LIVE BLOG | FCSB – Botoșani 2-0. Budescu și Tănase i-au scăpat de emoții pe vicecampioni încă din prima repriză. Cobrea a pus umărul la victorie, Alibec a fost schimbat la pauză, după două intervenții riscante

LIVE BLOG | FCSB - Botoșani 2-0. Budescu și Tănase i-au scăpat de emoții pe vicecampioni încă din prima repriză. Cobrea a pus umărul la victorie, Alibec a fost schimbat la pauză, după două intervenții riscante
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Botoșani 2-0 (Budescu 18, Fl. Tănase 41)

Echipele de start:

  • FCSB: Niță – Benzar, Larie, Momcilovic, Morais – Nedelcu, Ov. Popescu – Golofca (Man 40), Budescu (Teixeira 66), Tănase – Alibec (Gnohere 46)
  • Rezerve: Stăncioiu, L. Filip, F. Coman, Enache
  • Botoșani: Cobrea – Ungurușan, A. Miron, A. Burcă, Mușat – Bordeianu (D. Popa 62), Tincu – M. Roman, Târșa, L. Buș (Serediuc 57) – Ciaccheri (Chitoșcă 89)
  • Rezerve: Pap, Plămadă, Juncănaru, Patache


22:50 FINAL! FCSB – FC Botoșani 2-0.


22:47 „Bizonul” nu s-a lipit nici acum la gol, chiar dacă a avut câteva oportunități de a înscrie de la intrarea pe teren. Teixeira i-a așezat mingea în fața porții, dar Gnohere a sărit pe lângă minge și scorul a rămas 2-0. La câteva minute distanță, Man a lovit bara dintr-un șut la firul ierbii, iar zarurile par aruncate în această partidă.


22:39 FCSB a revenit în atac, după minutele în care nu a mai forțat și a așteptat trecerea minutelor până la o nouă victorie. Mușat a fost cel care a respins aiurea până la Gnohere, iar atacantul a reluat din prima cu piciorul stâng în brațele lui Cobrea. 


22:31 O nouă fază rapidă, o nouă șansă pentru moldoveni pentru a reduce din diferență. Ciaccheri a fost lansat în adâncime de un coleg, i-a trecut mingea printre picioare lui Larie, dar șutul argentinianului din interiorul careului a fost foarte slab și mingea a plutit peste poartă. 


22:28 Atacurile rapide ale moldovenilor surprind apărarea FCSB-ului. Serediuc a pornit cu mingea la piciorul de la jumătatea terenului, l-a întors pe toate fețele pe Larie, a centrat până la Mihai Roman, cel care nu a imprimat destulă forță mingii, iar lovitura sa de cap a fost reținută cu ușurință de Niță.


22:23 Florinel Coman nu va debuta în această seară pentru FCSB. În locul lui Budescu a fost preferat Teixeira, iar după această mutare Dică și-a epuizat schimbările. 


22:21 Au apărut ocaziile, când am trecut de prima oră jucată pe Arena Națională. Primii au fost moldovenii, care au ratat primul gol în partidă, după ce Bordeianu a șutat mult peste. La poarta cealaltă, Nedelcu a centrat în gura porții, Tănase a tratat faza cu spatele, iar mingea a ajuns la Budescu, cel care a transformat de trei puncte în peluza din spatele porții lui Cobrea. 


22:16 Meciul nu este jucat, chiar dacă FCSB are un avantaj de două goluri. Moldovenii atacă foarte mult pe părți, acolo unde Buș și Roman și-au depășit adversarii aproape la fiecare fază, în timp ce gazdele au excelat la construcția pe mijloc și la recuperări, așa cum a venit al doilea gol al lui Florin Tănase. În actual secund nu am avut nicio ocazie notabilă. 


22:08 Ungurușan a scos mingea din piciorul lui Tănase, în mijlocul careului, sub privirile lui Gigi Becali și Bogdan Planic, ultimul transfer al FCSB-ului. Ținând cont de scorul de pe tabelă, se pare că fundașul central se va bucura cu noii colegi de victorie la finalul partidei. 


22:02 A început repriza secundă fără Denis Alibec pe teren. În locul său a fost introdus Gnohere, în condițiile în care Alibec a avut o intrare dură asupra unui adversar, după ce a primit cartonașul galben. 


21:47 Pauză! FCSB – Botoșani 2-0.


21:41 GOOOOOL FCSB! Vicecampionii au reușit golul doi, după o decizie foarte bună a lui Colțescu, o recuperare a lui Nedelcu și un gol norocos al lui Tănase. Centralul a lăsat avantaj la o fază, omul venit de la Viitorul a pasat din prima până la Tănase, care a tras central la firul ierbii, Cobrea fiind învins printr-un șut parabil.


21:40 Schimbare greu de înțeles făcută de Dică. Antrenorul l-a scos pe Golofca înainte de pauză și l-a băgat pe teren pe Man, deși omul venit în această vară de la Botoșani nu a avut o evoluție care să dezamăgească.


21:37 Sunt faze de ambele părți în acest momente, iar după ce gazdele au cerut un penalty greu de acordat la Florin Tănase, Mihai Roman a urcat pe partea dreaptă, l-a întos pe Morais și a șutat spre poartă, iar Momcilovic a respins în corner. Din faza fixă rezultată, Niță a respins înapoi la Roman, acesta a schimbat partea, iar șutul din voleu al lui Buș s-a oprit în brațele lui Niță.


