului" îi acuză acum pe cei doi că au folosit firme deţinute de Sandu pentru a spăla bani. Într-un text cu titlul "Episodul 1 – Învăţăturile Naşului pentru Ionuţ Lupescu", Răzvan Burleanu pretinde că FRF a făcut plăţi de aproape un milion de euro către acele firme.

"Înainte de 2005, pe toată perioada în care Ionuţ Lupescu a fost Director General FRF, dar şi după 2011, a fost racordată la FRF o firmă care a prestat multiple servicii către FRF. Este vorba de VISIT SRL. Facturile sunt formulate vag, de tipul «servicii cazare» sau «bilete avion», fără informaţii punctuale, fără cantităţi, dar cu toate acestea erau acceptate la plată. Cum să nu fi fost dacă acţionarii VISIT SRL erau chiar preşedintele Mircea Sandu şi fiul său, Dan Mircea Sandu? Cum să nu fi fost când firma lui Mircea Sandu factura fix biletele de avion pentru… preşedintele Mircea Sandu. Alături de ei, Marian Albu, trezorierul FRF, şi fiul său, Adrian Albu. Unde mai pui că la VISIT SRL lucra şi nepoata Naşului, Andreea Sandu?

VISIT SRL, cu Albu senior şi junior acţionari, avea contracte cu FRF. Avea şi cu Loteria Română, unde Albu junior era director de marketing. FRF avea fondurile la Banca Internaţională a Religiilor. Unde, trezorier, era Albu senior. Ce lume mică, nu-i aşa?", a notat Răzvan Burleanu, pe blogul său.

Burleanu aduce în discuţie şi firma Carpatin: "Ca să completeze tabloul «turistic», Mircea Sandu şi Marian Albu deţineau, alături de Ştefan Chiţu, membru al Comitetului Executiv FRF la acea vreme, complexul hotelier Muntenia din Câmpina, prin firma Carpatin la care erau acţionari. Loturile naţionale, în special cele de fotbal feminin, nu au avut cum să rateze acest hotel, la fel cum multe alte evenimente federale trebuiau găzduite musai la Câmpina. Cine îşi imaginează că exista vreun beneficiu la nivel de reduceri e naiv… Preţurile erau mult peste cele ale pieţei la acel moment!".

O altă firmă menţionată de Răzvan Burleanu este Millenium, unde acţionari erau fiica lui Mircea Sandu, Raluca, şi soţul ei Ziv Tetelman. "Cea mai prolifică firmă în raport cu FRF din categoria acestor companii născute să sifoneze banii fotbalului spre buzunarele Naşului şi ale privilegiaţilor se leagă de numele Milenium. Fie că vorbim de Milenium Clading, Milenium Clima sau Milenium Food & Beverages, la nivelul acţionariatului îi găsim pe Raluca Sandu, pe Ziv Tetelman (soţul său), sau pe ambii", scrie Burleanu.

"Dar cum întorcea Naşu banii acasă prin complexul Millenium? 1. Prin servicii de catering şi restaurant facturate de FRF, inclusiv la meciurile echipei naţionale, la preţuri uneori triple faţă de costurile de astăzi. 2. Prin servicii de proiectare, cum a fost cazul la Centrul de Fotbal Buftea. 3. Prin servicii de execuţie, după ce o altă firmă din grup finaliza serviciile de proiectare.

Dacă la proiectare sau execuţii se mai oboseau să descrie, sumar, pe factură, serviciul oferit, la nivel de catering era suficient “servicii restaurant” sau „organizare eveniment”. Facturile erau oricum aprobate imediat, deşi nu există un contract iar facturile nu precizau preţurile!", a adăugat Burleanu.

Răzvan Burleanu a publicat şi două grafice care arată cifrele de afaceri ale firmelor respective, în perioada în care Lupescu şi Sandu au lucrat la FRF. Conform graficelor, acele firme au încasat cei mai mulţi bani în 2008, când România a participat la Campionatul European.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.