LPF: „Din punct de vedere sportiv transferurile de la U Cluj la Petrolul sunt legale”** Vezi reacția celor de la Ploiești

LPF:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alenxandru, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că din punct de vedere sportiv transferurile jucătorilor de la „U” Cluj la Petrolul Ploiești, cercetate de DIICOT, sunt corecte, chiar dacă ar fi fost făcute cu titlu gratuit.

„Nu cunosc problema, nu a venit nicio înștiințare de la DIICOT. Nu vă pot spune dacă jucătorii au plecat liberi pentru că e vorba de contracte și sunt lovite de confidențialitate. Eu sunt doar un administratrator. Conform regulamentului ligii, dacă la acordul de transfer nu e prevăzută nicio sumă, niciodată, sub nicio formă nu mai poate să apară un act adițional prin care să se stipuleze o sumă. Pentru că atunci contractul devine nul. Ai spus că nu iei bani, cu titlu gratuit merge cât e sub contract cu tine. Clubul cedent nu mai poate solicita printr-un act adiacent vreo sumă de bani. Din punctul de vedere al ligii nu e nicio problemă. Eu am primit niște acte corecte, au îndeplinit condițiile mele de înregistrare și cu asta basta. E opțional dacă e trecută o sumă de transfer sau nu. Acordurile de transfer s-au legitimat. A fost voința unui patron care și-a eliberat jucătorii de contract cu fosta echipă. În ce condiții, e opțiunea lui. De vreme ce s-a eliberat un document cu ștampilă, cu număr de înregistrare de la «U» Cluj, cu semnătura jucătorului și a reprezentantului clubului, din punct de vedere sportiv e corect. Și jucătorul a venit la un club care l-a preluat. Dacă acordul are trei semnături, jucătorul, clubul cedent și clubul cesionar, nu e nicio problemă. Dacă e cu «lovele» bine, dacă nu tragi o linie și atât„, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretrarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Director general FC Petrolul: Ni s-au solicitat toate contractele jucătorilor și angajaților

Directorul general al FC Petrolul, Daniel Capră, a declarat, miercuri, după ce lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au percheziționat sediul grupării prahovene, că polițiștii i-au solicitat contractele tuturor jucătorilor și angajaților, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Pot spune că a fost o acțiune surprinzătoare a câtorva lucrători de la Departamentul Crima Organizată Prahova, la solicitarea DIICOT Cluj. Ni s-au solicitat documente, mai precis contracte ale tuturor jucătorilor și ale angajaților, tot ce face obiectul anului în curs. Totul a decurs civilizat și normal pentru acest gen de acțiune. Nu pot să comentez spusele organelor de cercetare în privința unor sume de bani. Jucătorii veniți de la Universitatea Cluj sunt jucători ai Petrolului, au venit prin transfer și nu cred că riscăm nimic„, a spus Capră.

Daniel Capră a afirmat că imaginea grupării prahovene este afectată de această acțiune a DIICOT. „Nu vreau nici să speculez și nici să cred că este ceva necurat că acest fapt se întâmplă chiar înaintea meciului cu «U» Cluj (n.r. – vineri, la Ploiești). Am vorbit cu domnul Walter și l-am informat despre cele petrecute. Este drept, după această acțiune, imaginea clubului a fost șifonată, dar atâta timp cât nu avem nimic de ascuns nu cred că vor fi probleme. Persoanele competente vor studia actele și sper că își vor face datoria”, a completat Capră.

La rândul său, comisarul-șef în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Constantin Furtună, a declarat că actele ridicate de la sediul FC Petrolul vor fi trimise la Cluj-Napoca. „Nu este cazul nostru, ci al colegilor de la Cluj. Acțiunea pe care am desfășurat-o la sediul clubului Petrolul a vizat exclusiv actele referitoare la transferuri. Acțiunea a venit în sprijinul colegilor de la Cluj, am ridicat mai multe documente pe care le vom trimite acestora”, a anunțat Furtună.


Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) informează că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acționat în scopul obținerii unor beneficii financiare substanțiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

Poliția Română precizează că sportivii sunt înregistrați la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimează că, prin această modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arată Poliția Română, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

Miercuri, 14 noiembrie, în baza autorizațiilor emise de Tribunalul Cluj, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au efectuat două percheziții la sediile a două cluburi sportive, informează Poliția Română.

Perchezițiile au vizat ridicarea unor înscrisuri și documente, precum și identificarea tuturor persoanelor implicate și a participației acestora, într-un caz de delapidare.

Concret, la data de 9 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca-Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor s-au sesizat din oficiu cu privire la existența în cadrul unui club sportiv din județul Cluj, a unui grup infracțional organizat ce a acționat în vederea delapidării clubului.

Cauza a fost înaintată la DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj pentru competentă soluționare.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale «in rem», sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inițiere/constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 și 3 din Legea 39/2003 și art.215 indice 1 al.1, 2 Cod penal”, se arată într-un comunicat de miercuri al DIICOT.

Concret, potrivit DIICOT, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acționat în scopul obținerii unor beneficii financiare substanțiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

„Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotați pe piață cu o valoare ridicată, estimata la aproximativ 11.000.000 de euro și care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziției, în contextul unei situații financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate.

Procurorii DIICOT au efectuat percheziții în municipiile Cluj – Napoca și Ploiești, la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării de documente și alte mijloace de probă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj a obținut autorizație de percheziție de la instanța clujeană într-un caz în care s-a început urmărirea penală pentru constituire de grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave, referitor la transferarea cu titlu gratuit a mai multor fotbaliști între cluburile U Cluj și Petrolul Ploiești, informau surse judiciare.

Finanțatorul Universității Cluj, Florian Walter, a anunțat, la finalul sezonului 2011/2012, că părăsește gruparea ardeleană, urmând ca majoritatea jucătorilor de valoare din lot să se transfere la Petrolul Ploiești, club la care dorește să se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamăgit de autoritățile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat în susținerea echipei.

În vara acestui an, Petrolul Ploiești a transferat cincisprezece fotbaliști de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundaș, 25 ani), George Galamaz (fundaș, 31 ani), Lukasz Szukala (fundaș, 27 ani), Constantin Grecu (fundaș, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocaș, 29 ani), Laurențiu Marinescu (mijlocaș, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocaș, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocaș, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani), Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani), Sebastian Cojocnean (mijlocaș, 25 ani), Vlad Morar (atacant, 18 ani), Dorinel Popa (mijlocaș, 23 ani) și Ionuț Neag (fundaș, 18 ani).

Mediafax
 

Robert ZANFIR / Redactor
Autor Prosport.ro si la ziarul Prosport. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen