Sepsi – Dinamo, 0-1. Roș-albii sunt „în grafic”! S-au apropiat la cinci puncte de play-off

Sepsi - Dinamo, 0-1. Roș-albii sunt
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sepsi – Dinamo, 0-1 (Dan Nistor, 56-penalty)
Stadion:
Municipal (Sf. Gheorghe)
Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova). Asistenți: Mircea Orbuleț (București) și Sebastian Gheorghe (București)

Echipele de start:

  • Sepsi: Niczuly – Gabriel De Moura, Viera    , Jovanovic    , (’58 Fl. Ștefan    ), Sato – Velev, Ad. Rus – Hamed   , (’31 Drăghici), Vașvari, Tandia – Simonovski (’63 Mensah)
  • Rezerve: Omar Abud, Karnitski, Sebastian Rudol, Fl. Ștefan, Drăghici, Mensah, Fejer
  • Dinamo: McDermott – Sorescu    , Klimavicius, R. Grigore, Aliji   – I. Filip – Zenke    (’61 Diaye   ), Ait-Atmane  , (’54 D. Popa), Nistor, Jaadi (’82 Pesic) – Montini   
  • Rezerve: Muțiu, Ciobotariu, Mustoe, Pesic, N”Diaye, D. Popa, Papazogolou

Minutul 90+4. S-a încheiat partida de la Sfântu Gheorghe. Dinamo bifează a doua victorie din Liga 1 în 2019. Liderul roș-albilor a marcat dintr-un penalty obținut de Zenke, dar trupa lui Rednic a avut noroc fiindcă cei de la Sepsi au trimis de două ori mingea în poartă. Jocul nu a fost lipsit de durități, arbitrul Colțescu arătând zece cartonașe galbene în total. Cert e că „Puriul” își urmează planul: locul de play-off. S-a apropiat la cinci puncte de locul șase, cel care acum e ocupat de Sepsi (33 de puncte). Etapa următoare, roș-albii vor evolua contra celor de la FC Botoșani, iar Sepsi va juca în fața echipei lui Iordănescu junior, Gaz Metan Mediaș.


Minutul 90+2. Aliji primește galben în minutele de prelungiri.


Minutul 86. Ștefan, de la Sepsi, încasează și el un „galben”.


Minutul 83. Deian Sorescu e avertizat de Colțescu și va fi suspendat meciul următor.


Minutul 82. Schimbare la Dinamo: Ivan Pesic îl înlocuiește pe Jaadi.


Minutul 81. Filip a comis un fault la marginea propriului careu asupra lui Tandia, Colțescu ezită, dar dictează în cele din urmă lovitură liberă pentru gazde. Tot Tandia execută și mingea lovește bara! A fost a doua oară când elevii lui Neagoe au trimis mingea în bară.  


Minutul 71. Cei de la Sepsi au cerut penalty, acuzând că mingea l-a lovit pe Sorescu în braț. Reluările tv au arătat că nu a fost vorba despre un henț. 


Minutul. 63. Ultima modificare în echipa gazdă. Neagoe îl scoate pe Simonovski și intră Mensah.


Minutul 61. Schimbare la Dinamo: iese Zenke și intră N”Diaye.


Minutul 59. Sepsi are ocazia de a egala repede pe tabelă. Sato trage puternic de la marginea careului, însă balonul lovește bara transversală.


Minutul 58. Schimbare la gazde. Jovanovic îi lasă locul lui Fl. Ștefan.


Minutul 56. GOOOL Dinamo. Dan Nistor marchează fără emoții de la 11 metri.  Play-off-ul rămâne o misiune posibilă pentru echipa lui Rednic.


Minutul 55. Jovanovic îl faultează în careu pe Zenke. Apărătorul lui Sepsi e avertizat, iar Dinamo primește penalty.


Minutul 54. Ait-Atmane e înlocuit de Rednic cu Daniel Popa.


Minutul 53. Lovitură liberă pentru Sepsi. Vasvari îi pasează scurt lui Tandai, însă acesta trage pe lângă poartă.


Minutul 52. Ait-Atmane încasează un cartonaș galben.


Minutul 46. A început repriza a doua. Zenke încasează și el un „galben”.


Minutul 45+2. S-a fluierat finalul primei reprize, una echilibrată. Tandia a semnat cea mai mare ocazie, în minutul 4. Statistica primei părți a meciului pe care Dinamo e obligată să-l câștige pentru a mai spera la un loc în play-off. Poziția a șasea, ultima ce asigură un loc la „masa bogaților” e ocupată acum de Viitorul, 34 de puncte.


Se arată 2 minute de prelungiri. Gabriel De Moura are nevoie de îngrijiri medicale, a fost lovit involuntar într-o zonă sensibilă.


FRIG la SFÂNTU GHEORGHE! Termometrul arată minus 3 grade Celsius.


