LIVE BLOG: Reacții la condamnările din Dosarul Transferurilor. Mircea Sandu: „Îmi pare rău. Sunt oameni care au activat în fotbal”

Redactor:
Daniel Remes
Redactor:
Marius Pitaru
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dosarul Transferurilor a ajuns la final, iar judecătorii au dat următoarele verdicte:

Mihai Stoica – 3 ani și șase luni cu executare
Ioan Becali – 6 ani și patru luni cu executare
Victor Becali – 4 ani și opt luni cu executare
Cristi Borcea – 6 ani și patru luni cu executare
George Copos – 3 ani și opt luni cu executare
Gică Popescu – 3 ani, o lună și zece zile cu executare
Jean Pădureanu – 3 ani și patru luni cu executare
Gigi Nețoiu – 3 ani și patru luni cu executare

Oamenii de fotbal au reacționat pe www.prosport.ro în urma deciziilor date pe 4 martie în Dosarul Transferurilor:
 

UPDATE, ora 18:19: Mircea Sandu, președinte FRF: „Îmi pare rău. Sunt oameni care au activat în fotbal. Legat de alegerile de la FRF nu am niciun punct de vedere. Adunarea Generală nu se amână. Ea este suverană. Poate decide orice. Nu am dat niciun telefon niciun membru afiliat al FRF pentru a nu se prezenta la Adunarea Generală. Nu mai susțin pe nimeni altcineva la Adunarea Generală de miercuri. Singurul candidat cu o perspectivă importantă în a conduce destinele fotbalului românesc era Gică Popescu.”


UPDATE, ora 18:15: Marius Stan, primar Galați și fost președinte Oțelul: „Nu vreau să fac niciun comentariu în această problemă”


UPDATE, ora 17:25: Constantin Iacov, fost președinte FC Național: „Îmi pare rău pentru famiile lor, dar nu mă surprinde decizia. Mă așteptam, eu am spus de mai mulți ani că va veni vremea să plătească pentru faptele lor. Sper ca acest caz să fie un bun exemplu pentru ceilalți conducători din fotbalul românesc”.


UPDATE, ora 17:08: Marcel Pușcaș, candidat FRF: „Nimic din ce s-a întâmplat în fotbalul românesc în ultimii 24 de ani n-a fost statutar. Mâine (n.r. – miercuri, 5 martie) trebuie votat un președinte care să elimine orice suspiciune din fenomen. Se strânge lațul și în privința lui Sandu și Kassai. Dacă sunt amânate alegerile, poate apărea un nou candidat. Dar ar fi încă o bătaie de joc”


UPDATE, ora 17:05: Ilie Năstase: „Nu vreau să comentez nimic pe această temă”


UPDATE, ora 16:55: Arpad Paskany, patron CFR Cluj: „Sunt în străinătate. Sunt liniștit și nu vreau să comentez nimic pe această temă pentru a nu se interpreta greșit”


UPDATE, ora 16:48: Cristi Borcea, conform Libertatea: „Sunt terminat. Merg la pușcărie. Mă voi preda în cel mai scurt timp”


UPDATE, ora 16:40: Tatar Bella, președinte ASA Târgu Mureș: „Nu mă așteptam la acest lucru. Îmi pare rău pentru ei. Însă orice lucru normal ajută fotbalul românesc. Vasile Avram are cele mai mari șanse să fie președinte, asta dacă nu va fi și el condamnat”


UPDATE, ora 16:17: Narcis Răducan, director general Oțelul: „Sunt șocat de veste cum probabil este întreaga opinie publică. Sunt oameni cu care am lucrat pe diferite poziții și nu le doresc decât să depășească aceste momente grele, lor și familiilor lor. Mă așteptam să existe anumite pedepse, dar nu credeam să fie așa de drastice. Din păcate, toată această situație învolburează foarte mult apele în vederea organizării alegerilor pentru președinția FRF.”


UPDATE, ora 16:02: Dan Alexa, mijlocaș Anorthosis Famagusta: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu vreau să  comentez mai mult. Sper ca familiile lor să aibă putere și să treacă peste această veste foarte proastă”


UPDATE, ora 15:45: Dinu Gheorghe, președinte Astra: „Nu vreau să comentez nimic pe această temă!”


UPDATE, ora 15:38: Vasile Turcu, fost acționar Dinamo: „Am vorbit și cu Cristi Borcea și cu Ioan Becali. Le-am transmis că o să am grijă de familiile lor cu tot ce au nevoie și financiar și moral. Sunta ca și frații mei și am o datorie morală față de ei”


 


UPDATE, ora 15:38: Dumitru Dragomir a comentat decicizia instanței pe blogul său, oracoluldinbalcesti.ro: „Decizia Curții de Apel din Dosarul Transferurilor a surprins pe toată lumea și a întristat mulți oameni de fotbal. Printre cei mâhniți de condamnările cu executare primite de toți cei acuzați în acest dosar mă aflu și eu. Am colaborat profesional cu marea majoritate a celor care vor merge după gratii și pot să vă spun cu cea mai sinceră convingere că ei au făcut mai mult bine fotbalului, decât rău. Cu Jean Pădureanu mă știu de o viață și ceea ce a clădit la Bistrița, cu unele erori pe care și el le-a recunoscut, nu va mai putea face altcineva. Copos a făcut din Rapid o echipă europeană, cu mari investiții personale. Cristi Borcea și MM Stoica au făcut performanță la Dinamo, respesctiv Galați, Steaua și Urziceni. Uitați-vă ce au ajuns Dinamo și Urziceniul fără ei, deci au fost oameni competenți. Și Gigi Nețoiu a făcut treabă pe unde a fost. E păcat că un mare sportiv,  Gică Popescu, are parte de un asemenea verdict. Chiar dacă au mai fost disensiuni între noi doi, regret condamnarea lui cu executare. Îmi pare rău și de frații Becali, care au adus în țară bani din care cluburile au trăit ani buni. Le urez sănătate și forța de a trece peste această decizie șocantă, și sper ca apelul lor să se soluționeze favorabil


UPDATE, ora 15:30: Adrian Mititelu, patron FCU Craiova: „Dacă nu ar fi candidat la șefia FRF, Gică Popescu ar fi fost achitat. Oricum, nu ar fi meritat să fie președinte al FRF. Ceea ce au făcut acești oameni în Dosarul Transferurilor e nimic față de ce au făcut alții cu Universitatea Craiova. Vor urma condamnări și mai mari. Alegerile ar trebui să se desfășoare mâine. Nu văd niciun motiv pentru a nu mai avea loc, decât dacă va fi vreo făcătură a lui Mircea Sandu. Doamne ferește să devină Vasile Avram favorit la șefia FRF. Ne facem de râs. Ar fi o tragedie!”


UPDATE, ora 15:25: Ioan Horoba, președinte Gaz Metan Mediaș: „Sunt idignat, mai ales, de condamnarea lui Jean Pădureanu. Este prietenul și colaboratorul meu de-o viață. Nu s-a fraudat nimic la transferurile de la Gloria Bistrița. Eu lucram acolo. Sumele au circulat prin viramente bancare, s-au făcut pe față. Domnul Pădureanu este un om bolnav, nu se poate deplasa fără însoțitor. Este internat la Spitalul Elias”.


UPDATE, ora 15:20: Vladimir Cohn a fost acționar la Dinamo în perioada în care s-au petrecut faptele din Dosarul Transferurilor. Aflat la schi, el nu știa verdictul judecătorilor:
Popescu a primit 3 ani și o lună cu executare.
„Nu pot să cred!”
Jean Pădureanu, 3 ani și 4 luni.
Nea Jean? Serios!?
Nețoiu, 3 ani și 4 luni.
„Nu pot să cred”
Mihai Stoica, 3 ani și 6 luni.
„Nu i se prescrisese?”

