LPF anunță măsuri drastice pentru cluburile din Liga 1 cu focare de coronavirus! Anunțul lui Justin Ștefan

Autor: George Nistor Publicat: 25 Jul. 2020, 20:31 Actualizat: 26 Jul. 2020, 00:46 Fotbal Intern

LPF anunță că va implementa măsuri drastice pentru sezonul viitor de Liga 1 pentru a evita focarele de coronavirus. Oficialii de la Ligă pregătesc un protocol foarte bine pus la punct pentru ca primul eșalon să nu se mai confrunte cu situația din prezent.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, consideră că ceea ce s-a întâmplat pe finalul acestui sezon, în care foarte multe echipe au dezvoltat adevărate focare de COVID-19, va reprezenta un nou punct de plecare pentru viitoarea ediție.

LPF va implementa măsuri drastice. Cluburile din Liga 1 trebuie responsabilizate

Ștefan susține că echipele din Liga 1 trebuie responsabilizate la maximum, astfel că forul național va implementa un set de măsuri menite a proteja sănătatea jucătorilor și a staff-urilor. Oficialul este de părere că aceasta este unica șansă pentru ca fotbalul să continue în condiții mai bune din sezonul 2020-2021.

Justin Ștefan anunță că formațiile care vor dezvolta focare de infecții cu coronavirus vor pierde meciurile la masa verde, cu 3-0. Acesta nu ia în calcul activarea noului protocol în actuala ediție.

„Din acest sezon, am tras învățămintele necesare pentru sezonul următor. Testarea din 14 în 14 zile nu este eficientă. Avem nevoie de o testare din 7 în 7 zile. Sancțiunile nu au niciun efect. Există o singură sancțiune care poate fi impusă și să aibă efect. În cazul cluburilor care au mai multe cazuri: 3, 5 sau 6 cazuri, să se impună izolarea pentru 14 zile și pierderea meciurilor cu 3-0. Consider ca acest lucru îi va responsabiliza mai mult.

Obiectivul, în sezonul următor, este acela de a termina competiția pe teren, de a încasa banii din drepturile TV, de a nu mai exista cazuri de Covid-19, focare, cum am avut în acest sezon, și cred că toată lumea ar trebui să fie de acord. Sancțiunea pe care o propun cred că-i va responsabiliza mult mai mult pe conducătorii cluburilor”, a declarat Justin Ștefan pentru AntenaSport.

Autor: George Nistor Publicat: 25 Jul. 2020, 20:31 Actualizat: 26 Jul. 2020, 00:46 Fotbal Intern
Pe aceeași temă