Minutul 31. Hamed a fost schimbat după doar jumătate de oră de joc, Neagoe fiind extrem de nemulțumit de prestația sa.  Drăghici e cel care l-a înlocuit .


Minutul 27. Ousmane Viera primește cartonașul galben și va fi suspendat în următoarea etapă. Bucureștenii au primit lovitură liberă, dar Nistor&Co. nu reușesc să fructifice.


Minutul 22: Jaadi pătrunde foarte bine în flancul stâng, dar șutează slab în plasa laterală.


Minutul 19.  Yasin Hamed, de la Sepsi, a primit primul cartonaș galben al meciului.


Minutul 15. S-a scurs un sfert de oră din timpul regulamentar. Meciule ste extrem de echilibrat.


Minutul 11. Marko Simonovski este suprins în ofsaid.


Minutul 7. Șut foarte bun al lui Ricardo Grigore, de la distanță, dar Niczuly e la post.


Minutul 6. Naser Aliji a acuzat unele probleme medicale, dar lovitura nu e dură și jucătorul lui Dinamo își revine.


Minutul 4: Tandia recuperează un balon aproape de mijlocul terenului, driblează fundașii roș-albi, pătrunde în careu, dar mingea expediată de el trece peste buturile apărate de McDermott.


Minutul 1: A început partida de pe „Municipal”. Stadionul este arhiplin. Sezonul trecut, roș-albii au câștigat ambele meciuri împotriva celor de la Sepsi, 1-0 acasă și 3-0 în deplasare.


15:45 Adus degeaba. Ivan Pesic (26 de ani) a fost inclus de Mircea Rednic în lot pentru meciul cu Sepsi, dar site-ul dinamo1948.club anunță că „Puriul” l-a luat pe jucător la Sf. Gheorghe doar pentru a completa un loc liber. Sursa citată susține că sunt șanse infime ca Pesic să fie folosit contra lui Sepsi.


Dinamo merge la Sf. Gheorghe cu un moral bun după victoria din prima etapă din 2019, 3-0 cu Poli Iași. Un nou succes ar da în continuare speranțe la un loc de play-off, în timp ce o înfrângere ar asigura trupei lui Rednic prezența pentru al doilea an consecutiv în play-out. În acest moment, se află pe locul 11, cu 25 de puncte, la 8 lungimi de locul 6. Mircea Rednic știe că misiunea este una aproape imposibilă și, la conferința de presă premergătoare partidei, a recunoscut că echipa sa are nevoie de o minune.

S-au mai întâmplat minuni, acum aștept o minune. Se lucrează încă la relațiile de joc, la automatisme, nu poți în două-trei săptămâni să le rezolvi. Trebuie să avem răbdare, nu putem să judecăm după un meci. Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care au plecat, că nu aveau calitate, dar nu era interes. De aia mi-a sărit muștarul câteodată și nu i-am protejat deloc. Erau mulțumiți, salarii, viață frumoasă. Asta e diferența între ce a fost înainte și ce e acum. Și dacă nu exista interes, , nimeni nu are răbdare și timp. Mai ales salariile pe care le aveau, pentru că am făcut un calcul. Aveau 102.000 toate salariile lor, iar cei care au venit sunt pe la 60. Și parcă e o altă atitudine. Au calitate, dar nu jocuri în picioare. Acum eu nu am cum să îi critic pentru că eu i-am adus„, a declarat Rednic.

De partea cealaltă, gazdele ocupă ultimul loc care asigură prezența în play-off. După o primă jumătate de sezon peste așteptări, Sepsi a ratat startul din 2019, cu o înfrângere umilitoare la FC Voluntari, ultima clasată, 4-2. În spatele ei se află FC Hermannstadt și FC Botoșani, la 4 puncte distanță, iar Eugen Neagoe știe că partida cu Dinamo este una capitală pentru a păstra distanța față de urmăritoare.

Dinamoviștii au plecat cu trenul spre Brașov, pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei. De acolo vor merge cu autocarul până la Sf. Gheorghe. Imaginile surprinse de fotoreporterul Mediafax, Alexandra Pandrea, sunt unice:


ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Recunosc că nu ne pică deloc bine. Am jucat slab, poate cel mai prost meci al nostru. Sunt puncte importante pe care le-am pierdut. Am intrat cu nasul pe sus și am fost taxați. A fost rușinos ce s-a întâmplat, dar trebuie să gândim că nu este nimic pierdut și să vedem ce trebuie să corectăm pentru acest meci cu Dinamo. Am vorbit deja cu băieții, ei știu bine ce au de făcut„, a declarat Neagoe pentru gsp.ro

Cele două s-au întâlnit în meci direct de 5 ori. Dinamo are două victorii, Sepsi una, iar două dueluri s-au încheiat la egalitate.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen