LIVE BLOG | Poli Iași – FCSB 1-2. Man, cu gol și penalty scos, a adus revanșa vicecampioanei!

LIVE BLOG | Poli Iași - FCSB 1-2. Man, cu gol și penalty scos, a adus revanșa vicecampioanei!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Meciul Poli Iași – FCSB din etapa cu numărul 16 a Ligii I Betano se va juca începând cu ora 20:30, în direct la Digi Sport, Telekom Sport și Look TV și în format liveblog pe www.prosport.ro.

Poli Iași – FCSB 1-2 (Flores 53 / Man 61, Fl. Tănase pen. 76)

  • Poli Iași: Rusu – Gallego, Mihalache, Frăsinescu,   Bădic (Zaharia 46) – Cioinac – Sanoh, Platini, Dylan Flores (Bekui 78), Panțîru (P. Petre 81) –   A. Cristea
  • Rezerve: Cobrea, Bosoi, Pîrvulescu, Chelaru
  • FCSB: Bălgrădean – M. Roman, Bălașa, Filip, Al. Stan – Nedelcu,   Teixeira (D. Benzar 83) – Man – Fl. Tănase, Fl. Coman (Jr. Morais 69) – Rusescu (Moruțan 46)
  • Rezerve: A. Vlad – Momcilovic, Ianis Stoica, Zlatinski

Minutul 90+5: Mai jos, cronica meciului scrisă de colegul Cristi Scutariu:


Minutul 90+4: Final de meci în Copou! FCSB își ia revanșa pe stadionul pe care a pierdut titlul anul trecut, întoarce scorul și câștigă cu 2-1 în Copou. Iar victoria, venită după cele ale CFR-ului și Viitorului, e cu atât mai importantă cu cât menține vicecampioana pe locul al doilea, cu 31 de puncte, două sub campioană și două peste fosta campioană. În cazul unui egal, FCSB putea fi egalată de U Craiova, echipa lui Mangia jucând mâine pe terenul lui FC Botoșani.

Deși a condus cu 1-0 în repriza a doua, CSM Poli Iași nu rămâne cu nimic și pierde al nouălea meci din 16 în sezonul regular. Moldovenii sunt pe 12, cu 17 puncte, unul peste FC Botoșani și doar șase sub Sepsi, echipa de pe locul șase, primul care duce în play-off.


Minutul 90: Ieșenii nu găsesc drumul spre poarta adversă, iar minutele trec. Mai sunt trei de prelungire, arătate în urmă cu puțin timp de Marius Avram la pachet cu un galben pentru trăgătorul de timp Cristi Bălgrădean.


Minutul 84: Cristea, aproape de 2-2! Atacantul ieșean primește mingea în poziție de pivot, se întoarce rapid cu fața spre poartă, șutează cu stângul, Bălgrădean nu are reacție, dar mingea se duce puțin pe lângă.


Minutul 81: Speranțele în Petre Jr.! Imediat după gol, Stoican mută cu Bekui în locul marcatorului Flores, dar și cu fiul lui Florentin Petre pentru Panțîru. Patrick are vreo zece minute să ne arate că nu a uitat fotbalul și va activa în flancul stâng, deci îl va avea adversar pe Mihai Roman. Mută și Dică, cu Daniel Benzar în locul lui Teixeira, care a cerut singur schimbarea.


Minutul 76: GOOOL FCSB! Man intră în careu și-l surprinde static pe Panțîru, fundașul stânga reacționează din instinct, întinde neglijent piciorul, îl lovește pe Dennis și Marius Avram arată penalty.

Bate Tănase, cu o scurtă oprire înaintea execuției, face 2-1, iar ieșenii protestează considerând că decarul FCSB-ului nu a executat corect. Fără efect, pentru că Marius Avram ordonă reluarea jocului de la mijlocul terenului.


Minutul 69: Coman, OUT! După o oră și nouă minute de joc mai degrabă slab, Florinel Coman e schimbat cu…Junior Morais. Încercăm să înțelegem ce se vrea din lojă, dar cel mai sigur ar fi să presupunem că Morais va juca la centru, alături de Nedelcu, iar Teixeira va urca puțin.


Minutul 63: BARĂ‚ FCSB! Vicecampioana face rost imediat de o lovitură liberă periculoasă, Coman nu mai bate ca în prima repriză, ba chiar o face excelent, dar are ghinion și mingea lovește bara transversală. Momente excelente de joc pentru FCSB!


Minutul 61: GOOOOL FCSB! Vicecampioana plimbă frumos mingea, Nedelcu verticalizează la Tănase, vârful pasează la Man, apoi se vede clasa arădeanului. Dribling rapid, mingea pe stângul, șut sub bară, zero șanse pentru Rusu și 1-1!

