Lot subţire la reunirea Iaşiului. Doar patru noutăţi la primul antrenament al lui Mihai Teja la Poli Iaşi. Fostul antrenor al FCSB, dezamăgit de infrastructură găsită

18 iun 2019 2745 afişări Liga 1
Lot subţire la reunirea Iaşiului. Doar patru noutăţi la primul antrenament al lui Mihai Teja la Poli Iaşi. Fostul antrenor al FCSB, dezamăgit de infrastructură găsită
Mihai Teja nu a prea fost încântat la primul antrenament în care a condus-o ca antrenor principal pe Poli Iaşi. Foto: Poli Iaşi
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

Vacanţa a luat sfârşit în Copou. După ceva mai mult de două săptămâni de vacanţă, fotbaliştii Politehnicii au reluat antrenamentele, luni seară, sub comanda lui Mihai Teja. Noul tehnician a avut la prima sa şedinţă de pregătire la Iaşi un lot de 24 de jucători, dar unii dintre aceştia vor părăsi Iaşiul.

Prezent la stadion, Mihăescu a avut o discuţie cu oficialii ieşeni şi şi-a reziliat contractul, acelaşi lucru urmând să se întâmple şi cu Rus, Gallego şi Enoh. Platini a lipsit nemotivat de la reunire şi va fi sancţionat, singurul învoit fiind Teixeira. În ceea ce priveşte noutăţile, acestea sunt fundaşii stânga Alexandru Negrea (Augsburg) şi Mocanu Răzvan (Anglia, Kettering Town) şi mijlocaşii Florian Loshaj (Roda Kerkrade, Liga 2 Olanda) şi Alessio Carlone (Patro Eisden, Liga 3 Belgia).

Jucătorii prezenţ la reunire:
portari: Denis Rusu, Ştefan Târnovanu, Teodor Axinte (ultimii doi reveniţi de la echipele unde au fost împrumutaţi), Jacob Samnik, Alberto Cobrea;
fundaşi: Gabriel Bosoi, Laurenţiu Rus, Mocanu Răzvan (fundaş stânga, Anglia, Kettering Town), Licuţă Mihăescu, Ovidiu Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Narcis Bădic, Adria Gallego, Ionuţ Panţîru, Vlad Danale (revenit de la Snagov), Alexandru Negrea (fundaş stânga, Augsburg 2, Liga 2 Germania);
mijlocaşi: Alexandru Zaharia, Marius Chelaru, Mario Pipoş, Francisc Cristea, Florian Loshaj (mijlocaş central, Roda Kerkrade, Liga 2 Olanda), Alessio Carlone (mijlocaş ofensiv, Patro Eisden, Liga 3 Belgia);
atacanţi: Lewis Enoh, Sabin Moldovan.

La stadion au fost prezenţi şi juniorii Alexandru Zaharia, Tanase Andrei, Dodan Robert, Armeanu Mihai, Andrei Moisa, Dragoş Ţibucanu, Ionuţ Rusu şi Vasilică Vlădeanu, dar aceştia nu au rămas la antrenament.

Faţă de lotul din sezonul trecut, au plecat din Copou următorii 12 jucători: Burlacu, Gardoş, Nascimento (au revenit la echipele de la care au fost împrumutaţi), Mino, Garros, Patrick Petre, Mihăescu, Semedo (aflaţi la final de contract), Qaka (transferat la U Craiova), Sanoh (plecat la Mediaş), Sin (plecat la Sf. Gheorghe) şi Cioinac (contract reziliat), iar în curs de plecare mai sunt Rus, Enoh şi Gallego.

Dezamăgirea lui Mihai Teja

Înainte de a ieşi la primul antrenament cu noii săi elevi, antrenorul Mihai Teja şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că nu au fost demarate lucrările de schimbare a suprafeţei de joc de pe terenul de antrenament, aşa cum s-a promis în urmă cu o săptămână.  

