Poli Iaşi – Viitorul 1-2 | Meciul „bizonilor”! Trupa lui Gică Hagi i-a stricat debutul lui Mircea Rednic

Poli Iaşi - Viitorul 1-2 | Meciul „bizonilor”! Trupa lui Gică Hagi i-a stricat debutul lui Mircea Rednic
  • Publicat:
  • Actualizat:

Iașiul a schimbat antrenorul, dar năravul ba! Același scenariu din trecut în Copou: Poli Iași a condus pe tabelă din minutul 1, dar a pierdut pe final cu 1-2 în fața Viitorului. Arbitrul Marcel Bârsan, inamicul public numărul 1 în Copou!

Ieșenii nu au scăpat de prostul obicei de anul trecut. Poli a condus cu 1-0 în fața Viitorului încă din primul minut, a păstrat avantajul 80 de minute pe tabelă, dar în ultimele zece minute oaspeții au întors rezultatul și au plecat cu toate punctele din Copou. Un scenariu trist pentru suporterii ieșeni, care parcă nu mai scapă acest blestem cu repetiție.

La debutul său pe banca Iașiului, Mircea Rednic i-a titularizat pe șase dintre cei șapte jucători transferați în această iarnă. Câte doi în fiecare compartiment. Forțat de absența stoperilor, ”Puriul” a fost nevoit să improvizeze în defensivă și l-a ”uns” stoper pe fundașul stânga Radu, titularizându-l și pe tânărul Șerban în flancul stâng. Argentinienii De Iriondo și Chacana și-au făcut loc în primul ”11” în linia mediană, iar atacul a fost format din ”Bizonii” Omoh și Luckassen.
Meciul a început cu două momente emoționante. Mai întâi primarul Mihai Chirica l-a premiat pe Gică Hagi pentru întreaga sa activitate, iar după câteva secunde toată asistența din Copou a amuțit preț de un minut în memoria lui Ilie Bărbulescu.

Start perfect pentru Rednic. Gol în primul minut

Liniștea de după minutul de reculegere a fost întreruptă brusc de ”Bizonul” Omoh. La doar un minut după primul fluier al lui Marcel Bârsan, Horșia l-a găsit perfect cu o centrare din lovitură liberă pe Michael Omoh, iar acesta a deschis scorul cu o lovitură de cap, la debutul în culorile alb-albastre. 1-0 și se profila un debut de vis la Poli Iași pentru ”tandemul” Mircea Rednic – Cip Paraschiv.

În minutul 8, oaspeții și-au arătat primele intenții ofensive. Rivaldinho și Iancu au combinat la marginea careului, acesta din urmă a scăpat singur cu Rusu, dar a fost blocat de portarul gazdelor.

Același Iancu a trimis puțin peste poartă dintr-o lovitură liberă, în minutul 18. Prima repriză s-a încheiat cu o nouă fază creată de Iancu. Atacantul oaspeților a deviat subtil pentru Ciobanu, iar mijlocașul Viitorului l-a găsit la post pe Rusu, care a scos cu un reflex spectaculos.
La pauză, Gică Hagi a mutat inspirat, cu Zoua în locul lui Chițu, iar noul intrat avea să decidă meciul în final.

Repriza lui Zoua și a lui… Bârsan

Partea a doua a început cu o mare ocazie pentru Poli. Omoh a scăpat spre poarta oaspeților, în lateral stânga, dar în loc să șuteze spre poartă dintr-o poziție bună a preferat o pasă în centru la Luckassen, rămasă fără rezultat.

Passaglia a fost și el aproape de 2-0, în minutul 75, dar șutul său spectaculos de la 25 de metri a fost respins în transversală de Căbuz.
Ultimele zece minute au fost nebune. Oaspeții au reușit să întoarcă rezultatul, și cu largul concurs al arbitrilor, care au greșit flagrant în mai multe rânduri.
În minutul 80, oaspeții au egalat prin Zoua, după o lovitură liberă acordată eronat Viitorului, golul fiind precedat de un ofsaid grosolan la nu mai puțin de patru jucători ai oaspeților. Patru minute mai târziu, același Zoua i-a pasat lui Iancu, care a marcat pentru 1-2, profitând și de indecizia defensivei ieșene.
Câte un penalty clar neacordat pentru ambele formații

La două minute după gol, ieșenii au avut un penalty clar neacordat la o intervenție a lui Căbuz asupra lui Breeveld, în careu. Asta la doar 50 de secunde după ce Bârsan le-a refuzat un penalty clar și celor de la Viitorul. Arbitraj în compenasație, marea prostie a ”fluierașilor” noștri!

S-a terminat 1-2 și Mircea Rednic a pornit cu stângul aventura sa la Iași, după un meci pe care ieșenii, dacă ar fi știut să-l gestioneze în final, ar fi putut chiar să-l câștige. Și dacă ar fi fost arbitrați de o manieră corectă. Eșec frustrant pentru Rednic la prima sa apariție în Copou, cu atât mai mult cu cât elevii săi au condus încă din minutul 1, până spre final.

De cealaltă parte, Viitorul obține trei puncte mari în Copou, împinsă de la spate tot de Bârsan, la fel cum se întâmpla nu de mult, tot după un meci cu cântec. Trupa lui Hagi face 38 de puncte, urcă pe locul 5 și continuă cu șanse mari lupta pentru play-off.

––––––––––––––

Viitorul a câștigat cu scorul de 2-1 în fața lui Poli Iași, în ultimul meci al etapei cu numărul 23 din Liga 1.

Ieșenii au deschis scorul încă din minutul 2 al partidei, prin reușita noului „bizon” al lui Rednic, Omoh, și au intrat în avantaj la vestiare.

În partea a doua a jocului, Viitorul a preluat conducerea în doar patru minute. Celălalt „bizon” de pe teren, Zoua, a egalat din pasa lui Iancu și i-a întors favoarea în minutul 84, când românul a marcat pentru 2-1 și a închis tabela.

În urma acestui rezultat, Viitorul urcă pe locul 5 în clasamentul Ligii 1, cu 38 de puncte, iar Poli Iași staționează pe locul 11.

FINAL: Poli Iași – Viitorul 1-2

  • Au marcat: Omoh (min. 2) / Zoua (min. 80), Iancu (min. 84)

FINAL DE MECI! Viitorul întoarce scorul și câștigă partida în doar patru minute!

Min. 90 Ieșenii cer penalty după o interveție a lui Căbuz. Breeveld cade de lângă portarul Viitorului, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 84 GOL! Zoua îi întoarce favoarea lui Iancu, pasându-i decisiv. Românul înscrie și Viitorul preia rapid conducerea la Iași!

Min. 80 GOL! Zoua primește de la Iancu, pe linia careului de șase metri, și îl execută pe Rusu!

Min. 75 Ocazie uriașă pentru Poli Iași! Passaglia șutează din afara careului, la vinclu, dar Căbuz se întinde și apără!

Min. 74 Poli Iași face a doua schimbare: intră Andrei Cristea, în locul lui Luckassen.

Min. 68 Ultima schimbare la Viitorul: intră Achim, în locul lui Boboc.

Min. 67 Ocazie uriașă pentru Viitorul! Gabi Iancu încearcă o foarfecă din fața porții, dar mingea trece peste poarta moldovenilor. De la margine se semnalizează oricum ofsaid.

Min. 58 A doua schimbare la Viitorul: intră Dussaut, în locul lui Mladen.

Min. 57 Prima schimbare la Poli Iași: iese Chacana, intră Breveld.

Min. 54 Iancu execută o lovitură liberă, mingea este deviată de către zidul moldovean, ajunge la Rivaldinho în fața porții, dar acesta nu nimerește spațiul porții.

Min. 47 Ocazie uriașă a Iașiului! Horșia centrează din nou perfect pentru Omoh care sprintează până în fața porții, dar trimite slab în picioarele unui adversar și scorul rămâne același.

Min. 46 Gheorghe Hagi face prima schimbare: intră Zoua, în locul lui Chițu.

S-a reluat meciul! 

PAUZĂ!

Min. 45 Boboc scapă pe partea dreaptă și centrează pentru Rivaldinho, dar apărarea ieșeană respinge în corner.

Min. 42 Ocazie mare a ieșenilor! Passaglia trimite către poartă, după o greșeală a lui Boboc, dar Căbuz este atent și respinge.

Min. 38 Viitorul combină foarte bine în apropierea careului moldovenilor, dar aceștia îndepărtează în cele din urmă pericolul. Trupa lui Gheorghe Hagi caută egalarea.

Min. 27 De Iriondo îl faultează pe Rivaldinho și arbitrul acordă lovitură liberă pentru Viitorul, de la 35 de metri de poarta moldovenilor.

Min. 2 GOL! Omoh înscrie cu capul încă de la prima sa atingere a balonului în tricoul Iașiului, după o centrare a lui Horșia. Nigerianul a reușit unul dintre cele mai rapide goluri din acest sezon al Ligii 1. 

A început partida! Poli Iași are lovitura de start!

Echipele de start:

Poli Iași: Rusu – Grădinaru, Klimavicius, A. Radu, S. Șerban – Passaglia, De Iriondo, Omoh, Horșia – Chacana, Luckassen
Rezerve: Târnovanu, A. Cristea, Mihalache, Breeveld, Popadiuc, Onea, Zaharia
Antrenor: Mircea Rednic

Viitorul: Căbuz – Boboc, Mladen, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu, Artean, C. Ganea – Iancu, Rivaldinho, Chițu
Rezerve: Buzbuchi, Achim, Dussaut, Matei, Iacob, Zoua, Dulca
Antrenor: Gheorghe Hagi


Duel Rednic – Hagi la Poli Iaşi – Viitorul

Ieşenii au reuşit în această iarnă să-l aducă în Copou pe Mircea Rednic, antrenorul activ cu cele mai multe partide pe bancă în prima ligă din România, 328 de jocuri (157 victorii – 88 remize – 83 înfrângeri).

Pe lângă cele două titluri câştigate ca principal cu Rapid în 2003 şi Dinamo în 2007, strict statistic, în contul său apare şi titlul din ediția 1998-1999, când a bifat o partidă pe banca giuleştenilor, pe 5 decembrie 1998, Rapid – Cluj 3-0, acesta fiind şi meciul de debut.

Gheorghe Hagi a început ca antrenor în Liga 1 la Timişoara, în sezonul 2005-2006, Oţelul – Poli 0-2 (19 noiembrie 2005). A strâns 212 partide în principala întrecere internă, dintre care 95 încheiate cu victorii şi 50 cu remize.

– A fost desemnat de două ori antrenorul campionatului, în edițiile 2016-2017 şi 2018-2019.
– Pe plan intern, tehnicianul constănţenilor are în palmares titlul în Liga 1 – ediţia 2016-2017, Cupa şi Supercupa României în 2019, toate cu Viitorul.

Mircea Rednic (născut în aprilie 1962) vs Gheorghe Hagi (născut în februarie 1965): 8 jocuri – două victorii Rednic – 3 remize – 3 succese Hagi.
Este duelul dintre cei mai în vârstă tehnicieni activi din CASA Liga 1. (sursa lpf.ro)

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…