LPF, în război cu deţinătorii de drepturi TV ale Ligii 1. Miza: schimbarea orelor de transmisie. Se cere renunţarea la partidele jucate luni

13 nov 2018 5088 afişări Liga 1
LPF, în război cu deţinătorii de drepturi TV ale Ligii 1. Miza: schimbarea orelor de transmisie. Se cere renunţarea la partidele jucate luni

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, e nemulţumit din cauza orelor la care sunt programate meciurile din Liga 1 Betano şi a explicat pe Facebook ce ar trebui să facă televiziunile care au drepturile de transmisie a jocurilor din primul eşalon fotbalistic.

"Stabilirea programului meciurilor din Liga I Betano trebuie să se facă ţinând cont, în primul rând, de suporterii care înfruntă vremea rea şi vin la stadion. Nu este normal să se dispute lunea meciuri din Liga I Betano. De asemenea, nu este normal ca meciurile programate în acest anotimp în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică să înceapă atât de târziu, adică la ora 21:00 sau la 20:30. Înainte de a fi un produs comercial şi de televiziune, fotbalul trebuie să rămână al suporterilor care îşi susţin echipa favorită din tribunele stadioanelor. Fac un apel public faţă de televiziunile deţinătoare de drepturi să ţină cont şi de dorinţa cluburilor şi a suporterilor fotbalului românesc atunci când propun programul etapelor din Liga I Betano", a scris Justin Ştefan pe contul său de facebook.

Se vizează şi renunţarea la partidele programate luni seară, deoarece cluburile şi suporterii nu le agreează, stadioanele sunt goale şi, în plus, nu există nici audienţă TV.

De asemenea, cei de la LPF au creat un sondaj în care invită fanii să răspundă dacă sunt de acord sau nu ca ultimele meciuri din campionat să se dispute cel târziu de la ora 19:00: "LPF doreşte să vină în sprijinul suporterilor care merg la stadion şi vă propune următorul sondaj de opinie. Sunteţi de acord ca ultimele meciuri din Liga 1 Betano, programate vineri, sâmbătă şi duminică să înceapă cel mai târziu la ora 19.00?"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.