LPF a anunţat introducerea sistemului VAR, Contra vrea alte schimbări: "De asta avem nevoie, nu de arbitraj video"

15 dec 2017 2020 afişări Liga 1
LPF a anunţat introducerea sistemului VAR, Contra vrea alte schimbări: "De asta avem nevoie, nu de arbitraj video"

LPF a anunţat că Liga 1 se va însrie, din sezonul viitor, pe lista campionatelor care au la dispoziţie tehnologia video pentru a scăpa de greşelile de arbitraj, dar Cosmin Contra atrage atenţia asupra unei alte probleme stridente în fotbalul românesc.

Selecţionerul consideră că tehnologia video nu e cu adevărat utilă în toate situaţiile şi ar dori ca forurile care conduc sportul rege în România să-şi îndrepte atenţia spre dezvoltarea infrastructurii şi spre asigurarea unor condiţii de joc care să nu pună în pericol integritatea jucătorilor.

"În multe momente această tehnologie e utilă, alteori nu. Noi avem nevoie de gazoane impecabile, nu de video arbitraj. Avem nevoie de cât mai multe stadioane bune, cu gazoane pe măsură, nu cum s-a întâmplat la Sepsi - Iaşi.  Spectacolul nu există, nu e un meci de fotbal, ci unul de luptă", a spus "Guriţă", pentru Telekom Sport.

Aprobat cu 13 voturi pentru şi o abţinere de către cluburile din Liga 1, sistemul VAR va "debuta" în play-off, când cel mai important meci al etapei va putea beneficia de arbitraj video. Din sezonul viitor, arbitrajul video va fi introdus pentru toate meciurile, a anunţat Gino Iorgulescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.