”Da, e un nou început. În orice moment trebuie să o iei de la capăt, indiferent de echipă, de meserie, trebuie să o iei de la capăt, în speranţa că totul va fi bine. Din păcate, cum am spus de la început, e foarte importantă infrastructura. Pentru a etala un fotbal bun şi pentru a aduce suporteri la stadion, trebuie să te antrenezi pentru acest lucru. Din păcate, nu s-a schimbat nimic, nu au fost demarate lucrările pentru schimbarea suprafeţei terenului 2 de antrenament. Din punctul acesta de vedere, sunt un pic dezamăgit, dar eu în continuare sper şi cred că lucrurile vor fi OK. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte şi cu domnul primar şi cred că ce au spus ei se va rezolva. În primul rând infrastructura trebuie rezolvată. Îmi amintesc că multe echipe se plângeau de terenul de la Iaşi, că e greu să joci aici. La oraşul pe care îl aveţi, trebuie schimbată infrastructura şi nu cred că necesită foarte mult. Dacă se schimbă asta, poţi fi încrezător că se poate face performanţă. Dacă nu se va schimba ceva, avem de suferit cu toţii”, a spus Mihai Teja, care îi va avea colaboratori la Iaşi pe antrenorul secund Costel Pană, antrenorul cu portarii Benone Dohot, analistul video Ciprian Niţă (ex antrenor principal la CS Baloteşti, în Liga 2) şi un preparator fizic spaniol căruia nu i-a dezvăluit numele.

Legat de jucători, noul antrenor al Politehnicii a declarat: ”Este destul de greu să-mi dau cu părerea acum, au rămas vreo şapte jucători. Vreau şi eu să-i văd la antrenament. Unii au făcut lucruri frumoase aici. Mi-e greu să vorbesc acum, întrebaţi-mă după o săptămână. Nu vrem să ne grăbim cu transferurile, pentru că vrem calitate, nu să luăm la număr”.

Teja a mai spus că Andrei Cristea este o soluţie pentru Poli Iaşi, după care s-a referit la regula Under 21: ”Valoarea echipelor va scădea foarte mult cu 2 jucători impuşi în primul unsprezece. Pentru că nu-i găseşti. Lăsând la o parte FCSB, CFR, Craiova şi Viitorul, în rest este foarte greu să găseşti jucători sub 21 de ani. Trebuie să-i cauţi şi să-i faci să joace titulari, iar valoarea echipelor va scădea”.

Terenul 2 va fi refăcut

Preşedintele executiv Adrian Ambrosie a declarat că terenul 2 de antrenament va fi refăcut în totalitate. ”Avem promisiuni de la Primărie că în următoarele săptămâni se va decoperta terenul în totalitate, se va face partea de irigaţie şi de drenaj, apoi se va pune un gazon nou, astfel încât până venim din cantonament să avem un teren bun”, a declarat Ambrosie, care s-a referit şi la obiectivul echipei: ”Este normal să-ţi doreşti cât mai mult, ne dorim play-off, dar dacă nu ai echipă şi infrastructură este foarte greu să-ţi propui asta. Pe de altă parte, suntem optimişti că putem forma acea echipă pe care să ne bazăm nu doar campionatul acesta, ci şi în viitor”.

Ambrosie a precizat că a reziliat contractele cu Mihăescu şi Patrick Petre, urmând ca până mâine să se ia o decizie şi în privinţa altor jucători care au dezamăgit în sezonul trecut, dar care sunt încă sub contract, aceştia fiind Rus, Gallego şi Enoh. Cât despre Platini, Ambrosie a subliniat că jucătorul va fi sancţionat pentru absenţa sa nemotivată: ”El este sub contract cu noi până pe 30 iunie, dar nu s-a prezentat şi va fi sancţionat conform Regulamentului de Ordine Interioară. Noi i-am făcut o ofertă să continue, dar nu ne-a dat niciun răspuns”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.