Minutul 59: Ieșenii cer penalty. Platini centrează din stânga, mingea se oprește în zona mâinilor lui Bălașa, dar Marius Avram consideră că nu are de ce să se îndrepte spre punctul de la 11 metri. Imediat, Cristea vrea să afle dacă Bălgrădean e treaz, trage slab și portarul reține ușor.


Minutul 58: Adevărata problemă a lui Dică. Nu gazonul, nu presiunea la care-l va supune patronul după acest meci (știți deja, Reghe e liber de contract :)), ci faptul că e condus cu 1-0 de Poli Iași contează cel mai mult. De ce? Pentru că Stoican l-a adus tocmai în poziția în care voia. Când e în avantaj, Poli e una dintre cele mai tari echipe din campionat, pentru că știe să controleze ritmul de la mijlocul terenului, se apără bine și e învățată să joace pe contraatac.


Minutul 53: GOOOOL POLI IAȘI! Dylan Flores are spațiu la 25 de metri, șutează cu dreptul, Bălgrădean ajunge târziu la minge și nu mai poate respinge de lângă bară, iar ieșenii trec în avantaj! Gol „jumi-juma”, cu credit pentru execuția moldoveanului, dar și cu o parte de vină a portarului de la FCSB.


Minutul 46: Vin schimbările! Bădic e înlocuit cu Zaharia, iar Panțîru va trece fundaș stânga. La FCSB, Nicolae Dică (a se citi Gigi Becali) mută cu Moruțan în locul lui Raul Rusescu. Cel mai probabil, Florin Tănase va trece vârf.


Minutul 45+1: Pauză în Copou, nu înainte ca susținătorii lui Horia Sabo, finanțatorul echipei, să-și facă publică părerea.


Minutul 43: Rusescu, ocazia reprizei! Coman centrează bine, vârful de careu al FCSB-ului ratează reluarea cu capul, dar apoi arată de ce, cândva, era un atacant de top cumpărat de Sevilla. Din preluare scoate doi adversari din joc, are timp și de o reluare din cădere, cu dreptul, însă trimite mingea la câțiva centimetri de bara din dreapta.


Minutul 39: Filip îl faultează pe Andrei Cristea, iar lovitura liberă rezultată aduce prima mare ocazie a ieșenilor. Bate Cristea, Flores se demarcă și reia cu capul, dar nu nimerește ținta.


Minutul 35: Prima minge a lui Filipe. De la aproximativ 30 de metri, portughezul încearcă un vole pretențios și trimite jumătate de metru peste poartă. Nu e o ocazie mare, dar ne mulțumim și cu atât în condițiile date.


Minutul 32: Teixeira dansează pe gheață subțire. Are galben, a făcut un nou fault la mijlocul terenului, dar Avram nu-i acordă cartonașul galben. Bine, nici nu ar fi avut de ce, dar e un fault care se va contoriza și centralul va ține cont. Asta dacă Gigi Becali nu observă pericolul și îl schimbă la pauză pe veteranul portughez.


Minutul 30: Coman, pe contrasens. Bădic îl faultează dur pe Roman, vede cartonașul galben și oferă o șansă bună FCSB-ului, dar Florinel Coman alege șutul dintr-o poziție excelentă în locul unei centrări și risipește ocazia. Apar și nervii, pentru că Bălașa și Filip îi reproșează decizia tânărului atacant, iar acesta răspunde cu o înjurătură: „Ce țipi, mă, pi***** pe tine?”, e mesajul incredibil al lui Coman pentru căpitanul său.


Minutul 27: Greu cu fotbalul. Deși gazonul se prezintă foarte bine pentru câte a îndurat în ultimele zile, concluzia după aproape jumătate de oră e că vina pentru lipsa spectacolului se află la jucători. Multe greșeli personale, multe faulturi, încâlceală la mijlocul terenului și nicio minte limpede care să pună ordine în joc. În acest context, Cristea și Rusescu au atins foarte puține mingi și aproape că nu au existat.


Minutul 22: Ieșenii pleacă rapid pe contraatac după o pasă bună a lui Platini pentru Panțîru, dar mijlocașul stânga ia o decizie proastă, aceea de a trage cu dreptul, și mingea se duce foarte încet pe lângă poarta lui Bălgrădean.


Minutul 17: Și vine galbenul :). Teixeira se ciocnește puternic de Andrei Cristea la mijlocul terenului, iar Marius Avram nu-l mai iartă ca acum câteva minute și îi arată primul cartonaș galben al meciului. E un avertisment important, în condițiile în care terenul e destul de greu, iar Teixeira joacă închizător, poziție pe care va mai fi expus în restul meciului.


 


Minutul 12: Durități. Tănase e „capsat” de Gallego, care-l atacă direct pe gleznă, iar frigul îi accentuează durerea. Fără galben pentru spaniol.


Minutul 6: Man, primul care vrea să „muște”. Șut din interiorul careului, cu dreptul, mingea e deviată, iar Rusu se redresează la timp și reușește, cumva, să respingă.


20:32 Start joc în Copou! Grade puține, spectatori puțini și Marius Avram la centru. Mai jos, coregrafia pregătită de ultrașii ieșeni:


20:19 Mihai Stoica nu se sperie. Nici de temperaturile scăzute, nici de discursul prin care Flavius Stoican a încercat să-i motiveze suplimentar pe ieșeni înaintea meciului din această seară. Și pentru că vorbim de MM, săgețile către rivali nu au lipsit: „Din păcate, cred că o să ne îndreptăm spre porțiunea cu temperaturi negative. Nu contează mult asta, e o temperatură care pune probleme doar celor care stau pe bancă. Va fi complicat, în continuare avem multe probleme de lot. Stăteam și mă gândeam cum ar fi arătat CFR dacă lipseau Vinicius, Culio, Andrei Mureșan sau Camora, așa cum ne lipsesc sau ne-au lipsit nouă Planic, Pintilii sau Momcilovic.

Nu vreau să aud specialiști care spun că problemele au apărut din cauza metodelor de pregătire. Cred că pur și simplu a fost un ghinion care nu se oprește nici acum. Mizăm pe reintrarea lui Bălașa, pe faptul că a revenit și Momcilovic, un jucător important, dar și pe faptul că avem de luat o revanșă. Anul trecut nu ne-am mirat de ce s-au bucurat după meciul în care am pierdut campionatul, e normal când joci contra echipelor de top să dispuți orice duel cu ardoare.

Sincer? Pe noi ne-a distrat acest discurs cu accente semicanibalice. Sper să facem același rezultat ca atunci când profesorul Popa spunea că vrea să vadă jucătorii cu carne în gură. Nu cred că poate exista supramotivare care să funcționeze precum supraîncălzirea creierului ghepardului. O să termin cu un clișeu, niciun meci nu seamănă cu altul”, a declarat Stoica, de pe gazonul din Copou, la microfonul Digi Sport, cu câteva minute înainte de start.


19:55 Avem și echipa de start a celor de la Poli Iași, iar concluzia pe care o tragem e că Flavius Stoican alege o abordare ofensivă. Cioinac e singurul închizător, iar Andrei Cristea va fi susținut de un grup format din nu mai puțin de patru fotbaliști cu valențe ofensive.


19:03 Nicolae Dică a anunțat primul „11” al FCSB-ului în deplasarea de la Iași. Problemele din defensivă l-au obligat pe antrenor să improvizeze cu Roman în locul lui Benzar și cu Filip în locul suspendatului Planic. Vestea bună e dată de faptul că a revenit Bălașa. În locul suspendatului Gnohere, Dică l-a ales pe Rusescu, deși avea și varianta Florin Tănase. Iar Florinel Coman are parte în continuare de încredere, deși la conferința de presă de dinaintea meciului l-a înțepat pe Dică, spunând că nu i se pare normal să nu existe un prim 11 cristalizat și să fie schimbat mai mereu la pauză.


18:25 Eforturi mari în Copou! Puteți citi aici despre cum se prezintă terenul înaintea partidei din această seară.


ltimul meci al zilei din Liga I Betano se va desfășura în Copou. Vicecampioana României, FCSB, merge la Iași, acolo unde se va întâlni pentru a doua oară în acest sezon cu formația pregătită de Flavius Stoican.

Roș-albaștrii lui Dică nu au amintiri prea plăcute pe terenul moldovenilor. Poli Iași este echipa care a învins-o pe FCSB în sezonul trecut, eșec care a poziționat-o pe locul secund în clasament, ratând astfel titlul de campioană.

Sper ca la ora jocului terenul de la Iași să fie cât de cât ok. Cred că va fi foarte greu, mai ales că va fi și foarte frig, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice și trebuie să ne concentrăm pe ceea ce trebuie să facem.

Va fi un meci de luptă și trebuie să luptăm pentru a câștiga cele trei puncte„, a spus Nicolae Dică la conferința de presă susținută înaintea meciului cu Poli Iași, care a vorbit și despre problemele pe care le are la lot:

Am avut multe accidentări în această perioadă, când nu avem accidentări, avem suspendați. Parcă la fiecare etapă vine ghinionul peste noi„.

Benzar, Planic și Gnohere sunt suspendați, iar Pintilii și Jakolis sunt accidentați. Bălașa a revenit după accidentare, iar Momcilovic este și el apt, după problemele medicale care l-au chinuit în ultimele luni.

În clasamentul actual, bucureștenii sunt pe locul doi, la cinci puncte de liderul clasamentului, CFR Cluj. În ultimul meci din campionat, FCSB a remizat în derby-ul cu Dinamo, cu scorul de 1-1.

În etapa trecută, Poli Iași a reușit să obțină prima victorie după 5 înfrângeri consecutive în Liga I. Este pe locul 11 cu 17 puncte, iar în partida tur băieții lui Dică au câștigat cu 4-0 în fața moldovenilor lui Flavius Stoican.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…