21:31 Buș are poftă mare de joc și ne aduce aminte de fotbalistul care era la Oțelul. Acesta s-a debarasat foarte ușor de Benzar, și-a deschis unghiul, dar a tras previzibil la colțul scurt, iar Niță a parat din nou. 


21:27 Costel Enache a comandat faze de atac, iar elevii său s-au conformat imediat și țin FCSB în jumătatea adversă. Moldovenii au construit pe stânga, Buș i-a lăsat mai departe lui Mușat, care a centrat în fața porții, iar dintr-un carambol mingea a sărit în Niță, ca mai apoi să fie respinsă de apărarea FCSB-ului.


21:20 Moldovenii au reacționat imediat, după primirea golului și au avut o ocazie uriașă de a egala. Buș a fentat pe exterior, dar a ales interiorul, a pătruns și a șutat puternic la colțul lung, iar Niță a respins în partea stângă. Mingea a ajuns la Mihai Roman, care a fost imediat blocat de Morais, iar fotbalistul Botoșaniului a centrat doar în brațele lui Niță. 


21:18 GOOOOOOL FCSB! Ce gol înscrie Budescu! Cum Bălașa nu se află de pe teren, calculele executantului loviturilor libere s-au simplificat. Budescu a pus mâna pe minge, a așteptat fluierul lui Colțescu și a trimis mingea din 25 de metri direct în vinclul porții precum în meciul cu Viktoria Plzen, de pe Arena Națională. 


21:11 Ocazie FCSB! Execuția lui Ovidiu Popescu, de la 30 de metri, a semănat puțin cu cele ale lui Lampard. Mijlocașul a îndrăznit să șuteze de la distanță pe jos, iar Cobrea a scos de lângă bar în corner. 


21:07 Alibec a acuzat mici probleme la genunchiul drept în startul meciului, a fost nevoit să părăsească terenul, dar a reintrat după ce a primit acceptul lui Sebastian Colțescu.


21:00 A început partida dintre FCSB și Botoșani și o întrebare poate fi pusă: Unde sunt suporterii din meciul cu Sporting? Arena Națională e din nou părăsită în Liga 1, doar câteva mii de fani fiind interesați de partida din această seară.


20:40 Rămas fără Fulop și Moruțan, cei doi jucători U21 pe care se baza, Costel Enache a apelat la Marian Târșa, iar finanțatorul Cornel Șfaițer e încrezător că tânărul fotbalist se va ridica la nivelul adversarilor: „Am mare încredere în Târșa, care azi debtuează în tricoul nostru”, a spus oficialul moldovean, în interviul acordat cu câteva minute înaintea meciului.

Că tot vorbim despre interviuri, trebuie să remarcăm că FCSB e singura echipă din Liga 1 care nu-și trimite oficial la discuțiile de pe teren cu televiziunile. Motivul e, probabil, legat de problemele cu legea pe care le-a avut Mihai Stoica, cel care nu are voie să reprezinte vicecampioana în activități oficiale.


20:00 Echipa de start a FCSB-ului. Florinel Coman rămâne pe bancă și, cel mai probabil, va intra pe teren în repriza a doua.


De la 21:00, Național Arena va fi gazda derby-ului etapei, în care se confruntă principala candidată la titlu în viziunea specialiștilor, FCSB, cu revelația startului de sezon FC Botoșani.

Moldovenii vin la București din postura echipei mai bine clasată, cele 16 puncte strânse în primele 7 runde plasând echipa lui Costel Enache pe podiumul Ligii 1.

FCSB e neînvinsă în acest sezon al Ligii 1, în timp ce Botoșani a pierdut o singură partidă. Scăpați de grijile cupelor europene până în septembrie, când vor debuta în grupele Europa League, elevii lui Dică se pot concentra 100% pe meciul de campionat, unul care va aduce foarte probabil și debutul lui Florinel Coman la noua echipă.

Transferat pentru 2 milioane de euro de la campioana Viitorul, Coman e apt de joc, iar Dică mai trebuie să se decidă doar dacă îl va folosit pe acesta din primul minut de joc sau îl va introduce pe parcurs.

De la FCSB vor lipsi accidentatul Bălașa și Mihai Pintilii, care a fost învoit pentru un eveniment din viața personală. Sârbul Bogdan Planic nu intră în calcule pentru acest meci, iar în aceste condiții Dică va miza foarte probabil pe un cuplu defensiv Larie – Artur Jorge, în timp ce Nedelcu va avea în premieră șansa să joace pe postul său obișnuit – închizător.

Cine profită de pasul fals al CFR-ului?

Cele două combatante au șansa să recupereze teren în fața liderului CFR Cluj, care s-a împiedicat în meciul cu ACS Poli Timișoara, scor 3-4. FC Botoșani poate egala liderul la puncte și chiar să treacă pe primul loc în cazul unei victorii la mai mult de trei goluri, în timp ce FCSB s-ar apropia la un singur punct de CFR, în cazul unei victorii.

Colțescu, la centru

Întâlnirea dintre FCSB și FC Botoșani va avea loc de la 21:00, duminică, pe Arena Națională, și va fi condusă de la centru de Sebastian Colțescu. Centralul va fi ajutat de Adrian Ghinguleac și Dragoș Iliescu, la cele două margini, în timp ce Andrei Antonie va fi rezervă. Ștefan Constantin va fi observator din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Ungaria sfidare totală în România. S-a întâmplat chiar acum în Transilvania
Ungaria sfidare totală în România. S-a întâmplat chiar acum în Transilvania
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între…