George Copos, 3 ani și 8 luni.
„Mamă, săracul de el”
Victor Becali, 4 ani și 8 luni.
„OK”
Ioan Becali, 6 ani și 4 luni.
„Doamne ferește”
Cristi Borcea, 6 ani și 4 luni.
(Liniște)…Mda.

După aflarea verdictului, Cohn a comentat: „Mă simt de parcă m-a lovit un tren cu 250 de kilometri la oră. Îmi pare rău pentru familiile lor. Îmi pare rău pentru Popescu și pentru Nețoiu care nu au avut nicio implicare în acest caz. E păcat de cariera lui Popescu. Îmi pare rău pentru Copos și pentru eforturile lui de a menține Rapid în prima ligă. De Ioan și Victor ce să mai zic? Au salvat multe echipe din Divizia A. Păcat! Era o șansă ca venirea lui Popescu să schimbe fosilele din fotbalul românesc, așa Mircea Sandu va fi obligat să recandideze. E clar, fotbalul o va lua pe o pantă descendentă„.


UPDATE, ora 15:10: Cristi Dulca, antrenor Gaz Metan Mediaș: „Îmi pare rău… Am auzit sentințele. Sunt oameni din fotbal, care au investit și au oferit locuri de muncă”


UPDATE, ora 15:02: Ioan Niculae, patron Astra: Este absolut terifiant! Mulți dintre oamenii de afaceri se vor gândi mai bine de acum înainte dacă se merită să aduci bani de acasă ca să investești în fotbal”


UPDATE, ora 14:50: Jean Pădureanu, președinte de onoare Gloria Bistrița: „Nu pot vorbi acum. Încă sunt la spital. Bineînțeles că știu ce s-a întâmplat.”


UPDATE, ora 14:43: Răzvan Burleanu, candidat FRF: „Semnalul justiției a fost foarte clar, de curățenie. Alegerile vor avea loc și nu cred că se va încerca amânarea lor. Ar fi o lovitură de imagine negativă pe care România ar da-o pe plan extern. Acest subiect este în toată presa internațională, iar dacă am avea și o amânare a Adunării Generale am avea o problemă uriașă. Am auzit și eu zvonuri că s-ar dori amânarea Adunării Generale din cauza situației din Ucraina, dar România nu a declarat stare de război, meciul cu Argentina se joacă… Nu vreau să intru în toată această zvonistică.  Sunt încrezător că vom câștiga alegerile cu 80%”


UPDATE, ora 14:40: Ioan Niculaie, patron FC Brașov: „Îmi pare rău pentru George Copos, nu știu exact cu ce a greșit, dar știu că a investit foarte mult în clubul Rapid. Nu doresc nimănui așa ceva


UPDATE, ora 14:30: Gheorghe Chivorchian, candidat FRF: „M-aș fi așteptat ca lui Gică Popescu să i se fi menținut pedeapsa inițială cu suspendare.”


UPDATE, ora 14:22: Emerich Ienei, fost antrenor Steaua: Steaua va fi afectată de toată treaba asta. Acum ceva vreme le-a intrat patronul în închisoare, acum a intrat managerul. O să le fie greu fără Mihai Stoica. Era omul pe care jucătorii îl vedeau zilnic lângă ei, omul care făcea legătura între vestiar și conducere. Măsurile mi se par foarte grave pentru fotbalul românesc, mai ales acum, înaintea alegerilor. Mă refer la cei care au avut o treabă reală cu fotbalul, la Gică Popescu. Am rămas siderat, dar vreau să fac mențiunea că, din ce știu eu, Gică a plătit prejudiciul cauzat„.


UPDATE, ora 14:30: Daniel Pancu, jucător Rapid:Sunt dezamăgit total, mâhnit de ce s-a ntâmplat. O pată mare neagră pe fotbalul românesc și societate


UPDATE, ora 14:30: Florin Prunea, președinte CSMS Iași:  „Ce poți să mai spui după o astfel de veste… Îmi pare foarte rău pentru ei, sunt persoane pe care le-am cunoscut personal. E o mare nenorocire, Doamne ferește! Le transmit să aibă multă putere, ei și familiile lor, să treacă peste aceste momente teribile


 

 

 

Pe aceeași temă
TOP 20 - Vedete din România care au rămas cu sânii pe afară
TOP 20 - Vedete din România care au rămas cu sânii pe afară
Soluţia „miraculoasă” prin care au reuşit elveţienii să scape de cerşetorii români. „Era teroare, parcă eram sub asediu”
Soluţia „miraculoasă” prin care au reuşit elveţienii să scape de cerşetorii români. „Era teroare, parcă eram sub asediu”
Viitorul sună bine: în 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride
Viitorul sună bine: în 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride
Situatie grea pentru Adi Petre la doar 5 luni de cand a fost luat de la FCSB! Balint vrea sa-l dea afara de la UTA
Situatie grea pentru Adi Petre la doar 5 luni de cand a fost luat de la FCSB! Balint vrea sa-l dea afara de la UTA
Planta care îmbunătățește viața intimă a bărbaților. E accesibilă oricui
Planta care îmbunătățește viața intimă a bărbaților. E accesibilă oricui
Nimeni nu a știut vreodată acest lucru. Cum se numește Dani Oțil în buletin. Soția l-a deconspirat
Nimeni nu a știut vreodată acest lucru. Cum se numește Dani Oțil în buletin. Soția l-a deconspirat
Oana Roman suferă de o afecţiune gravă. Poate fi fatală: "Nu poți trece peste fără terapie!"
Oana Roman suferă de o afecţiune gravă. Poate fi fatală: "Nu poți trece peste fără terapie!"
Cine au fost cei trei prieteni morţi în Maserati, la Poiana Stampei. Parcă având o presimţire, un alt prieten a mers după ei
Cine au fost cei trei prieteni morţi în Maserati, la Poiana Stampei. Parcă având o presimţire, un alt prieten a mers după ei
Alex a fost înmormântat! Câtă durere! 'Ai fost un înger printre oameni'
Alex a fost înmormântat! Câtă durere! 'Ai fost un înger printre oameni'
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini AU ȘTIUT de existența ei
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini AU ȘTIUT de existența ei
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
EXCLUSIV: Prima veste bună pentru Simona Halep după accidentarea de la Roma. Cum a fost surprinsă tenismena în București
EXCLUSIV: Prima veste bună pentru Simona Halep după accidentarea de la Roma. Cum a fost surprinsă tenismena în București
Total INTERZIS pentru cei care s-au vaccinat cu PFIZER! Informația momentului pe care toată lumea trebuie să o știe
Total INTERZIS pentru cei care s-au vaccinat cu PFIZER! Informația momentului pe care toată lumea trebuie să o știe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Cele mai bune oferte SH pentru mașini Skoda. O bancă din România vinde mașini recuperate
Cele mai bune oferte SH pentru mașini Skoda. O bancă din România vinde mașini recuperate
Două unelte foarte utile, în oferta Lidl de săptămâna viitoare
Două unelte foarte utile, în oferta Lidl de săptămâna viitoare
Un DJ din Hong Kong s-a retras la 96 de ani, după 72 de ani de carieră
Un DJ din Hong Kong s-a retras la 96 de ani, după 72 de ani de carieră
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Informaţie şocantă despre dublul criminal din Argeş. Îşi anunţase crima la TV încă de acum câteva luni VIDEO
Informaţie şocantă despre dublul criminal din Argeş. Îşi anunţase crima la TV încă de acum câteva luni VIDEO
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai poate fi remediată VIDEO
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai poate fi remediată VIDEO
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Galerie +18 || Pozele care îți dau palpitații! Au arătat TOT în public
Cel mai căutat model HYUNDAI anul acesta are un preț bun prin Programul RABLA
Cel mai căutat model HYUNDAI anul acesta are un preț bun prin Programul RABLA
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe jar bărbații
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe jar bărbații
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani